Raluca Nedelcu, tânăra în vârstă de 21 de ani, a fost văzută ultima dată pe 18 ianuarie în Gara din Ploieşti. Fata urma să ia trenul pentru a ajunge în Iaşi la prietenul ei. Tot acolo, tânăra urma şi cea de-a doua facultate. Potrivit România TV, din păcate, de atunci nimeni nu mai ştie nimic de ea. Părinţii sunt disperaţi şi spun că Raluca nu pleca niciodată fără să spună şi suna în fiecare zi acasă. Telefonul este acum închis şi poliţiştii spun că studenta nu a ajuns la Iaşi.
Raluca are 1,65 înălţime, păr castaniu şi ochi căprui. În momentul dispariţiei, fata purta o geacă de culaore neagră şi pantaloni albaştri şi gete maro. Cei care ştiu ceva de ea sunt rugaţi să anunţe cea mai apropiată secţie de poliţie.
Detalii şocante ies la iveală în cazul elevei olimpice, care a fugit de acasă! Conform jurnaliştilor de la adevărul, tânăra s-ar fi plâns călugărilor de la Mănăstria Sihăstria Rarului că profesorii de la Liceul Sava practică tehnici terapeutice neconvenţionale. Mai mult, eleva i-ar fi spus stareţului că anumite profesoare experimentează această tehnică inclusiv pe elevii pe care îi au la cursuri. Problemele Iuliei au început în urmă cu 3 ani.
Iulia Ionescu, eleva care dispăruse de acasă săptămâna trecută, se ascunsese la Mănăstirea Sihăstria Rarăului din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, iar călugărul care a condus-o la gară provine din acest lăcaş de cult. Stareţul Ioan Larion Neagoe a recunoscut în faţa poliţiştilor că a găzduit-o pe Iulia.
„Îmi pare c-am păcălit Poliţia, Iulia era la noi. Nu mi-am dat seama. Îmi pare rău că n-am anunţat Poliţia mai devreme şi nu am luat legătura cu familia fetei„, a spus preotul Ioan Larion Neagoe.
Citeşte şi Mesajul lui Becali pentru Iulia Ionescu după ce a aflat că ELEVA a fugit la MĂNĂSTIRE
Preotul a mărturisit că s-a speriat de consecinţe şi i-a spus Iuliei să se ducă acasă. Fata a fost urcată în maşina mănăstirii şi condusă de un călugăr la gara din Suceava. Acolo, călugărul i-a cumpărat bilet şi i-a înmânat telefonul lui de pe care Iulia i-a trimis mesaj mamei sale, că se întoarce acasă.
„Iulia Ionescu a ajuns la mănăstire vineri, venind de la Neamţ, a stat la noi în noaptea de 14 spre 15 februarie, sâmbătă dimineaţă, poliţiştii au venit la mănăstire cu poza ei să ne întrebe dacă au văzut-o. Îmi pare rău că i-am păcălit, dar aşa sunt regulile noastre, să ne protejăm credincioşii”, ar fi spus stareţul în faţa poliţiştilor, conform unor surse din anchetă.
Citeşte şi CONTROVERSE în cazul IULIEI IONESCU. Ce le-a spus eleva dispărută părinţilor şi ce spun anchetatorii
Un dosar penal a fost deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, în cazul Iulia Ionescu. Acuzaţia principală este lipsire de libertate. Poliţia caută toate persoanele care au ajutat-o pe fată să fugă de acasă.
Iulia Ionescu, eleva dispărută din Bucureşti, a fost găsită sâmbătă, după patru zile, într-un tren care se îndrepta dinspre Suceava spre Capitală. Adolescenta ar fi spus de mai multe ori că vrea să se călugărească, fiind apropiată de religie.
Citeşte şi Şeful trenului în care a fost găsită Iulia Ionescu a fost audiat
IULIA IONESCU, tânăra de 15 ani care a pus pe jar autorităţile din România după ce a dispărut miercuri de acasă, a declarat poliţiştilor că a stat la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din localitatea Dorna Arini, Suceva. Stareţa mănăstirii declară însă că Iulia nu a fost găzduită acolo, lucru susţinut şi de angajaţii aşezământului. „Nu o ştiu…” a răspuns maica stareţă când a fost întrebată dacă a văzut-o pe Iulia, informează digi24.ro. „Nu a fost deloc aici”, a mai spus aceasta. „Nu, aici nu a fost. De când sunt aici nu am vazut-o. Nu.”, a declarat şi un angajat al mănăstirii.
Mănăstirea Dorna-Arini este ctitorie a IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. Aşezământul monahal a fost sfinţit pe data de 20 octombrie 2004 de către Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului şi PF Teoctist. Complexul monastic este situat la aproximativ 5 kilometri de stațiunea Vatra Dornei, spre Piatra Neamț, pe partea stângă a Bistriței la câțiva metri de aceasta, la poalele Dealului Bârnărel, scrie ziarulring.ro.
Visarion Alexa, preotul paroh al Biserii Sfântul Nicolae din Militari, este atât duhovnicul Iuliei, dar şi al mamei şi bunicii acesteia, iar fata nu venea niciodată singură la spovedanie, ci însoţită de una dintre cele două, care rămânea la câţiva metri depărtare.
Iulia şi familia sa, mai puţin tatăl, veneau la biserică duminică de duminică, iar în urmă cu aproape trei ani fata i-a mărturisit duhovnicului că vrea să plece la o mănăstire.
„A existat o discuţie cu mama şi cu bunica că ea ar vrea să plece la o mănăstire. Atunci am reuşit să o oprim eu, mama, bunica, toţi ne-am implicat şi am oprit-o pe Iulia. Şi am început să-i explicăm că locul ei este în familie până la vârsta de 18 ani. (…) Eu nu cred că părinţii nu şi-au făcut datoria. Mama şi bunica i-au dat cea mai mare grijă din câte am văzut faţă de un copil, să încerce să o facă să înţeleagă că nu este încă vremea să facă opţiuni de viaţă în sensul acesta„, a spus Alexa.
Referitor la faptul că a primit un e-mail în care Iulia îi spunea că vrea să plece la mănăstire şi că textul nu a ajuns la părinţi, preotul a arătat că adresa sa de email este publică şi că primeşte şi câte 30 de mail-uri pe zi, având 6.000 de mesaje necitite.
Preotul a mai spus că niciodată tânăra nu i-a indicat mănăstirea la care ar vrea să stea. Întrebat dacă o mănăstire ar fi putut-o primi fără să semnaleze acest lucru, Alexa a răspuns că „a o primi da, a rămâne nu”.
„Dacă cineva bate la uşa mânăstirii cerând ajutor să ştiţi că nu li se cere nici buletinul şi nici cazierul. Orice mânăstire poate să ofere ospitalitate, să dea o farfurie cu mâncare atunci când cineva străin bate la uşa ei. Când primesc un copil, e posibil să se alerteze puţin, dar tot îl primesc. Nu avea la ea niciun document, absolut nimic, şi nu arăta ca un copil de 15 ani, ci mai degrabă ca unul de 18 ani, aşa că ea ar fi putut fi găzduită de o mănăstire, dar ziua următoare s-ar fi vorbit cu ea cine este şi cum poate fi ajutată. Dacă ar fi urmat un proces firesc, fără amploarea pe care a avut-o acest eveniment, cu certitudine în câteva zile ar fi fost anunţată Poliţia, pentru că oricât ai vrea să ascunzi tot se află cine eşti”, a mai spus părintele paroh.
Iulia Ionescu, în vârstă de 15 ani, care a dispărut miercuri în Capitală, a fost găsită sâmbătă într-un tren cu care venea de la Suceava la Bucureşti. Ea a fost adusă la Bucureşti de Poliţie şi predată familiei, după ce a fost audiată. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, fata le-a declarat poliţiştilor că a stat la o mănăstire din judeţul Suceava.
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica, a declarat, sâmbătă seară, că, în urma verificărilor făcute după găsirea Iuliei Ionescu, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor infirmă că fata ar fi fost la vreo mănăstire din judeţul Suceava.
Potrivit lui Stoica, poliţiştii din Suceava au verificat toate mănăstirile şi chiar biserici din judeţ şi nu au găsit-o pe adolescentă la niciuna dintre ele.
Pe de altă parte, Cornel Grigoriciuc, şeful trenului în care a fost găsită fata, a declarat că adolescenta, îmbrăcată în straie călugăreşti, a fost însoţită în gara Suceava de un bărbat, şi el îmbrăcat în haine monahale.
Fata avea bilet pe ruta Suceava – Bucureşti, care i-a fost cumpărat de către călugăr la casa de bilete din gara Suceava, a declarat Florin Catană, şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Suceava.
„S-a eliberat un bilet la ghişeu pentru un bărbat în haine monahale. Nu s-a prezentat nicio fată la ghişeu”, a spus Catană.Conform unor surse, tânăra şi-ar fi sunat mama în cursul zilei de sâmbătă, plângând, şi a rugat-o s-o ierte. Iulia i-ar mai fi spus mamei că se întoarce acasă din pelerinaj.