Organizaţia Salvaţi Copiii demarează programul de dotare pentru 27 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi

Salvaţi Copiii România a donat miercuri secției de neonatologie a Spitalului Judeţean din Piteşti un incubator performant pentru nou-născuți, în valoare totală de 10.000 euro. Această acţiune deschide seria celor 27 de dotări pe care Salvaţi Copiii le va face în acest an.
Romania TV
26 mart. 2014, 16:03
Organizaţia Salvaţi Copiii demarează programul de dotare pentru 27 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi

Datorită generozității contribuabililor prin campania 2%, dar şi a companiilor, 2.074.000 de lei vor fi investiţi în dotarea secțiilor de nou-născuți din: Piteşti, Bacău, Brașov, 3 maternități din București, Reșița, Caransebeș, Constanța, Craiova, Segarcea, Hunedoara, Iași, Hârlău, Târgu-Mureș, Roman, Piatra-Neamț, Petroșani, Ploiești, Sibiu, Botoșani, Vatra-Dornei, Arad, Timișoara, Vaslui, Focșani, Cluj-Napoca și dezvoltarea de programe de educaţie și suport pentru 5.000 de mame şi copii din comunități defavorizate.

Secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Pitești a fost dotată şi anul trecut de Salvaţi Copiii cu un incubator în valoare de 10.044 euro, iar, datorită acestui echipament, până acum, 96 de nou-născuţi au fost ajutaţi să supravieţuiască. În maternitatea din Piteşti, în 2013 au fost 2.135 de nașteri, din care 199 au fost bebeluși născuți prematur. Alți 350 de bebeluși în medie pe an au nevoie de îngrijiri speciale asemenea prematurilor. Această unitate medicală este una de nivel II, care îngrijește nou-născuţi cu o greutate de peste 1500g și peste 32 de săptămâni. Aici se primesc prin transfer nou-născuții cu probleme din restul județului Argeș – Câmpulung, Mioveni, Curtea de Argeș, Costești, Călinești.

Citeşte şi: Parlamentarii vor să-i convingă pe români să aibă CÂT MAI MULŢI COPII. Vezi ce FACILITĂŢI le oferă părinţilor

„Prematur înseamnă născut înainte de termen, înseamnă un organism care nu este pregătit pentru mediul exterior. De aceea, prematurii au nevoie de îngrijire specială, de o atenţie deosebită, iar de cele mai multe ori au nevoie de un incubator şi de o echipă pregătită de medici. De aceea, mulţumim Salvaţi Copiii, echipamentele dotate sunt absolut necesare salvării de vieţi”, a declarat dr. Mihaela Vintilă, șef al secției de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Pitești.

Până în prezent, Salvaţi Copiii România a dotat 18 maternități şi secţii de nou-născuți cu echipamente performante, în valoare de 1.300.000 ron şi a ajutat 941 de mame tinere şi 633 de gravide.

„Până acum am reuşit să salvăm împreună 3.600 nou-născuţi cu echipamentele donate. Cu ceea ce vom oferi în 2014 vom ajuta la salvarea a 5.400 de bebeluşi. Este nevoie de ajutorul oamenilor şi al companiilor în continuare. România pierde aproximativ 1.800 de nou-născuţi anual, majoritatea în primele zile de viaţă”, a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Salvaţi Copiii lansează miercuri şi apelul către publicul larg, de a redirecţiona cei 2% din impozitul pe venit către dotarea cu echipamente a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din România.

„Supravieţuirea copiilor care se nasc înainte de termen şi reducerea mortalităţii infantile rămân printre problemele dramatice ale României şi trebuie să fie priorităţi pentru noi toţi. A completa un formular 230 sau 200 este un gest care nu te costă nimic, însă are o maximă importanță pentru bebelușii care luptă pentru viață”, a susţinut Amalia Năstase, ambasador al campaniei „Bun venit pe lume”.

Formularele precompletate cu datele de identificare ale organizaţiei pot fi descărcate de pe site-ul oficial http://www.salvaticopiii.ro/?id2=00040006.

Acestea trebuie completate cu datele personale, semnate şi depuse personal la administraţiile financiare sau trimise prin poştă cu confirmare de primire, până la data de 25 mai 2014. Suma nu trebuie menţionată în formular, urmând să fie completată de administraţia financiară.

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii

Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.

Programele organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 24 de ani de activitate, peste 950.000 de copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de organizaţie.

Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.

Citeşte şi: ÎNGRIJORĂTOR! Peste 700 de copii au fost părăsiţi în maternităţi în primele şase luni ale anului

Spynews
Andrei de la Mireasa, sezonul 7, și iubita lui s-au despărțit după o lună de relație. Care ar fi motivul separării și ce spune și despre Simona
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Când să pornești aerul condiționat la mașină ca să fie eficient și să nu consume carburant mult. Puține persoane cunosc acest detaliu
Capital.ro
Mașinile au primit interzis. Decizie aprobată într-un mare oraș din România
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Noua Comisie Eropeană va fi condusă tot de Ursula von der Leyen. Care sunt candidații propuși de guvernele țărilor din UE?
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Ce preț trebuie să plătești dacă vrei să faci plajă pe cearșaf, în Mamaia. Poate fi mai scump decât închrierea unui șezlong
Spynews
Cristina Rotaru de la Insula iubirii, mesaj cu subînțeles, după ce soțul ei, Andrei, s-a sărutat cu ispita Diandra? „Să nu fiu apreciată, iubită...” | FOTO
Evz.ro
Noi reguli pentru românii care accesează acest program. Care sunt actele obligatorii
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce s-a descoperit în trupul lui Sorin Nazîru? Filmul morţii fostului portar de la Dinamo
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Care ar fi fost, de fapt, cauza decesului lui Sorin Nazîru, fostul portar al juniorilor de la Dinamo. Totul ar fi pornit de la bacterie luată la piscină
Capital.ro
UNGURII vor banii românilor. Ungaria face o mutare istorică în 2024
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel
substantial.ro
Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu la București
MediaFlux
PENSIONARII trebuie să depună DOCUMENTELE în URMĂTOARELE 14 ZILE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!