Detectivul particular, angajat de familia Ghinescu, a realizat mai multe fotografii cu trasee posibile pentru căutarea Elodiei Ghinescu. Acesta a trasat pe nişte fotografii efectuate din elicopter patru trasee posibile unde trupul Elodiei ar fi putut fi aruncat.
Mai mult, potrivit detectivului, procurorii au mers doar pe una dintre cele patru rute, şi anume pe ruta Braşov-Piteşti, celelalte trei fiind abandonate de la bun început.
Acesta a adăugat că celelalte trei rute erau mult mai accesibile şi că Cioacă, dacă ar fi recurs la un asemenea gest şocant de a o omorî pe Elodia, ar fi ales în ultimă instanţă drumul spre casa lui şi ar fi preferat un alt traseu.
„Am efectuat căutări în peste 50 de locaţii diferite în baza informaţiilor oferite de către diverse persoane! În activitatea de căutare a Elodiei se folosesc date din diferite surse: martori, mărturii conjuncturale, clarvăzători, persoane cu însuşiri paranormale, păreri bazate pe logica faptelor, păreri bazate pe deducţii logice”, menţionează detectivul particular.
Cristian Cioacă a fost eliberat pe 14 februarie din Penitenciarul Colibași, după ce completul de divergență al Curții de Apel Pitești a admis înlocuirea măsurii arestării preventive cu controlul judiciar, el reluându-și activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.
Instanța a impus în sarcina inculpatului o serie de restricții.
Cristian Cioacă este obligat să se prezinte la instanța de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată instanța cu privire la schimbarea locuinței și să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat.
Polițistul trebuie să nu se apropie de membrii familiei victimei, cu excepția fiului său Patrick-Matei, de martorii ori experții desemnați în cauză și să nu comunice direct sau indirect cu aceste persoane. Inculpatul este obligat să comunice periodic informații relevante despre mijloacele sale de existență, să nu participe la manifestări sportive, culturale, la emisiuni audio-vizuale ori la adunări publice, să nu conducă niciun fel de autovehicul și să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.
Ulterior, Curtea de Apel Pitești a dispus în sarcina inculpatului și interdicția de a părăsi limitele teritoriale ale județului Argeș, după ce s-a constatat că obligația ca Cristian Cioacă să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere este inaplicabilă.
Cristian Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeș, pe 2 iulie 2013, la 21 de ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat și la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute 22 de ani de detenție.
Citeşte şi Noi mărturii CUTREMURĂTOARE despre cazul ELODIEI Ghinescu
Sentința instanței de fond a fost atacată ulterior cu apel de toate părțile implicate. Cererile au fost formulate de inculpat, de mama și fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părți civile în dosar, precum și de procurori.
Inculpatul a fost obligat, prin sentința Tribunalului Argeș, să plătească echivalentul a 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului său minor Patrick, în calitate de parte vătămată. Emilia Ghinescu, mama Elodiei, ar urma să primească daune morale de 100.000 de euro, iar fratele Elodiei, Robert Ghinescu, de 50.000 de euro. Cioacă a fost obligat și la plata sumei de 135.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.
Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru săvârșirea infracțiunilor de omor calificat și profanare de morminte, el fiind acuzat că și-a ucis soția, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007. Cristian Cioacă s-a aflat în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012 până pe 14 februarie 2014.
Citeşte şi RĂSTURNARE DE SITUAŢIE: Ce s-a întâmplat cu ELODIA. Document-BOMBĂ