Covoarele persane au devenit istorie. Vezi aici ce covoare se poartă în 2012

Potrivit specialiştilor în domeniu, amenajările interioare presupun cât mai puţine covoare prin casă. Dacă proprietarul insistă totuşi, arhitecţii de interior propun covoare de dimensiuni mai mici şi din materiale cât mai moderne. Un astfel de covor costă 150 de euro metrul pătrat. 
Nicu Stan
29 ian. 2012, 13:10
Covoarele persane au devenit istorie. Vezi aici ce covoare se poartă în 2012

Producătorii nu sunt întru totul de acord cu designerii de interior, dar recunosc că sunt căutate covoarele din ce în ce mai mici, care să nu mai acopere întreaga cameră.

„Încercaţi să vă imaginaţi un interior fără covor. Veţi constata că acesta este rece, lipsit de viaţă. Faceţi şi alt experiment, luaţi tot dintr-un interior, dar lăsaţi covorul. Acea casă vi se va părea locuită”, a spus, pentru RTV.NET, Florin Ghiţulete, administratorul firmei Stilcarpet.

Tehnologia construcţiilor are partea ei „de vină” pentru faptul că nu se mai caută covoarele mari. „Dacă înainte covorul era foarte mare, practic cât ţinea încăperea, pentru a izola împotriva frigului care venea prin pardoseală, acum a dispărut această necesitate”, a mai precizat Florin Ghiţulete. În momentul de faţă se procedează exact invers. „Într-o amenajare modernă este indicat ca pardoseala livingului să rămână descoperită. Eventual, dacă doreşte proprietarul, este indicată acoperirea cu un covor de mai mici dimensiuni a zonei de discuţii din living”, ne-a spus Adrian Iovescu, designer de interior în cadrul firmei Accent Design.

Covoare din lână şi piele

Dormitorul matrimonial poate să aibă lângă pat, ca şi în living, covoraşe mici. „Fie că sunt covoraşe mai mici sau care să acopere o suprafaţă mai mare de pardoseală, potrivit stilului minimalist, sunt recomandate covoarele moi, pufoase”, ne-a spus Irina Constantin, designer de interior al firmei Knox Design.

tilul minimalist este reprezentat de elemente drepte, simple, serioase, sobre, dar calde în acelaşi timp. Pentru a întări cele spuse de designeri, Florin Ghiţulete afirmă că nu mai sunt la modă covoarele persane, în momentul de faţă la modă fiind covoarele confecţionate din piele şi din blană naturală. „Sigur că acum lumea nu mai vrea un covor de serie, încărcat cu motive florale sau geometrice, aşa-zisul persan, acum se caută covoare cât mai simple, chiar uni, dar mult mai elaborate, şi, dacă se poate, ţesute manual, din fibre naturale”, a adăugat Florin Ghiţulete. Pentru un covor realizat manual şi natural, preţurile sunt pe măsura materialelor folosite precum şi a muncii depuse.

150 de euro metrul pătrat

Un covor confecţionat din lână specială importată din Australia sau Noua Zeelandă, colorată şi tratată în Germania şi ţesută în România poate costa şi 400 de euro metrul pătrat, în magazinele din Europa.

În Romania, acelaşi covor se vinde cu aproximativ 150 de euro metrul patrat. Covoarele mai sunt confecţionate şi din lână şi bumbac. Acestea sunt recomandate zonelor mai circulate, cum sunt holurile, zona de dining sau camera copiilor. Preţurile la covoarele mai puţin pretenţioase încep de la 40-60 de lei metrul pătrat şi pot ajunge la 25-300 de lei metrul pătrat.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Doi români ajunși la all-inclusive în Turcia au avut parte de o experiență neașteptată. „Nu mi-am imaginat că vom primi așa ceva”. Cât au plătit pentru patru zile
Capital.ro
Mașinile au interzis! Amenda este de 10.000 de lei. E lege în România
Playtech.ro
De ce femeile se îmbracă în roșu atunci când merg la nunți. Explicația specialiștilor, ce reprezintă culoarea rochiei
DailyBusiness
ATENȚIE! CNPP a publicat LISTA veniturilor în funcție de care românii vor primi mai mulți bani
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cum să cureți rapid cuptorul cu microunde. Ingredientele costă mai puțin de 6 lei
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Criminalul din Brăila nu se mai poate STĂPÂNI! Anchetatorii sunt șocați de comportamentul lui. Ce face ori de câte ori aude numele victimei, dezvăluiri
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Până când pot depune pensionarii adeverințele de sporuri la Casa de Pensii! Daniel Baciu a dat termenul final
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Incident Controversat la Ceremonia de Inaugurare din Turcia: Erdogan Lovește un Copil pe Scenă
MediaFlux
ROMÂNII primesc 1.281 de LEI de la STAT. DREPT GARANTAT pentru PENSIONARI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!