ALEGERI FRF 2014: Ziua în care se alege succesorul lui Mircea Sandu. PROCEDURA DE VOT

ALEGERI FRF. Casa Fotbalului va găzdui miercuri, 5 martie a.c., începând de la ora 10.00, lucrările Adunării Generale Ordinare a Federației Române de Fotbal.Unul dintre punctele de pe Ordinea de Zi este alegerea Președintelui FRF.
Daniel Spătaru
05 mart. 2014, 07:58
ALEGERI FRF 2014: Ziua în care se alege succesorul lui Mircea Sandu. PROCEDURA DE VOT

ALEGERI FRF 2014: Vasile Avram, Marcel Pușcaș, Răzvan Burleanu, Sorin Răducanu și Gheorghe Chivorchian sunt cei 5 candidați rămași în cursa pentru șefia FRF.

ALEGERI FRF 2014:  Gheorghe Chivorchian este cel mai experimentat candidat la șefia FRF. A debutat ca şef de club în 1988, iar de atunci a trecut pe la Foresta Fălticeni, FCM Bacău şi Poli Timişoara.

– s-a născut pe 12.04.1955, la Roznov în judeţul Neamţ
– a jucat la Letea Bacău, Steaua, Sportul Studenţesc, Metalul Plopeni şi Ceahlăul
– în ianuarie 1988 a devenit preşedinte la Ceahlăul Piatra Neamţ
– a mai fost preşedinte la Foresta Fălticeni, FCM Bacău şi Poli Timişoara

ALEGERI FRF 2014: Vasile Avram a fost primul dintre candidaţii la preşedinţia FRF care şi-a depus candidatura. Este singurul dintre pretendenţi care a lucrat până acum la Federaţie, ca vicepreşedinte şi preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Avram este acum preşedinte al Aociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti. Fostul arbitru spune că această funcţie l-a determinat să intre în cursă, iar problemele întâmpinate l-au inspirat la conceperea programului de candidat. În 2011, Avram a petrecut două luni în arest preventiv pentru luare de mită într-un dosar de corupţie în arbitraj anchetat de DNA. A fost achitat în 2013, iar în 2014 sloganul „Câștigă fotbalul!” l-a ghidat în campania electorală.

ALEGERI FRF 2014: Marcel Puscas a devenit candidat de profesie in ultimele luni. Dupa ce a ratat intrarea in legislativ la ultimele alegeri parlamentare, fostul fotbalist si-a indreptat atentia asupra Federatiei Romane de Fotbal.

Puscas va implini anul acesta 54 de ani si cea mai importanta echipa din cariera sa a fost Steaua pentru care a evoluat 2 ani. Din cauza unei accidentari, fostul mijlocas si-a incheiat cariera devreme, la 25 de ani.

Totusi, Puscas se poate lauda ca nu este strain de managementul in fotbal – a fost ultimul presedinte alături de care Steaua a reusit eventul. De asemenea, a fost manager la Rapid la inceputul anilor 90.
Acum, Puşcaş este convins că experienţa bifată la conducerea celor două mari cluburi l-ar putea ajuta şi la şefia FRF unde spune că va fi mult de muncă – fotbalul românesc este în colaps.

Necunoscut până să devină candidat la şefia FRF, Răzvan Burleanu şi-a anunţat intenţia foarte devreme. Este cel mai tânăr dintre cei care îşi doresc frâiele Federaţiei şi consideră că studiile superioare în ştiinţe politice şi echipa formată din specialişti străini în marketing şi relaţii înternaţionale îl vor ajuta să facă din fotbalul românesc un produs de succes.

ALEGERI FRF 2014:  Răzvan Burleanu este fiul lui Gheorghe Burleanu, fost căpitan la FCM Bacău şi Ceahlăul Piatra Neamţ. Răzvan a cochetat cu fotbalul la Bacău, dar a renunţat chiar de la juniori. Este doctor în Ştiinţe Politice, a lucrat pentru Parlamentul României şi pentru autoritatea prezidenţială. Din 2012 conduce Federaţia europeană de minifotbal, iar pe cea de la Bucureşti o păstoreşte din 2008.

ALEGERI FRF 2014: Sorin Raducanu a fost ultimul dintre candidatii la functia de presedinte al FRF care si-a prezentat intentiile. Fostul atacant de la Dinamo s-a hotarat tarziu sa intre in cursa pentru sefia Federatiei, iar conferinta sa de prezentare a avut loc doar cu 4 zile inainte de alegeri.

Raducanu se bazeaza la evenimentul de astazi pe notorietatea sa de pe vremea cand era fotbalist – a jucat pentru cluburile Dinamo, FC Olt, FCM Braşov, Sportul Studenţesc, Victoria Bucureşti dar si in strainatare la Aris Limassol in Cipru şi la Wuppertaler in Germania. Anul acesta, Sorin Raducanu va implini 54 de ani. Cel mai interesant punct din programul pe care îl prezintă este cel in care spune ca FRF trebuie sa treaca in subordinea MTS. Mai întâi de toate, Raducanu are de gand sa isi inceapa un eventual mandat cu ajutorul procurorilor.

ALEGERI FRF, procedura de alegere a noului preşedinte

La Adunarea Generală de alegeri a FRF, care va avea loc miercuri, de la ora 10,00, la Casa Fotbalului, este necesară prezența a două treimi dintre cei 224 de membri afiliați pentru a fi statutară. În cazul în care nu va exista cvorum, se vor aștepta două ore, iar apoi dacă nu se schimbă nimic, Adunarea Generală va fi convocată pentru joi, iar dacă situația se repetă, atunci Comitetul Executiv al FRF o va convoca pentru o dată ulterioară. Merită precizat că în acest caz este posibilă înscrierea și altor candidați în cursă.

Inițial în cursă s-au înscris opt candidați, dar dosarele lui Octavian Popescu și Paul Zarna au fost respinse.

Potrivit procedurilor anunțate de FRF, noul președinte ar putea fi ales din primul tur de scrutin dacă va obține jumătate plus unu dintre voturile membrilor afiliați exprimate și validate. În cazul în care niciunul dintre candidați nu se va impune din primul tur, președinte al FRF va fi ales după turul doi de scrutin candidatul cu cele mai multe voturi primite.

FRF precizează că la Adunarea Generala a FRF mai întâi se va trece la parcurgerea temelor aflate pe ordinea de zi, parte la care candidații nu vor avea acces în sala de ședințe, cu excepția situației în care vor reprezenta un membru afiliat, pe baza de delegație.

Ședința va fi condusă, în temeiul art. 37 alin. 1 și 2 din Statutul FRF, de președintele FRF în funcție, Mircea Sandu, iar fiecare candidat va beneficia de un timp maxim de 10 minute, în care să-și susțină discursul electoral.

Alegerea se va face prin vot secret, cu buletine de vot. Secretarul General al FRF, Adalbert Kassai, va face propuneri privind componența Comisiei de validare a voturilor (scrutatorilor), formata din 3 membri, dintre care un președinte, precizează FRF. Comisia de validare a voturilor va prelua plicurile sigilate, conținând buletinele de vot. Comisia de validare a voturilor, prin președintele său, va anunța numărul de buletine de vot care se vor distribui delegaților membrilor afiliați, se va face apelul nominal al membrilor afiliați și fiecare delegat se va prezenta la Comisia de validare cu ‘mandatul’ care i-a fost înmânat cu ocazia efectuării prezenței la Adunarea Generală, înainte de intrarea în sala. ‘Mandatul’ fiecărui delegat se va ștampila de Comisia de validare a voturilor, după care i se va înmâna un buletin de vot.

Pe buletinele de vot vor fi tipărite numele candidaților propuși de membrii afiliați la funcția de președinte FRF. ”După primirea buletinului de vot, delegatul se va deplasa în una dintre cele doua cabine de vot, instalate în spatele Prezidiului, unde, în secret, va proceda la exprimarea opțiunii sale, prin ștergerea cu o linie a candidaților pe care nu va dori să-i voteze, lăsând neșters numai numele candidatului pe care îl vor prefera. După această operațiune, va împături buletinul de vot, va ieși din cabina de vot și va introduce buletinul în urna transparenta, aflata pe masa Prezidiului Adunării”, se arată în comunicatul postat pe site-ul FRF.

Vor fi anulate buletinele de vot în care nu a fost șters numele niciunui candidat, dacă toate numele candidaților au fost șterse sau dacă au fost adăugate numele altor candidați decât ale celor înscriși inițial pe buletinul de vot. Dacă numărul buletinelor de vot existente în urne va fi egal sau inferior celui al buletinelor distribuite, votul va fi validat. Dacă numărul buletinelor din urne va fi mai mare decât numărul buletinelor distribuite, votul va fi anulat și se va proceda la o nouă votare.

După deschiderea urnei și numărarea voturilor valabil exprimate și a celor anulate, Comisia de validare a voturilor va consemna rezultatul alegerilor prin procesul-verbal întocmit și semnat de toți membrii comisiei. Va fi declarat ales în funcția de președinte al FRF candidatul care va obține majoritatea absolută (jumătate plus unu) a voturilor exprimate și validate. Nu vor fi luate în calcul buletinele de vot anulate.

În situația în care, după primul tur de scrutin, niciun candidat nu va obține majoritatea absolută, se va organiza al doilea tur de scrutin, la care vor participa doar primii doi candidați care au întrunit cel mai mare număr de voturi în cadrul primului tur de scrutin. Dacă pe locul al doilea se vor afla, la egalitate de voturi, doi candidați, scrutinul se va desfășura între aceștia și candidatul aflat pe primul loc.

Începând cu cel de-al doilea tur de scrutin, delegații membrilor afiliați vor înscrie pe buletinul de vot numele candidatului pe care îl vor prefera dintre cei calificați în turul de scrutin respectiv. În cazul egalității numărului de voturi, scrutinul se va repeta până la departajare. Va fi declarat ales în funcția de președinte al FRF, începând cu cel de-al doilea tur de scrutin, candidatul care va obține cele mai multe voturi dintre voturile exprimate și validate. 

DailyBusiness
Românii mai scot bani din buzunar! Va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2025
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
LIVE UPDATE Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Prezența la vot în timp real, sondaje, rezultate vot, exit poll, incidente. Câți români au votat până acum
Capital.ro
Şoferii cu permis categoria B care dau iar examen. Regula care nu ii lasă să conducă pe șosele
Playtech.ro
Dezvăluiri tulburătoare despre ultimele zile ale lui Gabriel Cotabiță. Familia l-a internat în mare secret, prietenii nu mai știau nimic de el
DailyBusiness
România și Bulgaria, controale la granițele terestre încă 6 luni după aderare!
Adevarul
Detaliul interesant care a fost găsit în Dnipro, la locul prăbușirii rachetei balistice rusești. Tehnologia învechită pe care o folosește armata lui Putin
wowbiz.ro
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Ultima etapă. Pensionarii care mai au patru luni la dispoziție pentru a-și rezolva dosarele
Ego.ro
Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Gabriel Cotabiță a murit cu o mare durere în suflet! Se plângea soției sale că nu îl mai…
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Harry și Meghan Markle au făcut marele anunț privind mariajul lor. Au pus capăt!
StirileBZI
Crește valoarea tichetelor de masă! Cine va primi mai mulți bani
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
substantial.ro
Volodimir Zelenski discută posibilitatea încheierii războiului în Ucraina după alegerea lui Trump ca președinte al SUA
MediaFlux
ADEVĂRUL despre PENSII! Un MILION de ROMÂNI sunt AFECTAȚI DIRECT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Captură neobișnuită: Poliția olandeză a descoperit un pitic de grădină din… MDMA,o substanță cunoscută și sub numele de ecstasy