Vârsta ideală la care ar trebui să faci un copil

E o decizie pe care trebuie să o analizezi bine, mai ales acum, când se pune tot mai mult accent pe carieră.
Alina Costache
25 mart. 2014, 22:42
Vârsta ideală la care ar trebui să faci un copil

Nu ești decisă dacă este momentul să faci un copil? Simți că ești pregătită, dar ți-e frică de marele pas? Atunci află mai multe lucruri despre vârsta ideală la care ar trebui să ai un copil și poate vei putea lua mai ușor o decizie în acest sens.
25-27 de ani, vârsta ideală pentru fertilitate

În ceea ce privește fertilitatea, vârsta ideală la care ar trebui să rămâi însărcinată este de 25-27 de ani sau 20-25 de ani. La această vârstă, riscurile unor complicații în sarcină sunt minime, deoarece nu suferi de tensiune arterială, iar șansele de a avea diabet gestațional aproape că nu există.

De asemenea, deoarece ai ovule tinere și sănătoase, riscul ca fătul să dezvolte defecte cromozomiale este foarte mic. Așadar, aceasta este vârsta ideală la care poți avea un copil perfect sănătos, în condițiile în care și tu ai o sănătate bună și un istoric familial lipsit de probleme majore.

Totuși, ia în considerare faptul că la această vârstă, nașterea unui copil ar putea avea câteva dezavantaje majore, dezavantaje care le determină pe multe femei să amâne momentul în care vor deveni mămici. Este vorba despre nesiguranța financiară, lipsa unui cămin personal, dorința de a avansa în carieră, frica de schimbare a siluetei etc.

Așadar, se poate spune că vârsta de 25-27 de ani este ideală pentru a face un copil, pentru că ești foarte fertilă, dar în același timp este vârsta la care poți să nu fii încă pregătită din punct de vedere psihologic pentru a deveni mamă.

30-35 de ani, vârsta ideală din punct de vedere emoțional și financiar

În jurul pragului de 30 de ani și până pe la 35 de ani, se consideră că femeile au vârsta ideală pentru a deveni mame, deoarece sunt mai mature și mai responsabile. În plus, sunt pregătite din punct de vedere emoțional să facă față unei sarcini, întrucât au o stabilitate financiară care le permite să îndeplinească cerințele creșterii unui copil. De asemenea, la această vârstă cele mai multe femei au un partener stabil, astfel că sprijinul moral este și mai mare.

Există, totuși, și un revers al medaliei. Da, poate că la 30-35 de ani ai acumulat tot ce îți trebuie pentru a avea un copil și ești pregătită din punct de vedere emoțional, însă sănătatea ta îți poate sabota planul.

Mai exact, fertilitatea începe să scadă după 30 de ani și este posibil să încerci chiar și un an de zile să concepi un bebe. În plus, ovulele și cromozomii din interiorul lor îmbătrânesc, ceea ce crește riscul de defecte și anomalii genetice. Complicațiile unei sarcini la această vârstă pot fi date și de hipertensiunea arterială sau diabetul gestațional, însă aceste dezavantaje nu sunt o regulă.

Citeşte mai mult pe eva.ro

Spynews
”De când se trezeşte...” Ce părere avea Adrian Minune despre ginerele său, înainte să se despartă de Karmen Minune. Manelistul, declarații despre Bogdan Căplescu
Bzi.ro
Maria de la Insula Iubirii a făcut senzație în costum de baie! Ce manelist a pus ochii pe blondină
Fanatik.ro
Ce a găsit un bărbat din Neamț într-o fântână la care lucra. A venit imediat poliția
Capital.ro
Avertisment pentru cei cu termopane la bloc. Sunt obligați prin lege. Amenda e 4000 lei
Playtech.ro
WOW ce schimbare totală! Păpușa de la Glina e de nerecunoscut ACUM. Dumnezeule, cât e de frumoasă
DailyBusiness
Românii dau năvală la Lidl pentru acest produs. E delicios și APROAPE GRATIS!
Adevarul
Mesajul Mongoliei după ce nu a pus în aplicare mandatul de arestare emis pe numele lui Putin: „Mâinile noastre sunt cam legate”
Spynews
Nu mai există șanse de împăcare! Perneș de la Mireasa vorbește despre despărțirea de Sabrina! De ce s-au separat și cum trebuie să fie viitoarea lui iubită
Spynews
Ce era în plicul de pe sicriul prințesei Diana pe care Harry a scris "mami"
Evz.ro
Generalul Dumbravă a depus în dosarul de la DNA o înregistrare cu denunțătorul Hideg
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Familia lui Radu Brînzan, polițistul care a murit în timp ce tundea iarba în curte, nu va primi pensia de urmaș
Playsport.ro
Cristiano Ronaldo și Georgina, așa cum nu au mai fost surprinși niciodată! Ce au făcut pe un iaht de lux, în larg, când credeau că nu-i vede nimeni
kanald.ro
Pisica Vasi ar fi fost găsită! Oana Zăvoranu intervine, și ea, în cazul mascotei aeroportului Otopeni: „Mă doare sufletul! Nu există legi care să protejeze animalele”
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor și cântăreț s-a stins. România se roagă pentru sufletul lui
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
"Ea era rece, moartă, iar el abia respira" Ana Maria a murit în beci, lângă soțul ei, din cauza monoxidului de carbon emanat de mustul în fermentație. Cei cinci copii ai soților au ajuns în grija statului
substantial.ro
Polițist din Sibiu reținut după agresarea unui șofer în trafic
MediaFlux
Pensiile se CALCULEAZĂ din nou! ANUNȚUL Șefului Casei de Pensii, Daniel Baciu
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...