În grădiniţa respectivă, s-au înregistrat 6 cazuri de scarlatină. „S-au prezentat la camera de gardă la spital, li s-a pus diagnosticul şi copiii au fost daţi acasă. Boala este contagioasă în clipa în care a apărut erupţia. S-a transmis acel streptococ aerogen, care se plimbă peste tot şi la unii dau scarlatină iar la unii dau doar angină. S-a auzit şi la minister că avem scarlatină şi nu se ocupă nimeni de la sectorul 6”, a declarat asistenta medicală de la grădiniţă.
Până în acest moment, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti nu a oferit niciun punct de vedere. Acestea nu sunt însă singurele cazuri de scarlatină înregistrate în şcoli, anul acesta. Şapte copii au fost depistaţi la ultimul control efectuat în unităţile de învăţământ, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică.
Scarlatina este o infecţie ale cărei prime simptome seamănă cu cele ale unei viroze, debutând cu febră şi dureri în gât, însă ulterior apar şi erupţii pe piele, care durează până la o săptămână. Boala se propagă rapid, mai ales în colectivităţile de copii. Sub tratament, complicaţiile sunt însă rare.