PDL atacă în Parlament noua acciză la carburanți, taxa pe construcții speciale și legea partidelor politice

Trei propuneri legislative care vizează eliminarea majorării accizei la carburanți din 1 aprilie, eliminarea taxei pe construcțiile speciale și modificarea legii partidelor politice au fost depuse la Parlament de democrat-liberali, a anunțat miercuri prim-vicepreședintele PDL, Andreea Paul.
Romania TV
05 mart. 2014, 11:17
PDL atacă în Parlament noua acciză la carburanți, taxa pe construcții speciale și legea partidelor politice

Potrivit Andreei paul, proiectul pentru eliminarea accizei de 7 eurocenți și cel referitor la taxa pe construcții speciale au fost semnate fiecare de 47 de parlamentari PDL, FC, PP-DD și PNL, iar cel pentru modificarea legii partidelor politice — de 40 de parlamentari.

„Regret să o spun, nu s-a înghesuit niciunul din cei de la PMP să-și pună semnătura pe acest proiect de lege, dar poate se atașează ei (n.r. deputații neafiliați înscriși în PMP) demersului PDL la dezbaterile din comisiile parlamentare. Și la final, la vot. Am convingerea că vor fi mai mulți liberali care la vot se vor alătura demersului nostru, pentru că cele două decizii economice sunt antiliberale, antieconomice și nu aduc soluții nici pentru crearea de locuri de muncă, nici pentru stimularea investițiilor, nici pentru stimularea capitalului autohton. Din contră, sunt două taxe care se atașează la o listă mai lungă de 35 de taxe noi și impozite majorate orientate împotriva românilor și care alungă investitorii”, a afirmat miercuri, într-o conferință de presă, Andreea Paul, citată de Agerpres.

Citeşte şi: Veşti proaste pentru şoferi. Vezi cât va costa benzina de la 1 aprilie. Nu e păcăleală!

Liderul grupului deputaților PDL, Tinel Gheorghe, a estimat că „prețul pe litrul de motorină va crește undeva la 7 lei și toate costurile vor crește exponențial plecând de la cei 7 eurocenți”.


Dacă nu se va accepta abrogarea acestui articol din ordonanța 102, românii vor plăti un preț mult mai mare la carburanți. Asta după ce, deja de la începutul anului, prețul carburanților a crescut, pentru că metodologia de calcul a accizei s-a schimbat. Nu avem garanția că aceste taxe se vor duce în proiecte de infrastructură necesare României și se va alimenta buzunarul electoral al partidelor aflate la putere”, a afirmat Andreea Paul.

Referitor la taxa pe construcții speciale, Andreea Paul susține că prin introducerea acesteia economia riscă să nu mai beneficieze de investiții de 1,2 miliarde de lei, de aproximativ trei ori mai mult decât încasările estimate, și că impozitul pe construcții speciale generează șomaj și inflație. Ea mai susține că această taxă vizează echipamente de producție — pătule pentru păstrat porumbul, sistemul de irigații, grajduri pentru animale.

Cel de-al treilea proiect se referă la reducerea numărului de membri fondatori necesar pentru înființarea unui partid politic.

„PDL propune un nou pas în reformarea clasei politice. Propunem reducerea numărului de membri fondatori necesari pentru înființarea unui partid politic de la 25.000 de persoane la 500 de persoane — câte 50 de membri fondatori din 10 circumscripții electorale, județe sau municipiul București sau câte 50 de membri fondatori din 9 circumscripții electorale județe sau municipiul București plus 50 de membri din circumscripția electorală a românilor din afara țării”, a explicat Andreea Paul.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
Playtech.ro
Dovada că Bianca și Robert de la Insula Iubirii s-au împăcat. Unde au plecat împreună în vacanță
DailyBusiness
CREȘTE prețul apei calde cu 50%. Cum motivează autoritățile decizia
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Revine o escrocherie celebră în România. A făcut furori acum două decenii
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Incendiu violent la un azil de bătrâni din Tulcea. A fost activat Planul Roșu de Intervenție
Capital.ro
Maghiarii ne dau lecții. Au făcut anunțul chiar în România. Umilința e prea mare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Donald Trump va fi intervievat de FBI în ancheta privind tentativa de asasinat din Pennsylvania
MediaFlux
BANI de la Guvern pentru nevoiași. ROMÂNII primesc echivalentul a 50 de EURO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!