Senatorii caută bani în plus pentru deplasările externe. Au fost sistate cheltuielile aprobate de Antonescu

Biroul Permanent al Senatului a dispus sistarea plăţilor legate de finanţarea unor evenimente şi reexaminarea oportunităţii acestor plăţi, informează România TV. În atenția conducerii Senatului este evenimentul aniversar "150 de ani de Senat", pentru care s-au alocat 700.000 de lei. Nemulțumiți de sumele prea mari alocate, membrii BP vor să reia toate documentele la analizat.
Filip Stan
25 mart. 2014, 09:24
Senatorii caută bani în plus pentru deplasările externe. Au fost sistate cheltuielile aprobate de Antonescu

Organizarea evenimentului a fost decisă pe vremea când Crin Antonescu era preşedinte al acestei Camere, iar secretar general liberalul Dan Mihalache.

În planul de evenimente şi cheltuieli prilejuite de aniverasarea a 150 de ani de la înfiinţarea Senatului, erau prevăzuţi 700.000 de lei, dintre care au fost cheltuiţi până acum 10%. În plan, erau prevăzuţi 70.000 de lei pentru achiziţia de cărţi, 40.000 pentru bannere circulare care au fost deja amplasate pe holurile Senatului şi 135.000 de lei pentru organizarea unui concert aniversar la Ateneul Român.

Decizia a fost luată la iniţiativa vicepreşedintelui Nicolae Moga (PSD) care a arătat că trebuie făcute economii deoarece bugetul pentru deplasările externe a fost deja depăşit, iar Senatul nu mai poate onora invitaţii la evenimente importante.

„Am cheltuit, până la ora asta, cu 30% mai mutl pentru deplasările externe. În ritmul ăsta, vă atenţionez că la vară nu mai avem nici un ban pentru deplasările externe”, a spus Moga în cadrul şedinţei Biroului Permanent. Până la reexaminarea oportunităţii evenimentelor din seria „150 de ani de Senat”, plăţile au fost sistate. „Am rugat secretarul general să oprească, deocamdată, aceste plăţi ca să economisim nişte bani”, a precizat acelaşi Moga.

Fostul secretar al Senatului, Dan Mihalache, iniţiator al programului, a declarat pentru stiripesurse.ro ca „este ridicol ca Senatul Romaniei sa nu sarbatoreasca 150 de ani de existenta”. El sustine ca nu are ce sa isi reproseze atat timp cat pas cu pas pregatirile si manifestarile cat si sumele aferente acestora au fost aprobate in Biroul Permanent al Senatului din care fac parte si contestatarii.

„Atunci cand am vorbit cu fostul ministru de finante, Daniel Chitoiu si al bugetului, Liviu Vinea, majorarea bugetului senatului pentru 2014, discutie la care au participat inclusiv domnul Moga (n.a. vicepresedinte al Senatului – un mare contestatar al proiectului) unul din argumente a fost si acela ca avem nevoie de bani pentru aniversarea a 150 de ani ai Senatului. Daca doresc sa mai faca economii o pot face, dar asta arata de fapt importanta pe care o arata institutiei”, a explicat fostul secretar general al Senatului.

„Din cate stiu eu la diferite capitole ale bugetului sunt sume care  puteau fi cheltuite pentru aceste manifestari pentru ca bugetul nu permitea un capitol bugetar separat pentru asta. E vorba de editarea de carti pentru care se pot gasi sponsorizari externe, sesiune solemne, produse de elemente de identitate date vizitatorilor, corpului diplomatic, demnitarilor si altor categorii de persoane.”, a spus Dan Mihalache.

In opinia sa nu s-au cheltuit foarte multi bani pana acum: „A fost aranjat foaierul Senatului si s-au confectionat acele insigne. 65.000 de lei in raport cu Bugetul Senatului nu e mare lucru.”, a mai spus el.

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Vacanța i s-a transformat într-un coșmar. Ce a pățit o româncă într-un hotel din cea mai cunoscută stațiune din Bulgaria. “Se auzeau 2-3 voci. Am așteptat dimineața să pot ieși din cameră”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Decizie pentru toți proprietarii de case și apartamente
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Din iulie, ne așteaptă scumpiri MARI. Care sunt produsele pentru care vei plăti MAI MULT
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Un desert fabulos cu ciocolată. E gata în câteva minute
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată se întoarce canicula în România
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum a reacționat mama suspectului crimei din Brăila, după ce anchetatorii au găsit în casa ei o posibilă armă a crimei: „Un briceag cu care îşi tăia..”
Capital.ro
Interzis total pentru românii de la bloc. Ordin Raed Arafat. Nu mai faceți asta noaptea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Bugetarii vor avea o nouă minivacanță de patru zile în august
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!