EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Dezastru la simulare, peste 50% dintre elevi au medii sub 5

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: În cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie a precizat faptul că, din primele date, în jur de 50% dintre elevii de clasa a VIII din ţară care au susţinut simulările au obţinut note peste 5.
Romania TV
05 mart. 2014, 12:48
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Dezastru la simulare, peste 50% dintre elevi au medii sub 5

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: „Am primit primele rezultate la simulările clasei a VIII-a, undeva în jurul a 50% au luat note peste 5. E un procent mic, dar e un procent care reprezintă un semnal că elevii mai au câteva luni până la examenul real. Am insistat să nu punem notele în calculator pentru că vorbim de antrenament”, a declarat în cadrul conferinţei de presă de la Bistriţa, ministrul Educaţiei Remus Pricopie. Ministrul Educaţiei Remus Pricopie a mai precizat faptul că aceste simulări fac ca acesta să fie cel mai complicat semestru din ultimii 25 de ani pentru profesori, în special pentru directori şi inspectori şcolari şi că aceste simulări înseamnă eforturi în plus. Deşi simulările presupun eforturi în plus din partea cadrelor didactice, acestea nu vor fi plătite în plus, examenele intrând în „atribuţiile de serviciu”.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Dezastru la matematică, multe note de 1 şi 1.99!

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Întrebat dacă ruperea USL va afecta şi şcoala românească, Remus Pricopie a ţinut să spună că deşi o dată la două săptămâni un director sau inspector îşi pierde funcţia, deciziile nu se iau din perspectiva politicului. „În inspectorate nu avem PSD-işti, PNL-işti, PC-işti, în inspectorate au rămas oameni care sunt profesionişti. Am schimbat la trecerea anului directori şi inspectori şi i-am schimbat pentru că nu au performanţă şi când i-am schimbat nu am întrebat pe nimeni. Şcoala trebuie să aibă în frunte profesori de calitate, oameni de calibru, care îşi fac treaba. Unii se aşteptau să înceapă acum în şcoala românească vânătoarea de vrăjitoare politice. În şcoală nu se va întâmpla nimic în raport cu efervescenţă politică,” a completat Remus Pricopie.

Rezultatele testelor vor fi afişate în 7 martie.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Aceste rezultate nu vor fi trecute în catalog, potrivit Ministerului Educaţiei.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Cele mai tari „perle” de la proba de română

Examenele la limba română şi matematică de la evaluarea naţională pentru elevii clasei a VIII-a vor avea loc între 23 şi 25 iunie. Ca o noutate pentru acest an şcolar, la admiterea în liceu, ponderea mediei de la evaluarea naţională creşte la 75 la sută, faţă de 50 la sută cât a fost până acum, iar media notelor din ciclul gimnazial scade la 25 la sută.

Ministerul Educaţiei arată că simulările au ca scop pe de o parte familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, dar şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale. La simulare atmosfera a fost la fel ca şi la examen, în sălile de clase fiind montate camere de supraveghere.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Aceste rezultate nu vor fi trecute în catalog.

Ministerul Educaţiei a decis ca începând din 2014 media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

DailyBusiness
Klaus Iohannis NU va candida la alegerile parlamentare! Anunțul a fost făcut oficial
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Ce dezvăluie culoarea ochilor despre tine. Cei care au ochii căprui posedă o putere ascunsă
Capital.ro
A murit cea mai mare ACTRIȚĂ! Marea doamnă s-a stins chiar azi. Românii, în doliu
Playtech.ro
Doamne cât de frumoasă era Adriana Iliescu în tinerețe. Cea mai bătrână mamă din România era superbă
DailyBusiness
Senatul iartă pensionarii și le oferă mai mulți bani! Legea s-a adoptat AZI
Adevarul
Cât a ajuns să coste un apartament în cea mai mare comună a țării. Cu același preț s-ar putea lua mai multe locuințe în Spania sau Anglia
wowbiz.ro
Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă în Olanda. Ce se întâmplă cu el în aceste momente?
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Netflix pregătește o comedie fantastică: Despre aventurile unui bărbat divorțat. Video
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
Băiatul care a înjunghiat doi tineri în Grădina Botanică din Craiova a fost condamnat definitiv. Câți ani de închisoare îl așteaptă
Cancan.ro
Scandal pe bunurile soției lui Gabriel Vasiliu de la Puterea Dragostei. Ce pretenții au rudele Anei Maria, la o săptămână după înmormântare
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
A explodat bomba despre Klaus Iohannis. S-a aflat ce a făcut președintele României: 18 ani ne-am judecat
StirileBZI
Nu ai voie să înregistrezi cu telefonul! Este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea 2 ani!
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"I-a murit creierul" Cel mai monstruos culturist din lume a decedat. Ilia avea 36 de ani și mânca șapte mese pe zi
substantial.ro
Norvegia schimbă politica de azil pentru cetățenii ucraineni
MediaFlux
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare COMPLETĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Studenţii cresc cu 20% cererea pe piaţa închirierilor de locuinţe şi trag în sus chiriile apartamentelor vechi