Cea mai cunoscută actriţă româncă se destăinuie: „Din primul salariu mi-am am cumpărat o pereche de pantofi”

Viaţa de actor nu a fost niciodată una foarte uşoară. Goana permanentă între repetiţii, proiecte independente şi spectacole sunt rareori răsplătite aşa cum s-ar cuveni, iar salariile artiştilor sunt de multe ori jenante. Totuşi, cei care apucă să guste din "ambrozia" ropotelor de aplauze primite pe scenă rar mai dau înapoi şi luptă cu încăpăţânare pentru a urca tot mai sus şi pentru a-l satisface pe "Măria Sa" publicul. Din această categorie face parte şi Maia Morgenstern, probabil cea mai cunoscută actriţă din România la nivel mondial, după rolul de excepţie din filmul "Patimile lui Hristos", regizat de Mel Gibson.
Romania TV
18 mart. 2014, 09:36
Cea mai cunoscută actriţă româncă se destăinuie:

Maia Morgenstern se bucură de un succes la care cu siguranţă mulţi actori tineri visează să ajungă într-o zi. Până să ajungă, însă, una dintre cele mai reputate actriţe de teatru şi film de la noi, până să fie remarcată de Mel Gibson şi distribuită în rolul Fecioarei Maria în „Patimile lui Hristos”, până să ajungă director la Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti şi profesoară de teatru, Maia Morgenstern a traversat şi momente mai puţin uşoare în carieră şi chiar recunoaşte că dacă ar da timpul înapoi nu ar mai lua-o de la capăt.

Maia Morgenstern a dezvăluit pentru libertatea.ro că începuturile carierei sale nu au fost dintre cele mai confortabile. Cum se întâmplă şi acum cu tinerii actorii, salariile debutanţilor erau mici, iar motivaţia pentru a continua venea evident mai mult din interiorul fiecăruia, decât din felul în care erau răsplătiţi pentru munca lor. „Din primul salariu mi-am cumpărat o pereche de pantofi, pe care cred că i-am purtat 10 sau 15 ani”, a povestit Maia Morgenstern, care între timp a ajuns să câştige sume fabuloase pentru orice alt actor din România.

„Nu e uşor, se ivesc mereu piedici, probleme ce necesită soluţii. Şi se găsesc”, spune artista, care nu a abdicat niciodată de la crezul său, dar care admite că nu ar lua-o niciun moment de la capăt cu actoria. „Nu aş lua-o de la capăt. Sunt împăcată, echilibrată şi mi se pare absolut minunat că au trecut anii şi că am parcurs atâtea experienţe. Nu, nu aş lua-o de la capăt cu nimic”, spune Maia Morgenstern.

Se visa medic sau balerină

Acum este cunoscută şi apreciată de milioane de români, dar şi de străini, după ce valoarea sa a depăşit graniţele ţării odată cu remarcabilul film „Patimile lui Hristos”. Totuşi, Maia Morgenstern nu s-a visat niciodată actriţă, până în ziua în care a decis că aceasta va fi calea ei.

Mai întâi s-a visat medic, însă a realizat că totul ar fi prea complicat, începând cu studiile, şi crud, din cauza realităţii „despuiată de ornamente”. „Cred că nu aş fi rezistat unei vieţi de medic”, spune, privind înapoi, Maia Morgenstern.

Apoi s-a gândit că ar putea fi balerină, dar părinţii s-au opus: „Li s-a părut o existenţă mult prea dură, o muncă intensă, fără oprire. Mă vedeau fragilă”.

În cele din urmă a ales teatrul şi de atunci parcă trăieşte la intensitate dublă. Chiar şi acum, la 51 de ani, dă totul pentru această lume şi îi acordă o atenţie deosebită, găsind, totuşi, timp şi pentru familie. „Văd multe spectacole. Mi-aş dori să le văd pe toate. Chiar mi se pare interesantă mişcarea de teatru independent ce există acum în România”, spune Maia Morgenstern, care a apărut, de altfel, în mai multe proiecte ale unor tineri actori aflaţi în căutarea succesului.

Citeşte şi Maia Morgenstern: „Familia mă ajută să nu mă risipesc, să nu-mi iau nasul la purtare”

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cele două orașe din România care nu se suferă între ele sub nicio formă. Rivalitatea lor a ajuns să fie studiată
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
V-ați încheiat nasturii, dar nu ați știut asta. Marea diferență între bărbați și femei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Tentativă de suicid a unui medic al cărui nume apare în stenogramele din Spitalul Pantelimon. Cum a fost găsit în toaletă
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Un curier din Constanța cercetat pentru delapidare și înșelăciune
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...