BAC 2014: Metoda inedită că să obţii rezultate bune la BACALAUREAT 2014. Ce a decis Ministerul Educaţiei

BAC 2014: Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, le-a cerut rectorilor universităţilor din toată ţara să dezvolte programe prin care să facă pregătire gratuită pentru Bacalaureat, cu elevii din clasele a XII-a.
Filip Stan
21 mart. 2014, 13:05
BAC 2014: Metoda inedită că să obţii rezultate bune la BACALAUREAT 2014. Ce a decis Ministerul Educaţiei

BAC 2014: Mihnea Costoiu a declarat într-o conferinţă de presă că este necesar ca universităţile să se implice în pregătirea elevilor nu doar pentru admitere, aşa cum se întâmplă în prezent, ci şi pentru examenul de Bacalaureat, care în ultimii ani a arătat că nivelul de pregătire al tinerilor este foarte scăzut.

„Există câteva exemple foarte bune de universităţi care realizează pregătiri în vederea admiterii la facultate. Sunt exemple foarte bune şi îi rog pe rectori nu doar să facă pregătire pentru admiterea la facultate în domeniile în care se pregătesc tinerii, ci să îi pregătească inclusiv, pe cei care doresc, pentru examenul de Bacalaureat”, a declarat Mihnea Costoiu.

Acesta a spus că este un lucru evident că rezultatele la Bacalaureat sunt foarte slabe şi că experienţa profesorilor universitari poate fi fructificată pentru îmbuătăţirea situaţiei.

UBB ar putea începe pregătirile de luna viitoare

Cadrele didactice din UBB fac de câţiva ani de zile pregătiri în vederea admiterii cu tinerii care doresc să se înscrie la o facultate. Unele facultăţi oferă aceste cursuri gratuit, altele contra cost.

BAC 2014: Rectorul UBB Ioan Aurel Pop a declarat joi, la aceeaşi conferinţă de pesă, că propunerea ministrului este una normală şi că universitatea va găsi soluţii pentru a se implica în pregătirea tinerilor pentru Bacalaureat.

Rectorul a spus chiar că este foarte posibil ca orele de pregătire să înceapă din luna aprilie a acestui an.

Ioan Aurel Pop a subliniat că universitatea are tot interesul să participe la creşterea nivelului de cunoştinţe al elevilor, deoarece aceştia vor devenii studenţi ai universităţii.

„Şi noi avem interes în mediul clujean şi în toate extensiunile pe care le avem în Transilvania să avem rezultate deosebite la Bacalaureat. Asta nu înseamnă că profesorii de liceu de acum încolo să nu mai facă pregătire. Eu cred că şi în licee trebuie făcute pregătiri pentru că Bacalaureatul în ultimii ani a scăzut teribil de mult. Trebuie făcut ceva pentru creşterea calităţii Bacalaureatului şi pentru creşterea numărului celor care iau notă de trecere”, a mai spus Ioan Aurel Pop.

El a mai spus că mai prin aceste ore de pregătire s-ar putea reolva şi o problemă a învăţământului superior, care periodic înregistrează scăderi a numărului de studenţi care se înscriu la anumite specializări.

„Interesul în ultima vreme a scăzut, de exemplu noi avem o tradiţie extraordinară în domeniul fizicii, în cercetarea fundamentală în fizică şi de vreo zece ani nu mai avem la admitere solicitări, nu se mai înscriu studenţii pentru specializarea fizică. Şi la Iaşi şi la Bucureşti se întâmplă. Cel puţin în acest an, în domeniile în care se simte acest lucru trebuie să facem pregătire cu tinerii din licee care doresc să participe”, a mai spus rectorul clujean.

Costoiu a participat joi, alături de comisarul European Dacian Cioloş şi de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, la „Cluj Innovation Days”, organizat de Cluster IT Cluj.

Spynews
Românii s-au bătut crunt cu polițiștii din Leeds! Au răsturnat și incendiat mașini: „Să vină mascații de la București” | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Ce e bine să mănânci de Sfântul Ilie ca să ai noroc tot restul anului. Cele două alimente care atrag prosperitatea în viața ta
Capital.ro
N-ai voie dacă nu prezinți BULETIN. S-a dat azi lege obligatorie în România. Amendă 30.000 lei
Playtech.ro
Ce pățesc tot mai mulți români pe plajele din Grecia. Țeapa de care se plâng: Așa se asigură că stai acolo și consumi cât mai mult
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
Au fost găsite noi fragmente osoase în Vaslui. Și acestea ar purta „semnătura” Narcisei și a lui Zoro
Spynews
30 de elevi din Coreea de Nord, uciși pentru că s-au uitat la seriale sud-coreene. Au fost împușcați în văzul tuturor
Evz.ro
Adevărul din spatele palmelor. De ce l-a lovit Prodanca pe Alexa
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se ADÂNCEȘTE! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
A devenit interzis în România. Nu mai poți urmări la TV. Iohannis a dat lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Eurovision 2025 va avea loc fie la Basel, fie la Geneva
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'