OSCAR 2014: „12 Years a Slave”, cel mai bun film LISTA CÂŞTIGĂTORILOR PREMIILOR OSCAR UPDATE

OSCAR 2014: Nominalizările la cea de-a 86-a ediţie a premiilor OSCAR au fost anunţate într-o conferinţă de presă, de actorul australian Chris Hemsworth şi de Cheryl Boone Isaacs, preşedintele Academiei de film americane. RomaniaTV.net vă va prezenta lista câştigătorilor PREMIILOR OSCAR 2014.
Filip Stan
02 mart. 2014, 23:27
OSCAR 2014:

OSCAR 2014, LISTA CASTIGATORILOR 

LIVE VIDEO OSCAR 2014

*”12 Years a Slave”, CEL MAI BUN FILM

* Matthew McConaughey, Oscarul pentru CEL MAI BUN ACTOR în rol principal, pentru rolul din „Dallas Buyers Club”.

*Cea mai buna actrita in rol principal: Cate Blanchett pentru „Blue Jasmine”.

* Premiul pentru CEA MAI BUNĂ REGIE, câştigat de Alfonso Cuaron, pentru „Gravity”.

Premiul pentru CEL MAI BUN SCENARIU ORIGINAL este câştigat de Spike Jonze, pentru filmul „Her”.

*„12 Years a Slave”, premiul pentru CEL MAI BUN SCENARIU ADAPTAT.

*Premiul pentru CEL MAI BUN CÂNTEC merge la Kristen Anderson-Lopez şi Robert Lopez, pentru „Let it Go” din filmul de animaţie „Frozen”.

*„Gravity” câştigă premiul pentru CEA MAI BUNĂ COLOANĂ SONORĂ. Trofeul este primit de Steven Price.

*„The Great Gatsby„, premiul pentru CEA MAI BUNĂ REGIE ARTISTICĂ. Trofeul merge la Catherine Martin şi Beverley Dunn.

*Premiul pentru CEL MAI BUN MONTAJ merge la Alfonso Cuarón şi Mark Sanger, pentru filmul „Gravity”. 

* Premiul pentru CEA MAI BUNĂ IMAGINE: „Gravity”

* Lupita Nyong’o câştigă premiul Oscar pentru CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ ÎN ROL SECUNDAR. Actriţa a făcut un rol excepţional în filmul „12 Years a Slave”, regizor Steve McQueen. Lupita a acceptat premiul în lacrimi, spunând că „a fost rolul vieţii sale” şi mulţumindu-i regizorului pentru oportunitatea acordată. „Când mă uit la statuis aceasta, îmi amintesc că indiferent de unde eşti, visurile tale sunt valide”, a încheiat actriţa.

* Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar a fost câștigat de Jared Leto, pentru interpretarea din ‘Dallas Buyers Club’, în regia Jean-Marc Vallée. În acest film Jared Leto interpretează rolul unui transsexual bolnav de SIDA. Aceasta a fost prima nominalizare la Oscar pentru actorul în vârstă de 42 de ani.

Filmul „Dallas Buyers Club”, în regia lui Jean-Marc Vallee și cu Matthew McConaughey în rol principal (nominalizat la rândul său la categoria cel mai bun actor), este prima producție în care joacă Jared Leto după o pauză de 5 ani, perioadă dedicată muzicii. Leto este solistul trupei de rock alternativ 30 Seconds to Mars.

La această categorie au mai fost nominalizați Barkhad Abdi (‘Captain Phillips’/’Căpitanul Phillips’), Bradley Cooper (‘American Hustle’/’Țeapă în stil american’) Michael Fassbender (’12 Years a Slave’/’12 ani de sclavie’) și Jonah Hill (‘The Wolf of Wall Street’/’Lupul de pe Wall Street’).

* Premiul Oscar pentru cele mai bune costume a fost câștigat de Catherine Martin, pentru filmul ‘The Great Gatsby’/’Marele Gatsby’. Catherine Martin este la al doilea premiu Oscar.

* Premiul Oscar la categoria Cel mai bun machiaj/Cea mai bună coafură a fost câștigat de Adruitha Lee și Robin Mathews, pentru filmul ‘Dallas Buyers Club’.

* ‘Mr. Hublot’, de Laurent Witz și Alexandre Espigares, a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj de animație. Este primul Oscar pentru Laurent Witz și Alexandre Espigares.

* ‘Frozen’, de Chris Buck și Jennifer Lee, a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film de animație.

* Premiul Oscar pentru efecte speciale a fost obținut de Tim Webber, Chris Lawrence, David Shirk și Neil Corbould, pentru filmul ‘Gravity’, în regia lui Alfonso Cuaron. Celelalte filme nominalizate la această categorie au fost ‘The Hobbit: The Desolation of Smaug’, ‘Iron Man 3’, ‘The Lone Ranger’ și ‘Star Trek Into Darkness’.

* ‘Helium’, regizat de Anders Walter și Kim Magnusson, a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj de ficțiune. Este primul Oscar pentru Anders Walter și al doilea Oscar pentru Kim Magnusson.

* Premiul Oscar pentru cel mai bun documentar de scurtmetraj a fost câștigat de ‘The Lady in Number 6: Music Saved My Life’, de Malcolm Clarke și Nicholas Reed.

* Filmul ‘Twenty Feet from Stardom’, în regia lui Morgan Neville, a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun documentar de lungmetraj.

OSCAR 2014: 

* Pelicula italiană ‘La grande bellezza’/’The Great Beauty’, în regia lui Paolo Sorrentino, a obținut premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină. Filmul regizat de Paolo Sorrentino era considerat marele favorit la această categorie. Această producție urmărește gândurile despre viață ale unui scriitor bătrân și încercarea sa de a găsi un sens vieții, din rândurile înaltei societăți romane.

OSCAR 2014: 

* Filmul ‘Gravity’, în regia lui Alfonso Cuaron, a obținut premiile Oscar pentru cel mai bun mixaj de sunet și pentru cel mai bun montaj de sunet. Mixajul de sunet a fost realizat de Skip Lievsay, Niv Adiri, Christopher Benstead și Chris Munro, în timp ce montajul de sunet a fost realizat de Glenn Freemantle.

* Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar a fost câștigat de Lupita Nyong’o, pentru interpretarea din ’12 Years a Slave’/’12 ani de sclavie’, în regia lui Steve McQueen.

* Premiul Oscar pentru cea mai bună imagine a fost câștigat de Emmanuel Lubezki, pentru filmul ‘Gravity’. Este primul Oscar din șase nominalizări pentru Emmanuel Lubezki, cunoscut ca autor al imaginii la filme precum ‘Children of Men’ sau ‘The Tree of Life’.

* Premiul Oscar pentru cel mai bun montaj a fost obținut de Alfonso Cuarón și Mark Sanger, pentru ‘Gravity’, în regia primului.

* Premiul Oscar pentru cea mai bună regie artistică a fost câștigat de Catherine Martin și Beverley Dunn, pentrru filmul ‘The Great Gatsby’/’Marele Gatsby’, în regia lui Baz Luhrmann.

 

OSCAR 2014: „American Hustle” şi „Gravity” conduc în topul producţiilor cinematografice care au primit cele mai multe nominalizări – câte 10 – la premiile Oscar şi vor concura inclusiv la categoriile „cel mai bun film” şi „cel mai bun regizor”, în timp ce pelicula „12 Years a Slave” a primit nouă nominalizări.

La sfârşitul lunii noiembrie, premiile Oscar onorifice au fost acordate actorilor Angelina Jolie, Angela Lansbury şi Steve Martin şi creatorului de costume Piero Tosi, pentru contribuţia adusă artei cinematografice. 

OSCAR 2014: Prezentăm în continuare lista completă a nominalizărilor la cea de-a 86-a ediţie a premiilor Oscar:

  • OSCAR 2014: Cel mai bun film: „American Hustle”, de David O. Russell, „Captain Phillips”, de Paul Greengrass, „Dallas Buyers Club”, de Jean-Marc Vallée, „Gravity”, de Alfonso Cuarón, „Her”, de Spike Jonze, „Nebraska”, de Alexander Payne, „Philomena”, de Stephen Frears, „12 Years a Slave”, de Steve McQueen, şi „The Wolf of Wall Street”, de Martin Scorsese.

  • OSCAR 2014: Cea mai bună regie: David O. Russell a fost nominalizat pentru regia filmului „American Hustle”, Alfonso Cuaron pentru „Gravity”, Alexander Payne pentru „Nebraska”, Steve McQueen pentru „12 Years a Slave” şi Martin Scorsese pentru „The Wolf of Wall Street”.

  • OSCAR 2014: Cea mai bună actriţă în rol principal: Amy Adams („American Hustle”), Cate Blanchett („Blue Jasmine”), Sandra Bullock („Gravity”), Judi Dench („Philomena”) şi Meryl Streep („August: Osage County”).

  • OSCAR 2014: Cel mai bun actor în rol principal: Leonardo DiCaprio („The Wolf of Wall Street”), Christian Bale („American Hustle”) , Matthew McConaughey („Dallas Buyers Club”), Bruce Dern („Nebraska”) şi Chiwetel Ejiofor („12 years a Slave”).

  • OSCAR 2014: Cel mai bun actor în rol secundar: Barkhad Abdi („Captain Phillips”), Bradley Cooper („American Hustle”), Michael Fassbender („12 Years a Slave”), Jonah Hill („The Wolf of Wall Street”), Jared Leto („Dallas Buyers Club”)

  • OSCAR 2014: Cea mai bună actriţă în rol secundar: Sally Hawkins („Blue Jasmine”), Jennifer Lawrence („American Hustle”), Lupita Nyong’o („12 Years a Slave”), Julia Roberts („August: Osage County”), June Squibb („Nebraska”)

  • OSCAR 2014: Cel mai bun film străin: „The Broken Circle Breakdown”, de Felix Van Groeningen (Belgia), „The Great Beauty/ La grande bellezza”, de Paolo Sorrentino (Italia), „The Hunt/ Jagten”, de Thomas Vinterberg (Danemarca), „The Missing Picture/ L’image manquante”, de Rithy Panh (Cambodgia), şi „Omar”, de Hany Abu-Assad (Palestina).

  • OSCAR 2014: Cel mai bun lungmetraj de animaţie: „The Croods”, de Chris Sanders, Kirk DeMicco şi Kristine Belson, „Despicable Me 2”, de Chris Renaud, Pierre Coffin şi Chris Meledandri, „Ernest & Celestine”, de Benjamin Renner şi Didier Brunner, „Frozen”, de Chris Buck, Jennifer Lee şi Peter Del Vecho, „The Wind Rises”, de Hayao Miyazaki şi Toshio Suzuki

  • OSCAR 2014: Cea mai bună regie artistică: „American Hustle”, „Gravity”, „The Great Gatsby”, „Her”, „12 Years a Slave”

  • OSCAR 2014: Cel mai bun scenariu adaptat: „”Before Midnight” (Richard Linklater, Julie Delpy, Ethan Hawke), „Captain Phillips” (Billy Ray), „Philomena” (Steve Coogan, Jeff Pope), „12 Years a Slave” (John Ridley), „The Wolf of Wall Street” (Terence Winter)

  • OSCAR 2014: Cel mai bun scenariu original: American Hustle” (Eric Warren Singer, David O. Russell), „Blue Jasmine” (Woody Allen), „Dallas Buyers Club” (Craig Borten, Melisa Wallack), „Her” (Spike Jonze), „Nebraska” (Bob Nelson)

  • OSCAR 2014:  Cea mai bună imagine: „The Grandmaster” (Philippe Le Sourd), „Gravity” (Emmanuel Lubezki), „Inside Llewyn Davis” (Bruno Delbonnel), „Nebraska” (Phedon Papamichael), „Prisoners” (Roger A. Deakins)

  • OSCAR 2014: Cel mai bun montaj: „American Hustle”, „Captain Phillips”, „Dallas Buyers Club”, „Gravity”, „12 Years a Slave”

  • OSCAR 2014: Cea mai bună coloană sonoră: „The Book Thief” (John Williams), „Gravity” (Steven Price), „Her” (William Butler şi Owen Pallett), „Philomena” (Alexandre Desplat), „Saving Mr. Banks” (Thomas Newman).

  • OSCAR 2014: Cel mai bun cântec: „Alone Yet Not Alone” din „Alone Yet Not Alone” – muzica Bruce Broughton, versuri Dennis Spiegel, „Happy” din „Despicable Me 2” – muzica şi versurile Pharrell Williams, „Let It Go” din „Frozen” – muzica şi versurile de Kristen Anderson-Lopez şi Robert Lopez, „The Moon Song” din „Her” – muzica Karen O, versuri Karen O şi Spike Jonze, şi „Ordinary Love” din „Mandela: Long Walk to Freedom” – muzica Paul Hewson, Dave Evans, Adam Clayton şi Larry Mullen, versuri Paul Hewson

  • OSCAR 2014: Cel mai bun montaj de sunet: „All Is Lost”, „Captain Phillips”, „Gravity”, „The Hobbit: The Desolation of Smaug”, „Lone Survivor”

  • OSCAR 2014: Cel mai bun mixaj de sunet: „Captain Phillips”, „Gravity”, „The Hobbit: The Desolation of Smaug”, „Inside Llewyn Davis”, „Lone Survivor”

  • OSCAR 2014: Cele mai bune efecte vizuale: „Gravity”, „The Hobbit: The Desolation of Smaug”, „Iron Man 3”, „The Lone Ranger”, „Star Trek Into Darkness”

  • OSCAR 2014: Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură: „Dallas Buyers Club”, „Jackass Presents: Bad Grandpa”, „The Lone Ranger”

  • OSCAR 2014: Cele mai bune costume: „American Hustle”, „The Grandmaster”, „The Great Gatsby”, „The Invisible Woman”, „12 Years a Slave”

  • OSCAR 2014: Cel mai bun scurtmetraj animat: „Feral” (Daniel Sousa şi Dan Golden), „Get a Horse!” (Lauren MacMullan şi Dorothy McKim), „Mr. Hublot” (Laurent Witz şi Alexandre Espigares), „Possessions” (Shuhei Morita) „Room on the Broom” (Max Lang şi Jan Lachauer)

  • OSCAR 2014: Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: „Aquel No Era Yo / That Wasn’t Me” (Esteban Crespo), „Avant Que De Tout Perdre/ Just Before Losing Everything” (Xavier Legrand şi Alexandre Gavras), „Helium” (Anders Walter şi Kim Magnusson), „Pitääkö Mun Kaikki Hoitaa? / Do I Have to Take Care of Everything?” (Selma Vilhunen şi Kirsikka Saari), „The Voorman Problem” (Mark Gill şi Baldwin Li)

  • OSCAR 2014: Cel mai bun lungmetraj documentar: „The Act of Killing”, „Cutie and the Boxer”, „Dirty Wars”, „The Square”, „20 Feet from Stardom”.

  • OSCAR 2014: Cel mai bun scurtmetraj documentar: „CaveDigger” (Jeffrey Karoff), „Facing Fear” (Jason Cohen), „Karama Has No Walls” (Sara Ishaq), „The Lady in Number 6: Music Saved My Life” (Malcolm Clarke şi Nicholas Reed), „Prison Terminal: The Last Days of Private Jack Hall” (Edgar Barens)

Cea de-a 86-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 2 martie, la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles. Gala va fi prezentată de actriţa şi prezentatoarea TV Ellen DeGeneres.

OSCAR 2014. Cea mai importantă noapte din lumea cinematografiei are un meniu pe măsură, informează România TV.  Vedetele vor fi cu adevărat răsfăţate, iar starurile care nu vor primi un Oscar se vor consola cu o delicatesă de ciocolată, în forma celebrei statuete, suflată cu aur de 24 de carate.

Citeşte şi OSCAR 2014. Cum se câştigă marele premiu cu doar 250 de dolari

Bucătarul-şef Wolfgang Puck sărbătoreşte 20 de ani de când găteşte la cina festivă de după Oscaruri, aşa că a vrut să marcheze într-un mod special seara. El a inclus în meniu câteva platouri favorite de-ale vedetelor de-a lungul timpului. Printre acestea se numără somonul cu ghimbir şi migdale şi tonul în susan.

Din farfuriile vedetelor nu va lipsi nimic. Sunt pregătite 1.300 de stridii, cinci kilograme de caviar, aproape 1.300 de crabi şi mult sushi, iar asta nu e tot. În total, 50 de feluri de mâncare. Invitaţii au la discreţie şi băutură, pentru eveniment s-au cumpărat nu mai puţin de 5.000 de sticle de şampanie şi vin.

Citeşte şi OSCAR 2014: Care sunt cotele caselor de pariuri

Vedeta cinei va fi, fără îndoială, tortul de ciocolată de şase etaje împodobit cu statuete şi un covor roşu. Vedetele vegetariene nu au fost nici ele uitate, iar bucătarul le-a pregătit delicatese specifice. Invitaţii vor avea ocazia să-l audă cântând live pe cântăreţul John Legend, care va anima petrecerea.

Citeşte şi Perdanţii de la Oscarurile 2014 vor primi cadouri de consolare de peste 55.000 de dolari

Între timp, spiritele la Hollywood se încing, iar actorii de abia aşteaptă să afle cine va pleca acasă cu mult-doritele statuete. Ellen DeGeneres, care va prezenta gala din acest an, a mărturisit că nu-şi dorea prea mult să fie amfitrioană din nou. „Este cea mai tare prezentare din lume, dar e foarte greu. Nu voiam să prezint pentru că deja am făcut-o şi mi-am spus că nu trebuie să fac asta din nou, dar apoi am realizat că sunt prea comodă şi prea înfumurată”, a spus actriţa Ellen DeGeneres.

OSCAR 2014: Iată cotele oferite de casele de pariuri pentru Premiile Oscar 2014, potrivit gq.ro.

OSCAR 2014: Cel mai bun film

12 Years a Slave – 1.2

Gravity – 4.5

American Hustle – 17

The Dallas Buyers Club – 23

The Wolf of Wall Street – 61

Captain Phillips – 201

Her – 251

Philomena – 251

Nebraska – 251

OSCAR 2014: Cel mai bun actor în rol principal

Matthew McConaughey (The Dallas Buyers Club) – 1.2

Leonardo DiCaprio (The Wolf Of Wall Street) – 7

Chiwetel Ejiofor (Twelve Years A Slave) – 7.5

Bruce Dern (Nebraska) – 51

Christian Bale (American Hustle) – 101

 
OSCAR 2014: Cea mai bună actriţă în rol principal

Cate Blanchett  (Blue Jasmine) – 1.05

Amy Adams  (American Hustle) – 15

Sandra Bullock (Gravity)                – 17

Judi Dench (Philomena)                – 41

Meryl Streep (August: Osage County) – 51

OSCAR 2014: Cel mai bun regizor

Alfonso Cuaron (Gravity) – 1.05

Steve McQueen (12 Years A Slave) – 9

David O. Russell (American Hustle) – 34 

Martin Scorcese (The Wolf Of Wall Street) – 51

Alexander Payne (Nebraska) – 101

OSCAR 2014, LIVE VIDEO pe HBO

Ceremonia de decernare va fi transmisă live, în limba originală, nedublat, în noaptea de duminică, 2 martie, spre luni, 3 martie, de la ora 3.30, şi va fi precedată de o transmisiune specială, în direct de pe covorul roşu, începând cu ora 2.00.

HBO va difuza marţi, 4 martie, de la ora 20.00, varianta editată şi subtitrată a premiilor Academiei de film americană, ediţia 2014.

Cea de-a 86-a Gală a Premiilor Oscar va avea loc pe 2 martie, la Dolby Theatre (Kodak Theatre) din Los Angeles, şi va fi prezentată de actriţa şi vedeta de televiziune Ellen DeGeneres, prezentatoarea emisiunii „The Ellen Show”.  

„American Hustle” şi „Gravity” conduc în topul producţiilor cinematografice care au primit cele mai multe nominalizări – câte 10 – la premiile Oscar şi vor concura inclusiv la categoriile „cel mai bun film” şi „cel mai bun regizor”, în timp ce pelicula „12 Years a Slave” a primit nouă nominalizări.

Pe de altă parte, şi televiziunea E! va difuza în noaptea de duminică spre luni, începând cu ora 00.30, programul „Live From The Red Carpet: Premiile Oscar 2014”, potrivit unui comunicat remis RomaniaTV.net.

Ryan Seacrest şi Giuliana Rancic, gazdele show-ului „Live From The Red Carpet: Premiile Oscar 2014”, îi vor însoţi pe telespectatori pe covorul roşu al celor mai importante premii ale cinematografiei. De la interviuri amănunţite cu cei nominalizaţi până la invitaţii speciali care vor prezenta premiile, acest program este o defilare mondenă înainte de decernarea premiilor, potrivit comunicatului.

OSCAR 2014: Iată cotele oferite de casele de pariuri pentru Premiile Oscar 2014

OSCAR 2014: Cel mai bun film

12 Years a Slave – 1.2

Gravity – 4.5

American Hustle – 17

The Dallas Buyers Club – 23

The Wolf of Wall Street – 61

Captain Phillips – 201

Her – 251

Philomena – 251

Nebraska – 251

OSCAR 2014: Cel mai bun actor în rol principal

Matthew McConaughey (The Dallas Buyers Club) – 1.2

Leonardo DiCaprio (The Wolf Of Wall Street) – 7

Chiwetel Ejiofor (Twelve Years A Slave) – 7.5

Bruce Dern (Nebraska) – 51

Christian Bale (American Hustle) – 101

 
OSCAR 2014: Cea mai bună actriţă în rol principal

Cate Blanchett  (Blue Jasmine) – 1.05

Amy Adams  (American Hustle) – 15

Sandra Bullock (Gravity)                – 17

Judi Dench (Philomena)                – 41

Meryl Streep (August: Osage County) – 51

OSCAR 2014: Cel mai bun regizor

Alfonso Cuaron (Gravity) – 1.05

Steve McQueen (12 Years A Slave) – 9

David O. Russell (American Hustle) – 34 

Martin Scorcese (The Wolf Of Wall Street) – 51

Alexander Payne (Nebraska) – 101

OSCAR 2014: Detalii insolite din istoria Oscarurilor

La 23 de ani, Jennifer Lawrence, nominalizată la categoria cea mai bună actriţă în rol secundar pentru filmul ‘American Hustle’, este cea mai tânără actriţă cu trei nominalizări (după ‘Winter’s Bone’ şi ‘Silver Linings Playbook’). Teresa Wright avea 24 de ani când a primit a treia nominalizare, în 1942.

Anul trecut, ‘Silver Linings Playbook’ al lui David O. Russell a fost primul film după ‘Reds’ al lui Warren Beatty (1981) care a concurat la cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu şi la cele patru categorii de interpretare. Regizorul a repetat în acest an performanţa, cu ‘American Hustle’.

De două ori nominalizată la premiul Oscar pentru cel mai bun film – ‘American Hustle’ şi ‘Her’ -, Megan Ellison este al patrulea producător (şi prima femeie) cu două nominalizări în acelaşi an, după Francis Ford Coppola, Fred Roos şi Scott Rudin.

Citeşte şi OSCAR 2014. Cum se câştigă marele premiu cu doar 250 de dolari

Nominalizat la categoria cea mai bună muzică originală pentru ‘The Book Thief’, John Williams a strâns până acum 49 de nominalizări. El a câştigat cinci premii Oscar, patru Globuri de Aur, şapte premii BAFTA şi 21 de premii Grammy. În istoria Oscarurilor este depăşit doar de Walt Disney (59 de nominalizări). Woody Allen, nominalizat în acest an pentru scenariu original – ‘Blue Jasmine’ -, este al doilea cineast în viaţă în privinţa numărului de nominalizări (24).

Meryl Streep, aflată în acest an în competiţia pentru cea mai bună actriţă cu rolul din filmul ‘August: Osage County’, şi-a bătut propriul record, fiind actriţa cu cele mai multe nominalizări din istoria Oscarurilor – 18.

Compozitorul Thomas Newman, care a primit a 12-a nominalizare pentru muzica din ‘Saving Mr. Banks’, nu este primul Newman care a strălucit la premiile Oscar: familia lui de muzicieni – Alfred, Lionel, Emil, Thomas, David şi Randy – a strâns până acum 88 de nominalizări.

‘The Missing Picture’, film cambodgian nominalizat la categoria cel mai bun film străin, este al doilea documentar intrat în cursă la această categorie. Primul a fost ‘Waltz with Bashir’, documentar de animaţie prezentat de Israel în 2008.

Citeşte şi Perdanţii de la Oscarurile 2014 vor primi cadouri de consolare de peste 55.000 de dolari

PREMIILE OSCAR comprimate într-un videoclip de 4 minute

OSCAR 2014. Dacă nu te-ai gândit niciodată la importanţa efectelor speciale în lumea filmului, imaginile de mai jos te vor face să te răgzândeşti. Clipul, creat de Nelson Carvajal, este un colaj reuşit care adună în doar câteva minute istoria de 37 de ani a premiilor Oscar pentru efecte vizuale.

Călătoria începe în anul 1977, când premiul Oscar pentru efecte vizuale a fost acordat filmului Star Wars, şi ajunge până în 2013, când Viaţa lui Pi a primit distincţia pentru cele mai reuşite efecte vizuale.

OSCAR 2014. Anul acesta, premiul Oscar pentru efecte vizuale este disputat de Gravity, Hobbitul: Dezolarea lui Smaug, Iron Man: Omul de otel 3, Legenda calaretului singuratic (The Lone Ranger) şi de Star Trek: În întuneric.

Premiile Oscar 2014 vor avea loc avea loc pe 2 martie, în Hollywood, Los Angeles. De obicei, ceremonia avea loc în luna februarie, însă anul acesta a fost amânată pentru a nu se suprapune cu Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci. Nominalizările la Premiile Oscar 2014 au fost anunţate pe 16 ianuarie.

Vezi lista nominalizărilor la Premiile Oscar 2014 VIDEO

Premiile Oscar 2014. Deşi lipsită de un buget generos, aşa cum ne-am aştepta în cazul unui film de la Hollywood, Robin a reuşit să facă performanţă, scrie enational.ro. Nu numai ca actorii din „Dallas Buyers Club” au arătat impecabil, dar femeia a si fost nominalizata la Premiile Oscar, categoria „Cel mai bun machiaj”.

Citeşte şi PREMIILE OSCAR 2014: Se anunţă PROTESTE în timpul ceremoniei

Si cand te  gandesti ca atunci cand a lucrat la pelicule precum „Twilight„, „Django Unchained” sau „The Final Destination” a avut la dipozitie incomparabil mai multi bani ca acum! Bugetul limitat de la „Dallas Buyers Club” nu a facut-o, insa, pe Robin sa se dea batuta. Si-a facut calculele la milimetru si a reusit sa isi duca treaba la bun sfarsit: Matthew McConaughey si Jared Leto chiar au aratat ca niste bolnavi de SIDA in pragul mortii. „A fost cel mai sarac film pentru care am lucrat vreodata”, a povestit make-up artistul.

Citeşte şi OSCAR 2014: 37 de ani de efecte vizuale FABULOASE, în 4 minute VIDEO

„Uneori,  ii transformam pe Matthew si Jared din bolnavi in sanatosi si din sanatosi in bolnavi chiar si de cinci ori pe zi. De la inceputul si pana la sfarsitul filmarilor, amandoi au fost cu vreo 18 kilograme mai slabi decat ar fi greutatea lor normala.  Cand va uitati la film si vedeti ca din pricina medicamentelor pe care le iau, personajele lor s-au ingrasat cu 11-12 kilograme, sa stiti ca tot efectul e din machiaj”, a povestit mândră de realizările ei, Robin Mathews.

OSCAR 2014: Meryl Streep, cu 18 nominalizări, este Regina Oscarurilor

OSCAR 2014. Regina Oscarurilor a câştigat acum doi ani râvnitul trofeu – al treilea din carieră – pentru felul în care a interpretat-o pe Margaret Thatcher în ‘The Iron Lady’ şi era deja actriţa cu cele mai multe nominalizări din istoria premiilor Oscar. De la prima nominalizare, în 1979, pentru personajul din ‘The Deer Hunter’, de Michael Cimino, Meryl Streep a intrat în competiţia pentru râvnitele statuete fie pentru rol principal, fie pentru rol secundar.

OSCAR 2014. American Hustle şi Gravity concurează pentru CEL MAI BUN FILM. Vezi lista nominalizărilor VIDEO

Este o dovadă că se numără printre preferatele membrilor Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice, dar şi a felului în care îşi interpretează cu regularitate rolurile, potrivit Agerpres.

Citeşte şi OSCAR 2012. Meryl Streep, cea mai bună actriţă: „Hai mă, nu iar!”

În deceniul 1979-1989, actriţa a fost nominalizată de opt ori, pentru filme extrem de diferite : ‘Kramer contra Kramer’, ‘Iubita locotenentului francez’, ‘Alegerea Sophiei’, ‘Departe de Africa’ sau ‘Un ţipăt în noapte’. Spre deosebire de colegele sale de breaslă, nu a avut perioade proaste, nominalizările venind una după alta şi dându-i ocazia din când în când să şi câştige premiul.

Prestaţia sa din ‘August: Osage County’ a fost extrem de apreciată de critici şi public, dar Meryl Streep are un adversar de seamă în persoana actriţei Cate Blanchett, favorită la câştigarea statuetei pentru cea mai bună actriţă, în rolul burghezei aflate în pragul nebuniei din ‘Blue Jasmine’, de Woody Allen. Actriţa australiană de 44 de ani este nominalizată a cincea oară şi a câştigat deja statueta în 2005, pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, cu rolul din ‘Aviatorul’. La aceeaşi vârstă, Meryl Streep avea deja nouă nominalizări la Oscar şi două statuete în palmares, pentru ‘Kramer contra Kramer’ (rol secundar) şi ‘Alegerea Sophiei’ (rol principal).

Citeşte şi Meryl Streep spune că Walt Disney era antisemit şi SEXIST

Printre nominalizaţii din acest an se mai numără un deţinător de recorduri: Woody Allen, cu 16 nominalizări, ultima fiind pentru scenariul la ‘Blue Jasmine’. Câştigător a patru premii Oscar, a fost recompensat ultima oară în 2012 pentru scenariul filmului ‘Midnight in Paris’. În 1987 a primit statueta pentru scenariul filmului ‘Hannah şi surorile ei’, iar în 1978, pentru ‘Annie Hall’ (cel mai bun scenariu şi cel mai bun regizor).

OSCAR 2014: Încasări-record în 2013

Conform The Hollywood Reporter, Academia americană de film a avut, în 2013, venituri totale de 134,4 milioane de dolari şi cheltuieli de 97,3 milioane de dolari. Atât veniturile, cât şi cheltuielile au fost superioare cifrelor din 2012, când veniturile Academiei s-au ridicat la suma de 103,3 milioane de dolari, iar cheltuielile, la 88,6 milioane de dolari.

Valoarea activelor nete ale Academiei a crescut de la 299,5 milioane de dolari, în anul fiscal 2012, la 385,3 milioane de dolari, în anul financiar 2013.

În introducerea acestui raport, Cheryl Boone Isaacs, preşedintele Academiei americane de film, a citat noile realizări ale organizaţiei, din care fac parte iniţiativele Consiliului pentru ştiinţă şi tehnologie, un profil internaţional în plină ascensiune şi activităţi din ce în ce mai numeroase, desfăşurate la sediul Academiei din Londra. 

Sunt deosebit de mulţumită de progresele noastre rapide în ceea ce priveşte Muzeul Academiei. Am realizat progrese importante cu privire la obiectivele noastre de strângere de fonduri şi (…) suntem în linie dreaptă pentru deschiderea unui muzeu în 2017„, a declarat Cheryl Boone Isaacs.

În raport sunt enumerate şi câteva dintre cele mai recente achiziţii care îmbogăţesc colecţia Academiei: obiecte personale ce au aparţinut regretatei actriţe Shirley Temple, peruca blondă a lui Harpo Marx, unul dintre fraţii Marx, şi un cufăr plin cu obiecte de recuzită ce au aparţinut comediantului american, precum şi desene şi schiţe de producţie realizate de designerul de costume Michael Woulfe.

OSCAR 2014: Un român se bate pentru trofeu. A creat efectele speciale la Iron Man 3

OSCAR 2014: Adrian Corsei este românul care a lucrat la efectele speciale pentru filmul „Iron Man 3”, nominalizat la Premiile Oscar desfăşurate duminică seară în Los Angeles. Povestea lui poate fi un model pentru mulţi dintre noi.

OSCAR 2014: Adrian Corsei şi echipa lui s-au ocupat de două scene ale peliculei, care însumează 20 de minute: cea de început şi bătaia din casa mandarinului, de la final.

Românul este computer graphics supervisor, adică se ocupă de efecte speciale pe calculator, şi lucrează doar de trei ani în domeniu. Dar a fost suficient pentru a-i convinge de toţi de calităţile lui.

„Am plecat din Colentina prin anul 2002, m-am oprit vreo sapte ani prin nordul Spaniei, unde am lucrat in proiectare, m-am intors in Romania prin 2009, unde m-am angajat, dar destul de repede mi-am dat seama de limitarile unui post intr-o companie multinationala (in ciuda confortului aparent) si am decis sa imi deschid o mica firma care oferea consultanta si solutii tehnice in proiectare. Acum sunt angajat la Trixter Gmbh in Munchen ca si CG Supervisor”, a povestit el pentru incont.ro.

Din această poziţie a ajuns să lucreze pentru filmele „Clod Atlas” şi „Iron Man 3”, intrucât Trixter are contacte cu mari companii ca Marvel, 20th Century Fox, Warner Bros şi BBC.

Până să ajungă la acest nivel a avut de înfruntat „sfaturile” unora care i-au spus că, la 30 de ani, este prea târziu pentru a se apuca de un domeniu pentru grafica de calculator. Nu s-a lăsat demoralizat, a aplicat pentru un job de două săptămâni în Munchen, ca „începător” sau „junior modeler”, la un film pentru televiziunea germană. Cele două săptămâni s-au transformat în zece luni.

„Iron Man 3” este nominalizat la Oscar pentru efecte speciale alături de „Gravity”, „The Hobbit: The Desolation of Smaug”, „THe Lone Ranger” şi „Star Trek Into Darkness”.

Cel mai recent proiect al lui Adrian Corsei este „Captain America: The Winter Soldier”.


 

DailyBusiness
Momente tensionate la referendumul lui Nicușor Dan. Acuzații de obstrucționare a votului în București!
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Gigi Becali şi George Simion, anunţ de ultimă oră! Atac dur la Elena Lasconi
Capital.ro
Decizie șoc pentru Ion ILIESCU. Înalta Curte de Justiție a hotărât definitiv
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție surprinzătoare înainte de vot. Gestul făcut de prima-doamnă, a urmat exemplul soțului
DailyBusiness
ALEGERI PREZIDENȚIALE 2024. Prezența la urne a depășit 37%. Românii se mobilizează
Adevarul
Cum ne sărăcește statul doar ca să-și astupe propria incompetență. Profesor de economie: „Ne uităm ca și curca la lemne și nu înțelegem”
wowbiz.ro
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Poșeta soției lui Mircea Geoană, vedetă la secția de votare. Costă o avere
Ego.ro
Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
BREAKING | Rezultate alegeri prezidențiale 2024. Cine intră în turul 2, conform EXIT POLL-ului
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Taxă la retragerea de numerar. Anunț pentru cei care scot banii cash de la bancomat
StirileBZI
Produsul controversat consumat în Postul Crăciunului 2024! Poate cauza pierderi de memorie
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
Chinuri groaznice pentru Cotabiță în ultimele zile de viață! Dezvăluiri ȘOCANTE
substantial.ro
Planeta Pământ își ia rămas bun de la o mini-lună: un asteroid se îndepărtează
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
VIDEO: Traian Băsescu a așteptat zeci de minute la coadă, la vot, apoi „și-a luat-o” de la șeful de sală. Băsescu: „Ce ai? Ești nervos?”