Prof. Mihai Coman a declarat pentru DC News că textul care îi este atribuit lui de către șefa CNA îi aparține de fapt prof. Sorin Preda (volumul în care apare capitolul „Genurile de ironie și umor în discursul jurnalistic”, de Sorin Preda, este coordonat de Mihai Coman – n.r) și a comentat succint proiectul CNA.
”În ceea ce privește afirmația preluată de presă, cred că o persoană care ocupă o funcție așa de importantă, prin care reglementează media, ar trebui să stăpânească normele de citare a surselor. Capitolul despre pamflet este scris de prof. Sorin Preda, nu de mine. Iar pamfletul nu se limitează la presa tipărită, poate fi și online sau radio- tv. În plus, se confundă formatul cu genurile. Un format poate conține mai multe genuri. De exemplu ”jurnalul de actualități”, care este un format, poate folosi genuri cum ar fi interviul, reportajul, debate-ul, relatarea.
Pe fond, însă, sunt de acord că nu poți acoperi un comportament neetic printr-o etichetă de tipul ‘spun orice că e un pamflet’. Nu poți scăpa de răspundere. Arghezi a făcut închisoare pentru un pamflet. Dar nici nu poți spune că un gen sau altul e interzis, dacă nu e definit de lege. Schimbați legea, dacă nu mai corespunde!”, a spus fostul decan al Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării.
Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au adoptat, joi, în unanimitate, un proiect de decizie, prin care televiziunile vor trebui să elimine din grilele de programe emisiuni precum „pamflet”, „reality show” şi „news magazine”, nedefinite în legislaţia audiovizualului românească.
Mircea Badea, Radu Banciu şi Cârcotaşii ar putea fi interzişi de CNA
„O să vă dau un exemplu absolut aleatoriu, «pamfletul». Este gen literar. Maximum ce există în manualul domnului Mihai Coman este «gen publicistic». Nimeni în ţara asta nu poate face pamflet atâta vreme cât el nu este definit în audiovizual (…) Cei care fac pamflet trebuie să se gândească ce fac, să îşi asume ce fac”, a spus Laura Georgescu, la finalul ședinței CNA.