Procurorii fac serviciu de recrutare pentru PMP?

În ultimele săptămâni au apărut zvonuri tot mai consistente legate de faptul că o parte cunoscută a liderilor PDL, mai ales din teritoriu, precum și fostul premier Boc și oameni care au făcut parte din Cabinetul său ar urma să treacă la PMP. Interesant este faptul că toate aceste nume sunt legate de un numitor comun. Respectiv, toți au deschise dosare la DNA sau la alte instituții ale procuraturii.
Romania TV
22 feb. 2014, 17:06
Procurorii fac serviciu de recrutare pentru PMP?

Dintre numele vehiculate în media, merită menționați: Emil Boc, Gheorghe Scripcaru, Gheorghe Falcă, Gheorghe Ștefan, Lucian Duță, Răzvan Murgeanu și prietenul său Adriean Videanu, Liviu Negoiță. Aceasta, pe lângă cei care au ales deja să vină la PMP, după ce Elena Udrea a decis să plece din PDL. Sunt de amintit aici fostul primar din Ploiești, Andrei Voloșevici, cel din Târgoviște, Gabriel Boriga, care l-a urmat pe Florin Popescu, Marin Anton și nu numai.

Toate aceste nume sunt legate de un numitor comun. Respectiv, toți au deschise dosare la DNA sau la alte instituții ale procuraturii.

Primarul Braşovului, George Scripcaru, este cercetat penal de DNA Braşov, din 2011. De asemenea, există bănuieli de fapte ilegale în contractele de lucrări încheiate pentru ca Brașovul să fie organizator al Olimpiadei Tineretului.

Gheorghe Stefan, cunoscut drept „Pinalti”, ar fi anchetat de DNA și SRI într-un dosar de prejudiciere a bugetului local, procurorii făcând recent o percheziție la primăria din Piatra Neamț. Asta, pe lângă acuzațiile adus elui Ștefan privind implicarea în afaceri ilegale pe piața de energie, prin intermediul copiilor săi.

Lucian Duţă este urmărit penal pentru abuz în serviciu, pentru că a aprobat actele întocmite de CNAS privind achiziţia unor servicii de mentenanţă în cazul aplicaţiilor informatice de management al resurselor, pentru un număr mai mare de licenţe decât cele utilizate.

În 12 septembrie 2013, Adriean Videanu a fost informat de procurorii DIICOT că este urmărit penal pentru complot şi subminarea economiei naţionale, în legătură cu favorizarea intereselor firmei Interagro. Procurorii DIICOT au schimbat între timp faptele pentru care este urmărit Adriean Videanu, din complot şi subminarea economiei, în constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Liviu Negoiță este bănuit că a fost implicat în fraudarea fondurilor europene accesate la primăria sectorului 3. ANRMAP a anunțat că peste 40 de licitatii  au fost trucate de către angajații Primăriei Sectorului  3, pe vremea primarului PDL, Liviu Negoita.

Despre Gheorghe Falcă circulă informații privind modul în care au fost cheltuiți banii publici la primăria Arad, primarul fiind deja experimentat în relația cu Justiția.

Presa din Prahova spune că Voloșevici ar putea fi anchetat în dosarul lui omului de afaceri Răzvan Alexe, dar și pentru contractele pentru asfaltare încheiate cu firma Coni.

Gabriel Boriga, primarul din Târgoviște ar fi investighat în 6 dosare penale privind contractele de achiziții publice.

Florin Popescu, fostul preşedinte al CJ Dâmboviţa în mandatul 2008-2012, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

Este interesant de remarcat că cei care au trecut deja la PMP aveau dosare în momentul deciziei de abandonare a PDL, iar cei ale căror nume sunt anunțate ca sigure la PMP fie tocmai ce le-a fost deschis câte un dosar, fie numele lor este vehiculat pe surse ca fiind parte a unor dosare.

Chiar și actualul președinte al PMP ar putea să fie parte a unui dosar penal, în condițiile în care a fost acuzat de Corpul de Control al Guvernului pentru modul în care a cheltuit banii de la Departamentul Românilor de Pretutindeni.

Este ciudat cum aproape toți cei care sunt în prim-planul noului PMP sau care ar urma să vină la această formațiune au dosare penale, ca și cum „mafia PDL” s-ar transfera la partidului lui Băsescu, pentru a da naștere „mafiei PMP”. Foarte probabil, mulți au optat pentru partidul prezidențial, iar alții se gândesc să o facă sau sunt forțați să o facă din cauza greutății dosarelor care le atârnă pe umeri, mizând pe faptul că un transfer la PMP le-ar putea readuce protecția de care s-au bucurat atâția ani în perioada de guvernare.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
S-a dat ordin în Ungaria. Ungurii te prind imediat. Șoferii români nu mai scapă
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
EXPIRĂ ACEȘTI BANI! Trebuie să fie folosiți până în luna octombrie
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Simona Halep a fost exclusă! Decizia luată acum de americani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
PENSIONARII NEMULȚUMIȚI de RECALCULARE, vizați DIRECT! URGENT trebuie să facă asta
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...