Manowar lansează CD-ul „Kings Of Metal MMXIV” Silver Edition pe 21 martie

CD-ul "Kings Of Metal MMXIV" Silver Edition, al trupei MANOWAR, ce va include două discuri şi o broşură de 24 de pagini va avea lansarea în retail şi pe platformele de comerţ electronic ale trupei, www.thekingdomofsteel.com şi www.thekingdomofsteel.eu pe 21 martie 2014.
Romania TV
03 mart. 2014, 10:49
Manowar lansează CD-ul

Cele două magazine online ale formaţiei vor avea oferte speciale (Power Packsages) ce vor include CD-ul şi articole noi de merchandise, care se vor găsi doar în aceste magazine şi numai pentru scurt timp. Varianta digitală a albumului este deja disponibilă în toată lumea pe iTunes şi pe Google Play.

“CD-ul ‘Kings Of Metal MMXIV’ Silver Edition este o ediţie limitată. Iar pentru noi este important ca fiecare fan MANOWAR care vrea să deţină acest articol de colecţie, la data lansării, să aibă şansa să îl găsească la magazinul pe care îl preferă. Datorită numărului mare de precomenzi am suplimentat comanda noastră iniţială şi am decis să schimbăm data lansării, astfel încât muzica să ajungă în toate magazinele simultan şi fiecare fan să aibă şansa de a intra în posesia unui CD din această ediţie limitată,” a spus un reprezentant al casei de discuri.

‘Kings Of Metal MMXIV’ este o înregistrare complet nouă, care marchează 25 de ani de la lansarea albumului emblematic ‘Kings Of Metal’ din 1988 şi de la turneul care i-a urmat.

În timp ce rămâne fidel spiritului înregistrării originale ‘Kings Of Metal MMXIV’ surprinde ascultătorul cu aranjamentele noi şi cu alte elemente de noutate, cu interpretarea vocală spectaculoasă a lui Eric Adams, cu prestaţia puternică a lui Donnie Hamzik la tobe, cu soundul scânteietor al chitării lui Karl Logan şi cu noul record al lui de Joey DeMaio care a înregistrat solo-ul de bas “The Sting Of The Bumblebee MMXIV”,  cu viteza ameţitoare de 300 de bătăi pe minut.

“În ceea ce priveşte muzica, aceasta este o înregistrare complet nouă”, a explicat bassistul şi producătorul Joey DeMaio, referindu-se la acest album. “Totul a fost înregistrat din nou. O cantitate imensă de muncă şi efort se concentrează în acest album, pe toate nivelurile, lucru pe care îl veţi percepe auditiv, când îl veţi asculta”.

MANOWAR devenise o forţă imperioasă, cu răsunător succes internaţional, încă de la albumul de debut, “Battle Hymns”. Iar albumul, ‘Kings Of Metal’ din 1988, urmat de turneul din 1989 a catapultat formaţia într-o nouă sferă. Piese precum “Heart Of Steel”, “Kings OF Metal”, “Hail And Kill” şi “Blood Of The Kings” au dobândit imediat statutul de repere clasice  cunoscute şi apreciate până astăzi de fanii metalului din lumea întreagă.

“Am pornit de la o discuţie despre aniversarea a 25 de ani de la lansarea albumului şi despre cum am putea să o facem să fie specială. Iubim aceste piese la fel de mult ca şi fanii noştri. Aşa că am început să vorbim despre o nouă înregistrare, care să permită adăugarea unor noi elemente şi un sound proaspăt şi masiv”, a explicat Joey DeMaio.

“Apoi, s-a născut ideea turneului aniversar, pentru a celebra acest album aşa cum se cuvine. Live, alături de fanii noştri!” a adăugat el. “Am împins limitele omului şi cele ale echipamentelor la maxim, pentru a face cinste înregistrării originale şi nu am putea fi mai mulţumiţi de rezultatul obţinut. Totul sună mai amplu, în primul rând datorită capacităţii de a integra  mai mult sunet într-o înregistrare, faţă de posibilităţile din trecut. Totul s-a îmbunătăţit, de la tehnologie la echipamentele pe care le folosim, de la corzile şi dozele  pentru  chitară până la pre-amp-uri, microfoane şi chiar  până la însuşi procesul de înregistrare. Tehnologia a evoluat atât de mult! Rezultatul este masiv! ” a comentat DeMaio.

Cu “Hail And Kill MMXIV” şi “Kings Of Metal MMXIV,” piesa ce dă titlul materialului, albumul începe cu  forţa şi măreţia ce sunt sinonime pentru fanii din lumea întreagă cu numele MANOWAR.

Impresionanta baladă “The Heart Of Steel MMXIV” este prezentată în trei variante:
Acoustic Intro, Guitar Instrumental şi Orchestral Intro Version, ultimele două fiind bonus track-uri.  

“Thy Kingdom Come MMXIV” este, în cel mai profund sens, o sursă de inspiraţie.

Pentru noua naraţiune din piesa  “The Warrior’s Prayer MMXIV” trupa şi-a unit forţele cu celebrul actor britanic Brian Blessed.  Acesta este un actor renumit, atât pentru roluri de compoziţie cât şi pentru personaje din dramaturgia shakespeariană. Printre altele a jucat în:  “Henry al V lea,” în regia lui Kenneth Brannagh, în producţiile lui Oliver Stone, “Regele Lear” şi “Alexander”, şi a fost Prinţul Vultan în celebrul film “Flash Gordon”. Mai mult decât un actor şi explorator, Blessed a primit distincţia “Spirit Of Hammer Award” din partea prestigioasei reviste Metal Hammer UK, pentru contribuţia sa la heavy metal. Pentru efecte speciale de cel mai înalt nivel în piesa “The Warrior’s Prayer MMXIV” a fost cooptat specialistul în efecte sonore Hamilton Sterling; de numele acestui veteran al Hollywoodului se leagă blockbuster-uri de acţiune precum  “Batman – The Dark Knight”, “Men In Black 3”, “War Of The Worlds”, şi “Master And Commander: The Far Side of the World”, două dintre aceste producţii primind premii Oscar® la categoria „Cea mai bună editare sonoră”.

“Thy Crown And Thy Ring MMXIV”, outro-ul tradiţional al concertelor MANOWAR este maiestuos atât în varianta orchestrală cât şi în cea metal (bonus track), în timp ce “The Blood Of The Kings MMXIV,” completată cu versuri noi, este un salut pentru toate ţările în care MANOWAR a performat până în ziua de astăzi. Fiecare piesă se remarcă în felul ei, pe un album ce debordează de energie şi forţă.

“On Wheels Of Fire MMXIV” încheie succesiunea pieselor principale în cel mai puternic şi catapultant mod cu putinţă.

Artistul fantasy Ken Kelly, ce colaborează de multă vreme cu trupa MANOWAR a realizat două noi ilustraţii pentru coperţile albumului. Ca o continuare a lucrării realizate de el în 1988, cele două picturi noi încorporează steagurile tuturor ţărilor în care MANOWAR a concertat până acum sau pe care urmează să le viziteze în actualul turneu mondial.
 
‘Kings Of Metal MMXIV’ Silver Edition, despre care revista Break Out din Germania spune că este “o nouă capodoperă” include 9 piese principale şi nouă bonus trackuri, totalizând 88 de minute.

“Albumul şi turneul Kings Of Metal MMXIV vor însemna  o experienţă complet nouă, chiar şi pentru fanii ce au sărbătorit alături de noi luând parte la alte showuri şi au ascultat aceste piese în multe alte dăţi” a promis Joey DeMaio. “Pregătiţi-vă să vă sară capul de pe umeri!”

Actualul turneu mondial MANOWAR, în care noul ‘Kings Of Metal MMXIV’ este cântat integral, alături de multe alte imnuri clasice, într-o nouă prezentare multi-media, a început pe 8 februarie în SUA şi va continua din 18 martie în Europa.  

Kings Of Metal MMXIV Track List (FINAL):

Disc 1:
Hail And Kill MMXIV
Kings Of Metal MMXIV
The Heart Of Steel MMXIV (Acoustic Intro Version)
A Warrior’s Prayer MMXIV
The Blood Of The Kings MMXIV
Thy Kingdom Come MMXIV
The Sting Of The Bumblebee MMXIV
Thy Crown And Thy Ring MMXIV (Orchestral Version)
On Wheels Of Fire MMXIV

Disc 1 Bonus Tracks:
Thy Crown And Thy Ring MMXIV (Metal Version)
The Heart Of Steel MMXIV (Guitar Instrumental)

Disc 2 Bonus Tracks:
Hail And Kill MMXIV (Instrumental)
Kings Of Metal MMXIV (Instrumental)
The Heart Of Steel MMXIV (Orchestral Intro Version – Instrumental)
The Blood Of The Kings MMXIV (Instrumental)
Thy Kingdom Come MMXIV (Instrumental)
Thy Crown And Thy Ring MMXIV (Orchestral Version – Instrumental)
On Wheels of Fire MMXIV (Instrumental)

Kings Of Metal MMXIV Trailer

Kings Of Metal MMXIV World Tour – Date confirmate:

Marţi, 18 martie 2014,  – Palatul Sporturilor Olimpice din Krasnodar, Rusia.
Vineri, 21 martie 2014, – Palatul Sporturilor Luzhniki  – Moscova, Rusia
Duminică, 23 martie 2014, – Palatul Sporturilor Yubileyny – St Petersburg, Rusia
Marţi, 25 martie 2014, – Rock Café – Tallin, Estonia – SOLD OUT
Joi 27 martie 2014, – Rock Café – Tallin, Estonia – SOLD OUT
Sâmbătă, 29 martie 2014, Teatro Arena, Vilnius, Lituania
Sâmbătă, 17 mai 2014 – Spodek – Katowice, Polonia
Miercuri, 21 mai 2014, Hangar 11 – Tel Aviv, Israel
Sâmbătă, 24 mai 2014, – Metal Summer Festival – Istanbul, Turcia
Vineri-Duminică, 13-15 iunie 2014 – Legacy Open Air – Weismain, Germania
Vineri/Sâmbătă, 25-26 iulie 2014, – Magic Circle Festival – Suvilahti – Helsinki, Finlanda
Miercuri, 14 ianuarie 2015 – Grugahalle – Essen, Germania
Vineri, 16 ianuarie 2015 – Zenith – Munchen, Germania
Sâmbătă, 17 ianuarie 2015 – Jahrhunderthalle – Frankfurt, Germania

Pentru informaţii şi update-uri constante vizitaţi:
www.manowar.com
www.facebook.com/manowar

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul unic descoperit recent în România. E spectaculos și are o lungime de 1.3 kilometri
Capital.ro
Proprietarii de apartamente au interzis. Trebuie să anunțe chiriașul și să-i ceară permisiunea
Playtech.ro
Imagini de SENZAȚIE cu soția lui Ianis Hagi. Elena a făcut furori în luna de miere. E tot mai îndrăzneață
DailyBusiness
Cele mai poluate orașe din România au ajuns într-un clasament european. Unde îți poți pune în pericol sănătatea
Adevarul
Marturiile disidenților ruși eliberați în schimbul de prizonieri cu Rusia: „Este foarte dificil pentru mine din punct de vedere emoţional”
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Câți bani a investit Gabi Bădălău în Bianca Drăgușanu. N-a lăsat-o să se urce în Skoda Octavia
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Adrian Mutu e în stare de șoc, după cutremurătoarea veste primită: 'Am pierdut un frate!' 😢
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Declarațiile sfâșietoate ale bunicului celor doi copii loviți de un adolescent într-o parcare din București. Care este starea fetiței al cărui picior a fost amputat: „A avut coșmaruri”
Capital.ro
S-a dat ordin de la UE. Devine obligatoriu în România. Se va aplica în toate statele membre
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Dărâmat de durere, bunicul băiețelului omorât în accidentul din Pantelimon cere dreptate "A băgat în pământ un suflet nevinovat"
substantial.ro
Atacuri aeriene israeliene asupra școlilor din Gaza: Zeci de persoane decedate
MediaFlux
PENSIA după 30 DE ANI de MUNCĂ! Se dau în PLUS SUTE de LEI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?