„Până azi (n.r. – 20 februarie) a fost necesar să fiu în silenzio stampa din motive obiective. Le mulţumesc celor care au încredere în mine, care nu s-au lăsat influenţaţi de bazaconiile apărute în media. Sunt în continuare veselă şi senină, aşa cum mă ştiu toţi cei care mă cunosc. Mi-e dor de voi toţi! Nu scăpaţi de mine aşa uşor!„, a scris Iulia Ionescu pe Facebook.
Citeşte şi: DECLARAŢIA care SCHIMBĂ radical cazul fetei fugare. NOUA VERSIUNE a stareţului Mănăstirii Sihăstria Rarăului
Iulia Ionescu, 12 ani, a dispărut din Bucureşti pe data de 12 februarie. Fata s-a despărţit de mama ei, miercuri, 12 februarie, la ora 11.59, la staţia de metrou Eroilor, s-a deplasat în zona Piaţa Kogălniceanu, unde, la 13.44, şi-a vândut telefonul mobil şi mai multe bijuterii. Cu banii obţinuţi astfel, ea şi-a cumpărat o fustă gri, o bluză închisă la culoare, un fular, o căciulă şi un rucsac. Fata s-a schimbat de hainele pe care le avea pe ea, îmbrăcându-le pe cele noi şi punându-le pe cele dintâi în rucsac. Apoi, în intervalul 15.30 – 19.00, ea s-a deplasat la o autogară din Capitală şi şi-a cumpărat bilet pentru Bacău. La ora 19.00, ea se afla în microbuz în drum spre Bacău.
Între timp, în jurul orei 18.30, mama fetei a sesizat Secţia 19 Poliţie şi au început căutările.
Fata a ajuns la 21.30 la o autogară din Bacău, aflată în apropierea gării, şi şi-a petrecut noaptea, până la 4.30, în gară. Apoi, a mers cu un taxi până la o altă autogară din Bacău, de unde, la ora 5.15, şi-a cumpărat bilet pentru Câmpulung Moldovenesc, plecând la 9.00.
În jurul orei 14.30 a ajuns la Câmpulung Moldovenesc, de unde s-a deplasat, pe jos, către mănăstira Sihăstria Rarău. O maşină a mănăstirii, în care se deplasau doi călugări, a întâlnit-o pe drum, în jurul orei 17.30, şi a dus-o la lăcaşul de cult.
Iulia a fost cazată la mănăstire de pe 13 februarie, în jurul orei 18.00, până pe 15 februarie, singură în cameră, şi a participat în acest interval la mai multe activităţi bisericeşti.
Vineri, 14 februarie, întrucât nu fuseseră obţinute date care să ducă la găsirea fetei sau la clarificarea situaţiei acesteia, fiind în continuare cercetate trei ipoteze (să fi fost victima unui accident, victima unei infracţiuni sau să fi plecat voluntar), la punctul de comandă de la Poliţia Capitalei au fost aduşi specialişti din Poliţia Română, Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) şi Serviciul Român de Informaţii (SRI).
Tot vineri, Poliţia Română a contactat din nou Patriarhia pentru ca aceasta să transmită la mănăstiri semnalmentele fetei. Astfel, sâmbătă dimineaţă, în urma verificărilor repetate făcute de Poliţie, dar şi a circularelor de la Patriarhie, fata a părăsit mănăstirea fiind condusă de doi călugări la gara din Suceava, în jurul orei 13.00.
La 16.05 ea a fost urcată în tren de unul din călugări şi, imediat după aceasta, i-a fost controlat biletul de un angajat CFR care nu a recunoscut-o. Poliţiştii însă au stabilit că fata se urcase în trenul respectiv, s-au urcat în tren şi au identificat-o, la ora 18.00 ea aflându-se în custodia Poliţiei. Totodată, poliţiştii au fost cei care i-au adus la cunoştinţă conductorului de tren că pasagera este minora dispărută.
Şeful de tren a declarat că în momentul în care a ajuns la fată cu controlul biletelor, a stat de vorbă cu ea după ce a recunoscut-o că ar fi adolescenta dispărută, moment în care fata a devenit agitată şi şi-a sunat mama, spunându-i că se întoarce acasă, la Bucureşti.
Fata avea bilet pe ruta Suceava – Bucureşti, care i-a fost cumpărat de către călugăr la casa de bilete din gara Suceava.
CITEŞTE ŞI: Noi detalii despre IULIA IONESCU: Era în DEPRESIE şi nu voia să se ducă acasă, temându-se de BĂTAIE