Trei judeţe sunt sub COD GALBEN de vânt

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod galben de vânt pentru mai multe zone din ţară.
Romania TV
06 mart. 2014, 06:19
Trei judeţe sunt sub COD GALBEN de vânt

Între orele 14:00 şi 17:00, local în judeţele Călăraşi, Ialomiţa şi Buzău, se vor semnala intensificari ale vantului, care la rafala vor atinge si depasi 60 km/h.

Meteorologii nu au veşti bune nici pentru următoarele zile, vremea continuând să fie închisă, cu ploi şi vânt.

Ziua de joi nu aduce, din păcate, nici o schimbare în tabloul meteorologic de la noi din ţară. Vorbim despre aceeaşi vreme mohorâtă în toate zonele şi despre ploi pe arii relativ extinse în regiunile extracarpatice şi pe spaţii mai restrânse în rest. Izolat, în sudul teritoriului ploile vor fi mai abundente, iar în zona montană înaltă continuă precipitaţiile mixte. De altfel, şi vântul rămâne mai agitat în sud-estul ţării şi la munte, iar în orele amiezii termometrele strâng valori agreabile în nord-vest şi centru, respectiv 15 grade, plecând de la cel mult 5 grade în nord-est.

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea de PAŞTE şi 1 MAI

VREMEA ÎN BUCUREŞTI.Joi, cerul rămâne acoperit de aceeaşi pătură groasă de nori şi plouă. În plus, vântul este destul de agitat, sporind senzaţia de rece, desi maxima tervica se va situa in jurul valorii de 7 grade.

Vezi: PROGNOZA METEO pe trei zile: Vremea se menţine închisă cu ploi şi vânt

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, joi dimineaţa, nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza unor evenimente rutiere și nici probleme semnificative de fluență a traficului care să fie determinate de vremea nefavorabilă ori de alți factori.

Având în vedere că în multe zone ale ţării sunt precipitații, predominant sub formă de ploaie sau de lapoviță, însoțite de vânt puternic, conducătorilor auto le este recomandat să adapteze permanent viteza de deplasare în funcţie de condiţiile meteo-rutiere, să mărească distanţa, în mers, între autovehicule şi să folosească luminile de întâlnire pe toate categoriile de drumuri, iar în zonele cu ceaţă densă şi luminile specifice.

Joi, între orele 9:00 și 13:00, în județul Constanța, circulația va fi întreruptă pe DN 39, în zona podului de la Agigea, din cauza executării unor lucrări de întreținere a podului. Ca atare, traficul va fi deviat, pe următoarele rute ocolitoare:

  • pentru relația București – Port Constanța Sud – Agigea – Negru Vodă – Mangalia și retur, traseul de ocolire este: nodul rutier Medgidia al autostrăzii A2 – DJ 381 (până la Ciocârlia de Sus) – DN 3 (până la Cobadin) – DJ 391 (până la Topraisar) – DN 38 (până la Agigea) și DN 39 (Agigea – Mangalia) ;
  • pentru relația Hârșova – Tulcea – Port Constanța Sud – Agigea – Negru Vodă – Mangalia și retur, traseul de ocolire este: nodul rutier Ovidiu al autostrăzii A4 – A2 (de la intersecția între A4 și A2) – DJ 381 (până la Ciocârlia de Sus) – DN 3 (până la Cobadin) – DJ 391 (până la Topraisar) – DN 38 (până la Agigea) și DN 39 (Agigea – Mangalia) .

Conducătorii auto care intenționează să se deplaseze spre zona restricționată, sunt rugaţi să circule cu atenție sporită și să respecte cu strictețe semnalizarea rutieră temporară instituită pe rutele ocolitoare.

Din cauza unor accidente tehnice care au generat uzuri ale suprafeței carosabile sau ale platformei drumului, există două tronsoane ale unor căi rutiere de importanță națională pe care sunt instituite restricții temoprare de circulație:

DN 2E din județul Suceava, unde traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricționat între localitățile Solca și Marginea, din cauza surpării unui podeț. Rutele ocolitoare sunt:

  • pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată cuprinsă între 7,5 și 10 tone: DN 2E Păltinoasa – Solca, DN 2K Solca – Arbore – Milișăuți, DN 2H Milișăuți – Rădăuți, DN 17A Rădăuți – Marginea și retur;
  • pentru autovehiculele de peste 10 tone: DN 17 Păltinoasa – Suceava, DN 2 Suceava – Slobozia Sucevei, DN 2H Slobozia Sucevei – Rădăuți, DN 17A Rădăuți – Marginea și retur;

DN 7 din județul Vâlcea, unde, pe raza localității Robești, în zona km. 224 + 450 metri, pe sensul de deplasare Râmnicu Vâlcea – Sibiu, circulaţia auto se desfăşoară îngreunat din cauza unor alunecări de teren care au afectat îmbrăcămintea asfaltic-bituminoasă a carosabilului (ruperea acesteia în mai multe fragmente). Suprafața de carosabil afectată are lungimea de aproximativ 25 metri și lățimea de circa un metru. Locul producerii evenimentului este semnalizat în mod corespunzător, iar traficul de autovehicule se desfășoară pe o bandă, alternativ, în ambele sensuri de deplasare.

JUDEȚUL PRAHOVA: PE D.N. 1 SE EXECUTĂ LUCRĂRI DE SEPARARE A SENSURILOR DE CIRCULAȚIE

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la ora 8:35, în județul Prahova, pe DN 1, între kilometrii 88 și 89, pe raza localității Bănești, se execută lucrări de montare a unor dispozitive din beton, pentru separarea sensurilor de circulație. În aceste condiții, în zona executării lucrărilor, benzile nr. 2 ale amblelor sensuri de circulație de pe DN 1 sunt ocupate de utilaje / autovehicule, traficul rutier fiind restricționat. Se circulă, așadar, numai pe prima bandă a fiecărui sens de deplasare.

Tuturor conducătorilor auto care ajung în zona respectivă, le este recomandat să circule cu viteză redusă și atenție sporită și să respecte, cu strictețe, atât semnalele și indicațiile polițiștilor care acționează de la fața locului, cât și semnalizarea rutieră temporară instituită la locul executării lucrărilor.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Guvernul a dat ordin joi, 18 iulie: Instituim noua infracțiune
Playtech.ro
Loredana, apariție de INFARCT! Costumul de baie CRĂPAT i-a arătat toate formele
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Spotify, schimbare radicală. Cum vor primi utilizatorii funcțiile introduse
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Franța va instrui 2100 de soldați ucraineni în taberele de antrenament din Champagne
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'