Mesajul lui Ponta către familiile victimelor atentatului de la Madrid: Un masacru revoltător

În numele Guvernului României, primul-ministru Victor Ponta a transmis un mesaj de solidaritate cu familiile celor 191 de victime ale atentatelor islamiste de la Madrid, dintre care 15 cetăţeni români.
Filip Stan
11 mart. 2014, 08:48
Mesajul lui Ponta către familiile victimelor atentatului de la Madrid: Un masacru revoltător

„Se împlinesc astăzi 10 ani de la acel masacru revoltător al unor oameni nevinovaţi, oameni care începeau o nouă zi de muncă, care îşi vedeau liniştit de viaţa lor. Sper să ajungem să trăim într-o lume, într-o Europă, în care asemenea manifestări sângeroase şi nedrepte să nu mai producă victime nevinovate, în care revendicările unor grupări să-şi propună să genereze înţelegere şi sprijin din partea opiniei publice şi nu teamă, revoltă şi durere. Doresc să transmit expresia compasiunii mele familiilor victimelor acelor triste evenimente, în special familiilor cetăţenilor români care şi-au pierdut atunci viaţa sau au fost răniţi grav, asigurându-i totodată că Guvernul României face tot ceea ce depinde de el pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete!”, a declarat primul-ministru Victor Ponta.

Pe 11 martie 2004, mai multe încărcături explozive au fost detonate în patru garnituri de tren din Madrid ucigând 199 de persoane, dintre care 15 români, şi rănind alte 1467. Atentatorii au fost militanţi islamişti ce au organizat masacrul ca represalii împotriva susţinerii acrodate de Spania intervenţiei americane în Irak.

Unsprezece români care au fost răniţi în atentatele din 11 martie 2004 au fost decoraţi decorați luni cu Ordinul civil de recunoaștere a victimelor terorismului de către Ministerul spaniol de Interne.

Ministerul spaniol de Interne a anunțat într-un comunicat de presă că va decora 350 de persoane victime ale atentatelor de la Madrid din 11 martie 2004 cu Ordinul civil de recunoaștere a victimelor terorismului. La eveniment, care va fi prezidat de ministrul spaniol de interne, Jorge Fernández Díaz, vor participa victime și rude ale victimelor atentatelor, se arată într-o corespondenţă a Agerpres.

Ordinul civil de recunoaște a victimelor terorismului este acordat, potrivit legii nr. 32 din 8 octombrie 1999, în două grade — Mare Cruce (Gran Cruz), pentru persoanele care și-au pierdut viața în atentate teroriste, și distincție (encomienda) pentru cei răniți în atentate teroriste sau răpiți de organizații teroriste.

„Cu ocazia actului omagial organizat pentru cea de-a zecea comemorare, Ministerul spaniol de Interne va decora aceste victime. În 2011 au fost predate Marile Cruci (grad al Ordinului civil de recunoaștere a victimelor terorismului, n.r.) familiilor a 9 români dintre cei decedați. Acum vom acorda distincții (celălalt grad al Ordinului civil menționat, n.r.) pentru 11 dintre cei răniți. Am luat legătura cu ei și ne-au confirmat faptul că vor lua parte la actul de omagiere care va avea loc în 10 martie la Opera din Madrid”, a declarat pentru AGERPRES Sonia Ramos Pińeiro, director general în cadrul Direcției de atenție și sprijin pentru victimele terorismului din cadrul Ministerului spaniol de Interne.

 

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Greșeala banală care a costat-o pe o familie de români 150 de euro în vacanță. “A mai pățit cineva așa ceva”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii care au luat permisul de conducere. Trebuie să-l ai pe mașină timp de 12 luni
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Veste pentru proprietarii din România. Vine marea surpriză
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Furtunile au făcut din nou prăpăd în țară! Grindina a băgat spaima în locuitorii din Mehedinți: „Peste tot piatră de-ţi era frică şi să stai afară că te omoară”
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Lege în România. Te duci la închisoare 30 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Prețuri astronomice pentru garsonierele din Cluj: 11 metri pătrați la aproape 50.000 de euro
MediaFlux
CREȘTE vârsta de PENSIONARE. GRAFICE din noua LEGE a pensiilor
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!