Nou şef de la FRF începe curăţenia. Răzvan Burleanu i-a cerut demisia lui Adalbert Kassai

Noul președinte al Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, i-a cerut demisia secretarului general Adalbert Kassai, imediat după ce alegerea sa a fost confirmată oficial, miercuri, în urma celui de-al doilea tur de scrutin din cadrul Adunării Generale a FRF.
Filip Stan
05 mart. 2014, 16:58
Nou şef de la FRF începe curăţenia. Răzvan Burleanu i-a cerut demisia lui Adalbert Kassai

„Vă mulțumesc pentru încredere, este o onoare extraordinară și vor încerca să mă achit cu maxim de performanță. Am promis echidistanță și vă promit că nu voi dezamăgi. De mâine vom trece la treabă și în două luni voi avea o echipă completă”, a spus Răzvan Burleanu.

„Domnule Kassai, aștept demisia dvs. pe biroul meu, mâine dimineață, la prima oră, pentru a nu fi nevoit să vă dau afară”, a făcut Burleanu o paranteză, adresându-se secretarului general al FRF, pe care l-a acuzat în mai multe rânduri în campanie că face presiuni asupra membrilor afiliați să îl susțină pe candidatul Gică Popescu.

De altfel, Adalbert Kassai a făcut parte din staff-ul de campanie al lui Gică Popescu, alături de directorul de competiţii Dumitru Mihalache şi de fostul responsabil pe probleme internaţionale Cristian Bivolaru.

Prima mutare ŞOC a lui Burleanu: Vrea să-l SCHIMBE pe Piţurcă. Vezi alegerea şefului FRF

„Mulțumesc echipei mele de campanie, victoria mea se datorează în primul rând dvs. Iată că revoluția din fotbalul românesc de care se temea Mircea Sandu s-a produs. FRF este gri și vlăguită, cum era România înainte de 1989, a ajuns o organizație periferică. Fotbalul românesc trebuie lansat din nou pe orbita performanței, vrem să ne îndreptăm spre occident”, a mai spus Răzvan Burleanu.

„Vă mulțumesc și sper să ne vedem cu toții la meci (cu Argentina, n. red.), o seară frumoasă tuturor!”, a spus Răzvan Burleanu în încheiere.

ALEGERI FRF: Răzvan Burleanu a lucrat la Cotroceni şi Autoritatea Electorală Permanentă

Răzvan Burleanu, absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice şi fost angajat în cadrul Parlamentului României şi Administraţiei Prezidenţiale, este noul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. Răzvan Burleanu s-a duelat în turul al doilea cu Vasile Avram, după ce Mircea Sandu a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat la şefia FRF.

ALEGERI FRF. Răzvan Burleanu, născut la 1 iulie 1984, la Focşani, este fiul fostului fotbalist al echipei FCM Bacău, Gheorghe Burleanu.

A practicat fotbalul în paralel cu arbitrajul, iar la 19 ani a decis să renunţe la sportul de performanţă urmând cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti.

Răzvan Burleanu a urmat de asemenea cursuri de specializare în domeniul politicilor şi strategiilor de securitate la Universitatea Naţională de Apărare Carol I, Colegiul Naţional de Apărare, definitivându-şi studiile prin susţinerea tezei de doctorat în cadrul SNSPA.

Fără să fie membru al vreunui partid politic, candidatul la preşedinţia FRF a lucrat succesiv în următoarele instituţii: Primăria municipiului Bacău, Parlamentul României – Comisia juridică, Autoritatea Electorală Permanentă – controlul respectării legalităţii în procesele electorale şi Administraţia Prezidenţială – Departamentul pentru minorităţi naţionale.

Din 2008, Burleanu este co-preşedinte al Institutului European pentru Democraţie Participativă – Qvorum. În prezent se ocupă, din funcţia de preşedinte, de Federaţia Română de Minifotbal, care reuneşte peste 30.000 de jucători şi peste 2.000 de echipe din 37 de judeţe. În acelaşi timp, el este din 2012 preşedintele Federaţei Europene de Minifotbal, for cu 29 de federaţii naţionale afiliate printre care se numără Anglia, Germania, Spania, Italia, Rusia, Polonia, Cehia, Grecia, Turcia şi peste un milion de jucători legitimaţi.

La alegerile pentru preşedinţia FRF au participat şase candidaţi: Gheorghe Popescu, Gheorghe Chivorchian, Vasile Avram, Marcel Puşcaş, Răzvan Burleanu şi Sorin Răducanu. Altor doi candidaţi, Paul Zarna şi Octavian Popescu, le-au fost respinse dosarele deoarece nu au îndeplinit condiţiile obligatorii din statutul FRF.

Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a anunţat că nu mai doreşte încă un mandat la şefia instituţiei, dar îl sprijină la alegeri pe fostul internaţional Gheorghe Popescu.

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Locul de muncă plătit cu 465 de lei net pe zi. Un gigant face angajări în România
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Lege în România. Te duci la închisoare 30 de zile
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Munții de bani pe care stă Charles. Ce avere deține regele
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
El este Robert, românul care a murit electrocutat în timp ce lucra în grădina unei vile, în Italia: „Plecăm de acasă pentru a merge la muncă și nu ne mai întoarcem”
Capital.ro
Se pierd toți banii. Obligatoriu până la 31 iulie. Statul român a dat avertismentul final
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Mircea Geoană confirmă discuția „tangențială” cu Nicolae Ciucă despre candidatură la summitul NATO
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!