Tânărul ameninţat pentru că a purtat tricolorul românesc de Ziua Maghiarilor a depus plângere la Poliţie

Tânărul care s-a fotografiat cu tricolorul românesc la manifestările organizate în municipiul Sfântu Gheorghe cu prilejul Zilei maghiarilor și a fost amenințat cu bătaia de mai multe persoane după ce a postat poza pe un site de socializare, a depus marți plângere la Poliție.
Filip Stan
18 mart. 2014, 18:25
Tânărul ameninţat pentru că a purtat tricolorul românesc de Ziua Maghiarilor a depus plângere la Poliţie

Șeful Inspectoratului Județean de Poliție Covasna, dr. Ioan Popa a declarat că tânărul este minor și a venit însoțit de un membru al familiei. Popa a menționat că în baza acestei plângeri Poliția va demara cercetări pentru identificarea persoanelor care l-au amenințat.

Vă pot spune că în cursul acestei dimineți tânărul s-a prezentat la Poliție pentru a depune o plângere. (…) A venit însoțit de un membru al familiei (…) Vom înregistra plângerea și vom face verificări să vedem cine sunt persoanele care l-au amenințat„, a spus comisarul șef Ioan Popa, potrivit Agerpres.

Referindu-se la un caz similar petrecut anul trecut, în care a fost implicată o elevă din orașul Covasna, Sabina, amenințată cu moartea pe un site de socializare pentru că de Ziua maghiarimii a venit la școală cu o bentiță în culorile drapelului României, Ioan Popa a menționat că persoana care a postat amenințările a fost identificată, iar dosarul a fost înaintat Parchetului spre soluționare.

„Noi ne-am făcut treaba. Persoana a fost identificată, s-a început urmărirea penală, dosarul se află la Parchet”, a spus Ioan Popa, precizând că este vorba despre un cetățean care locuiește lângă Budapesta și care și-a recunoscut fapta.

Tânărul amenințat cu bătaia s-a fotografiat cu steagul tricolor înfășurat în jurul gâtului pe data 15 martie în apropierea statuii voievodului Mihai Viteazul din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, la câteva sute de metri de locul în care se desfășurau manifestările dedicate Zilei maghiarilor de pretutindeni. În fundal se văd Prefectura, Consiliul Județean Covasna, Primăria, scena și zeci de participanți fluturând steaguri secuiești și steaguri roșu, alb și verde.

Printre cei aproape 900 de utilizatori ai rețelei care au comentat pro și contra fotografia se numără câțiva de etnie maghiară care l-au amenințat pe băiat cu bătaia. Tânărul este susținut pe rețeaua de socializare de Sabina care scrie: „Sunt alături de tine Cosmin și te susțin pentru că am trecut și eu prin asta… să nu-ți fie teamă. Gestul tău este unul de normalitate totală și nu are nevoie de vreo justificare! Bravo!”.

În mai multe postări, Cosmin spune că nu înțelege cu ce a deranjat pe cineva această fotografie, menționând, totodată, că pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, a fost ‘înjurat și huiduit’ de un grup de maghiari.

Pot să își arate iubirea față de țară, dar ei vor autonomie, ne vor pământul (…) Atât timp cât eu de 1 Decembrie am fost înjurat și huiduit…no offense, dacă ei nu oferă respect…nici eu nu le ofer, m-am săturat de situația asta, mă simt străin (…) De 1 Decembrie am fost înjurat și huiduit de către un grup de unguri (…) Nu am deranjat cu absolut nimic manifestările făcând această poză„, a postat tânărul pe pagina sa de socializare.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cele două orașe din România care nu se suferă între ele sub nicio formă. Rivalitatea lor a ajuns să fie studiată
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
V-ați încheiat nasturii, dar nu ați știut asta. Marea diferență între bărbați și femei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Tentativă de suicid a unui medic al cărui nume apare în stenogramele din Spitalul Pantelimon. Cum a fost găsit în toaletă
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Un curier din Constanța cercetat pentru delapidare și înșelăciune
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...