Primele declaraţii ale lui Traian Berbeceanu după începerea urmăririi penale împotriva lui Ioan Mureşan

Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală împotrivă procurorului șef al DIICOT Alba, Ioan Mureșan, acuzat de nereguli grave în legătură cu instrumentarea dosarului lui Traian Berbeceanu, şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, în care acesta ar fi fost arestat preventiv fără probe. Berbeceanu a declarat, miercuri, că nu şi-a pierdut nicio secundă încrederea în DNA.
Filip Stan
19 mart. 2014, 21:50
Primele declaraţii ale lui Traian Berbeceanu după începerea urmăririi penale împotriva lui Ioan Mureşan

Din ordonanţa DNA reiese că Traian Berbeceanu a refuzat numirea într-o funcţie de conducere a unui poliţist, cerută de procurorul Ioan Mureşan şi s-a ales cu un dosar penal pe numele lui.

Ioan Mureşan, şeful DIICOT Alba, un ofiţer de la BCCO Alba şi un procuror de la PT Alba sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu, respectiv complicitate la respectiva infracţiune, în legătură cu instrumentarea dosarului Berbeceanu, în care acesta ar fi fost reţinut fără probe.

„Așa cum bine știți, nu am voie să comentez ancheta. Pe drum am aflat și eu din presă de începerea urmăririi penale de către structura DNA. Nu pot să o comentez, vreau doar să afirm cu certitudine și dincole de orice dubiu că, încă de la început, de când eram arestat și deținut ilegal, am avut încredere deplină în DNA, așa cum nu vă ascund faptul că am încredere foarte mare și în structurile DIICOT, pentru că am lucrat în mod direct sau indirect cu zeci de procurori din întreaga țară și îi prețuiesc și apreciez pentru profesionalismul lor.

În dosarul DIICOT sunt inculpat. Sunt convins că și dumnealor vor face dreptate. În dosarul DNA am calitatea procesuală de martor, sunt denunțător. Vreau să știți că dosarul acela, spre plăcuta mea surpriză, era deja înregistrat și era în lucru înainte de a ajunge eu pentru prima dată la DNA pentru a denunța faptele prezumtiv infracționale pe care le-am sesizat de-a lungul vremii”, a declarat miercuri Traian Berbeceanu, potrivit hunedoaralibera.ro.

Potrivit DNA, în cauză există date şi probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora Mureşan, procuror şef al DIICOT Alba, şi-a îndeplinit în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu într-un dosar al instituţiei, prin faptul că a dispus, prin ordonanţa din 21.10.2013, începerea urmăririi penale şi reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a lui Traian Berbeceanu, şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba, pentru mai multe infracţiuni, în absenţa existenţei la dosar a unor probe sau indicii temeinice privind săvârşirea faptelor.

Tot Mureşan este acuzat că a folosit declaraţii obţinute în urma unor favoruri acordate persoanelor audiate (anchetate în alte cauze), prin acceptarea ca martori a unor persoane aflate în relaţii de adversitate cu Berbeceanu, prin întrebuinţarea de promisiuni nelegale sau de ameninţări faţă de alte persoane cercetate în cauză, pentru a le determina să dea declaraţii împotriva lui Berbeceanu, prin valorificarea unor documente fără relevanţă probatorie, aducând astfel o gravă vătămare drepturilor şi intereselor legale ale acestuia.

Traian Berbeceanu a stat în arest din 24 octombrie până în 26 noiembrie 2013, fiind acuzat că a sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. În acelaşi dosar sunt cercetaţi soţii Titus Biriescu şi Ramona Biriescu, consideraţi liderii grupării infracţionale specializate în comerţ ilegal cu petrol, arestaţi de asemenea pe 24 octombrie 2013.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Opt persoane și-au pierdut viața într-un incendiu devastator într-un centru comercial din Zigong, China
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'