Despre Planeta X s-a vorbit prima oară în urmă cu 200 de ani şi se spunea că este de patru ori mai mare decât Jupiter şi s-ar afla „ascunsă” într-o zonă îndepărtată a Sistemului Solar.
Ipoteza existenţei Planetei X a apărut odată cu descoperirea planetei Uranus, studiată peste un secol şi jumătate de astronomii uluiţi pur şi simplu de variaţiile de viteză ale orbitei sale. Neputând explica acele neregularităţi de viteză, ce veneau în contradicţie cu legile gravitaţiei, oamenii de ştiinţă au pus totul pe seama eistenţei unei planete necunoscute, care ar exercita o forţă gravitaţională asupra Uranusului, ceea ce ar fi explicat fenomenele inexplicabile.
Citeşte şi Un monstru spaţial: Astronomii au observat cea mai mare stea galbenă descoperită vreodată VIDEO
Încercând să găsească planeta X, astronomii au descoperit, însă, Neptun (1946), care nu cadra însă cu calculele acestora privind misteriosl corp ceresc care l-ar face şi pe Jupiter să roşească.
Chiar dacă în anii 1990 cercetătorii au găsit cauza variaţiilor de viteză ale orbitei lui Uranus, tot nu au renunţat la căutarea Planetei X, un mit nedezlegat nici până acum.
Totuşi, cei de la NASA au încercat să lămurească misterul şi au efectuat un studiu al boltei cereşti în urma căruia nu s-a descoperit, însă, vreun corp ceresc mai mare de patru ori decât Jupiter nici până la 3.887 miliarde de kilometri de Soare.
Citeşte şi PROFEŢII SUMBRE: Luna se micşorează, urmează nopţi polare pe toată Terra şi valuri tsunami