Crin Antonescu, APEL către Victor Ponta: Îi cer premierului să ia act de decizia ireversibilă a PNL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că "decizia PNL de a ieşi de la guvernare nu a fost pripită sau nepotrivită, a aparţinut unui grup "de oameni responsabili", nu unui singur om, a fost o decizie grea şi  ireversibilă". Antonescu a făcut un apel către primul ministru, Victor Ponta, "să ia act de decizia ireversibilă a PNL".
Romania TV
26 feb. 2014, 16:14
Crin Antonescu, APEL către Victor Ponta: Îi cer premierului să ia act de decizia ireversibilă a PNL

„Astăzi a fost o zi specială şi paradoxală pentru Partidul Naţional Liberal. Partidul Naţional Liberal a dovedit încă o dată că este un partid care îşi doreşte să guverneze nu pentru funcţii, ci pentru a face anumite politici. Toţi miniştrii liberali au demisionat în conformitate cu decizia luată aseară. Deciziile PNL au fost luate de oameni responsabili, nu de un om”, a declarat Crin Antonescu, într-o conferinţă de presă la sediul PNL. 

Preşedintele PNL a făcut un apel public către premierul Ponta „să ia act de decizia liberalilor”. 

„Aş dori să mă adresez public domnului Ponta. Îi cer primului-ministru să ia act de decizia ireversibilă a PNL, să abandoneze orice speranţă că PNL se aseamănă cu alte grupuri care acţionează pentru putere sau în jurul puterii, să acţioneze în continuare în baza deciziilor pe care domnia sa le are de luat. Cred că e o degradare, o declasificare a imaginii domnului Ponta. Nu serveşte nimănui ca domnul Ponta să încerce în continuare negocieri cu unul-doi oameni care încearcă să obţină funcţii de la domnia sa. Este nedemn. E normal să discute cu liderii altor partide, cu UDMR, dar e degradant să încerce, prin spatele unui partid, să poarte negocieri”, a spus Antonescu, făcând referire la întâlnirea de miercuri dintre Călin Popescu Tăriceanu şi premierul Victor Ponta.

Antonescu a mai spus că „Tăriceanu m-a sunat din biroul lui Ponta. A fost o situaţie atât de stânjenitoare încât l-am rugat să mă scoată din ea. I-am spus că dacă are de discutat ceva cu mine putem discuta, dacă domnul Ponta are ceva să îmi transmită îmi poate transmite, dar nu într-o astfel de situaţie. Nu m-am mai simţit atât de jenat până acum”.

„Îl rog public pe premierul Ponta, odată ce a luat decizia să formeze o nouă majoritate, să o formeze repede. PNL va vota împotriva Guvernului Ponta”, a mai anunţat Crin Antonescu.

Antonescu a vorbit şi despre demisia lui Călin Popescu Tăriceanu din PNL.

„Este un moment trist, acela de a vedea un fost preşedinte de a acţiona împotriva deciziilor partidului său. Fac apel la membrii PNL să îl ţină minte pe Călin Popescu Tăriceanu ca omul de la balcon în 1989, ca cel care s-a luptat cu un preşedinte care acţiona abuziv şi nu ca unul singur, care a acţionat împotriva unei decizii a partidului”, a mai spus Antonescu.

Senatorul liberal Călin Popescu-Tăriceanu a demisionat din PNL. 

USL s-a rupt. PNL a decis marţi, în şedinţa Delegaţiei permanente a partidului, să rupă alianţa cu PSD şi să iasă de la guvernare. Miercuri, toţi miniştrii PNL şi-au dat demisia din Cabinetul Ponta. 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Alimentul care te ferește de demență. Nu e scump și are numeroase beneficii
Capital.ro
Amendă între 580 și 725 de lei. E interzis să faci asta în mașină
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e motivul pentru care au plecat de acasă: „Acum sunt în siguranță”
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Criză de apă în insulele grecești: Sifnos cere declararea stării de urgență
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!