Victor Ponta: Reducerea CAS şi scutirea de impozit a profitului reinvestit, proiecte rezonabile şi posibile

Premierul Victor Ponta a declarat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că reducerea contribuţiilor de asigurări sociale cu 5 puncte procentuale la angajator şi scutirea de impozit a profitului reinvestit sunt proiecte "posibile" şi "rezonabile".
Filip Stan
24 mart. 2014, 15:18
Victor Ponta: Reducerea CAS şi scutirea de impozit a profitului reinvestit, proiecte rezonabile şi posibile

„Reducerea contribuţiilor de asigurări sociale cu 5 puncte procentuale la angajator şi scutirea de impozit a profitului reinvestit sunt proiecte rezonabile, posibile, pe care ni le-am propus împreună şi pe care le vom realiza împreună, luptând în acelaşi timp cu populismul (…) care în 2010 a produs acea catastrofă economică şi socială. Cred că având preţuri competitive la energie şi o politică fiscal-bugetară de acest tip, care să combine reducerile cu o disciplină financiar-bugetară, vom reuşi şi în 2015 şi în 2016 să păstrăm cu siguranţă stabilitatea României”, a spus Ponta.

El a arătat că Guvernul este „cu totul hotărât” ca obiectivele menţionate, trecute în programul de guvernare aprobat în decembrie 2012 de Parlament, să fie aplicate de la 1 iulie. Premierul a făcut apel la sprijinul Parlamentului astfel încât Guvernul să acopere impactul bugetar pe care reducerea CAS l-ar avea.

„Reducerea contribuţiilor de asigurări sociale cu 5 puncte procentuale pentru semestrul II va reprezenta un impact bugetar de 2,6 miliarde lei. Pentru anul viitor înseamnă 5,2 miliarde. Asta înseamnă că având sprijinul Parlamentului, Guvernul îşi propune să reducă cheltuielile acolo unde pot fi reduse şi să obţină venituri bugetare suplimentare pentru a acoperi 2,6 miliarde lei pentru semestrul II şi 5,2 miliarde pentru anul 2015”, a afirmat Ponta.

Totodată, în contextul campaniilor electorale din acest an, premierul a făcut apel la forţele politice să aibă în vedere situaţia din 2009, „atunci când promisiuni nerealiste, când populismul excesiv a dus la catastrofa produsă în aprilie 2010, prin tăierea pensiilor şi a salariilor, prin creşterea TVA”.

Ponta a precizat că cele două măsuri economice menţionate nu au fost convenite în discuţiile cu instituţiile financiare internaţionale, ci Guvernul şi-a propus să reducă CAS cu 5 puncte procentuale.

„Evident că pe agenda de discuţii cu reprezentanţii Comisiei Europene, Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale, această reducere figurează ca o condiţie absolut necesară şi obligatorie pentru continuarea dezvoltării economice şi a încurajării facilităţilor fiscale, a creării locurilor de muncă începând cu data de 1 iulie. Fac apel la Parlamentul României să susţină Guvernul în acest sens şi, evident, voi beneficia cu mare plăcere de expertiza colegilor liberali pentru ca aplicarea acestor măsuri să aibă loc de la 1 iulie”, a mai spus Ponta.

Prim-ministrul Victor Ponta a fost chemat la explicaţii de foştii parteneri de guvernare din PNL. Premierul vine în plenul Camerei Deputaţilor pentru o dezbatere despre reducerea contribuţiei la sănătate şi neimpozitarea profitului reinvestit.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Zodiile binecuvântate săptămâna viitoare. Cinci nativi sunt pe cai mari până pe 28 iulie
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Trebuie să plătească până pe 30 septembrie. S-a dat ordin în România
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
ITP-ul va fi marele test pentru șoferi. Totul se schimbă, autoritățile sunt în alertă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'