Toate tipurile de pește conțin mercur, însă există anumite tipuri pe care trebuie neapărat să le eviți:
1. Rechin. Rechinul se hrănește cu alți pești și de multe ori, acei pești au fost deja contaminați cu mercur, așa că nivelul de mercur pe care îl conține rechinul este destul de periculos. În schimb, poţi opta pentru un somon sălbatic de Pacific. Somonul are calități nutriționale excepționale, însă cel sălbatic este mai sănătos decât cel de crescătorie, scrie doctorulzilei.ro.
2. Pește-spadă. Acest pește tropical este, de asemenea, un prădător care se hrănește cu alți pești contaminați cu mercur. În locul lui, alege sardinele. Acestea sunt o sursă impotantă de omega-3 și sunt bogate in vitamina D.
3. Rege Macrou. Regale macrou nu trebuie confundat cu cleanul macrou, o specie ce sa găsește în Oceanul Pacific și care are un conținut mult mai scăzut de mercur. Regele macrou trăiește în Oceanul Atlantic și Golful Mexic. Alege în schimb anșoa. Acești peștișori aromați sunt bogaţi în omega-3 și fier.
4. Tilefish. Acest tip de pește conține cea mai mare concentrație de mercur, dintre toți peştii. Înlocuieşte-l cu păstrăvul curcubeu de crescătorie. Păstrăvul este o sursă bună de acizi grași, omega-3 și proteine.
5. Ton de Atlantic. Studii recente au relevat faptul că tonul de Atlantic este puternic contaminat cu mercur. Puteţi opta în schimb pentru ton din Canada, care are un nivel mai mic de mercur.
Citeşte şi Mercurul din alimente, un pericol pentru sănătate. Află cum îl eviţi