„Vă mulțumesc pentru încredere, este o onoare extraordinară și vor încerca să mă achit cu maxim de performanță. Am promis echidistanță și vă promit că nu voi dezamăgi. De mâine vom trece la treabă și în două luni voi avea o echipă completă”, a spus Răzvan Burleanu.
„Domnule Kassai, aștept demisia dvs. pe biroul meu, mâine dimineață, la prima oră, pentru a nu fi nevoit să vă dau afară”, a făcut Burleanu o paranteză, adresându-se secretarului general al FRF, pe care l-a acuzat în mai multe rânduri în campanie că face presiuni asupra membrilor afiliați să îl susțină pe candidatul Gică Popescu.
De altfel, Adalbert Kassai a făcut parte din staff-ul de campanie al lui Gică Popescu, alături de directorul de competiţii Dumitru Mihalache şi de fostul responsabil pe probleme internaţionale Cristian Bivolaru.
„Mulțumesc echipei mele de campanie, victoria mea se datorează în primul rând dvs. Iată că revoluția din fotbalul românesc de care se temea Mircea Sandu s-a produs. FRF este gri și vlăguită, cum era România înainte de 1989, a ajuns o organizație periferică. Fotbalul românesc trebuie lansat din nou pe orbita performanței, vrem să ne îndreptăm spre occident”, a mai spus Răzvan Burleanu.
„Vă mulțumesc și sper să ne vedem cu toții la meci (cu Argentina, n. red.), o seară frumoasă tuturor!”, a spus Răzvan Burleanu în încheiere.
Răzvan Burleanu, absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice şi fost angajat în cadrul Parlamentului României şi Administraţiei Prezidenţiale, este noul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. Răzvan Burleanu s-a duelat în turul al doilea cu Vasile Avram, după ce Mircea Sandu a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat la şefia FRF.
ALEGERI FRF. Răzvan Burleanu, născut la 1 iulie 1984, la Focşani, este fiul fostului fotbalist al echipei FCM Bacău, Gheorghe Burleanu.
A practicat fotbalul în paralel cu arbitrajul, iar la 19 ani a decis să renunţe la sportul de performanţă urmând cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti.
Răzvan Burleanu a urmat de asemenea cursuri de specializare în domeniul politicilor şi strategiilor de securitate la Universitatea Naţională de Apărare Carol I, Colegiul Naţional de Apărare, definitivându-şi studiile prin susţinerea tezei de doctorat în cadrul SNSPA.
Fără să fie membru al vreunui partid politic, candidatul la preşedinţia FRF a lucrat succesiv în următoarele instituţii: Primăria municipiului Bacău, Parlamentul României – Comisia juridică, Autoritatea Electorală Permanentă – controlul respectării legalităţii în procesele electorale şi Administraţia Prezidenţială – Departamentul pentru minorităţi naţionale.
Din 2008, Burleanu este co-preşedinte al Institutului European pentru Democraţie Participativă – Qvorum. În prezent se ocupă, din funcţia de preşedinte, de Federaţia Română de Minifotbal, care reuneşte peste 30.000 de jucători şi peste 2.000 de echipe din 37 de judeţe. În acelaşi timp, el este din 2012 preşedintele Federaţei Europene de Minifotbal, for cu 29 de federaţii naţionale afiliate printre care se numără Anglia, Germania, Spania, Italia, Rusia, Polonia, Cehia, Grecia, Turcia şi peste un milion de jucători legitimaţi.
La alegerile pentru preşedinţia FRF au participat şase candidaţi: Gheorghe Popescu, Gheorghe Chivorchian, Vasile Avram, Marcel Puşcaş, Răzvan Burleanu şi Sorin Răducanu. Altor doi candidaţi, Paul Zarna şi Octavian Popescu, le-au fost respinse dosarele deoarece nu au îndeplinit condiţiile obligatorii din statutul FRF.
Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a anunţat că nu mai doreşte încă un mandat la şefia instituţiei, dar îl sprijină la alegeri pe fostul internaţional Gheorghe Popescu.