Datorită generozității contribuabililor prin campania 2%, dar şi a companiilor, 2.074.000 de lei vor fi investiţi în dotarea secțiilor de nou-născuți din: Piteşti, Bacău, Brașov, 3 maternități din București, Reșița, Caransebeș, Constanța, Craiova, Segarcea, Hunedoara, Iași, Hârlău, Târgu-Mureș, Roman, Piatra-Neamț, Petroșani, Ploiești, Sibiu, Botoșani, Vatra-Dornei, Arad, Timișoara, Vaslui, Focșani, Cluj-Napoca și dezvoltarea de programe de educaţie și suport pentru 5.000 de mame şi copii din comunități defavorizate.
Secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Pitești a fost dotată şi anul trecut de Salvaţi Copiii cu un incubator în valoare de 10.044 euro, iar, datorită acestui echipament, până acum, 96 de nou-născuţi au fost ajutaţi să supravieţuiască. În maternitatea din Piteşti, în 2013 au fost 2.135 de nașteri, din care 199 au fost bebeluși născuți prematur. Alți 350 de bebeluși în medie pe an au nevoie de îngrijiri speciale asemenea prematurilor. Această unitate medicală este una de nivel II, care îngrijește nou-născuţi cu o greutate de peste 1500g și peste 32 de săptămâni. Aici se primesc prin transfer nou-născuții cu probleme din restul județului Argeș – Câmpulung, Mioveni, Curtea de Argeș, Costești, Călinești.
„Prematur înseamnă născut înainte de termen, înseamnă un organism care nu este pregătit pentru mediul exterior. De aceea, prematurii au nevoie de îngrijire specială, de o atenţie deosebită, iar de cele mai multe ori au nevoie de un incubator şi de o echipă pregătită de medici. De aceea, mulţumim Salvaţi Copiii, echipamentele dotate sunt absolut necesare salvării de vieţi”, a declarat dr. Mihaela Vintilă, șef al secției de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Pitești.
Până în prezent, Salvaţi Copiii România a dotat 18 maternități şi secţii de nou-născuți cu echipamente performante, în valoare de 1.300.000 ron şi a ajutat 941 de mame tinere şi 633 de gravide.
„Până acum am reuşit să salvăm împreună 3.600 nou-născuţi cu echipamentele donate. Cu ceea ce vom oferi în 2014 vom ajuta la salvarea a 5.400 de bebeluşi. Este nevoie de ajutorul oamenilor şi al companiilor în continuare. România pierde aproximativ 1.800 de nou-născuţi anual, majoritatea în primele zile de viaţă”, a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii.
Salvaţi Copiii lansează miercuri şi apelul către publicul larg, de a redirecţiona cei 2% din impozitul pe venit către dotarea cu echipamente a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din România.
„Supravieţuirea copiilor care se nasc înainte de termen şi reducerea mortalităţii infantile rămân printre problemele dramatice ale României şi trebuie să fie priorităţi pentru noi toţi. A completa un formular 230 sau 200 este un gest care nu te costă nimic, însă are o maximă importanță pentru bebelușii care luptă pentru viață”, a susţinut Amalia Năstase, ambasador al campaniei „Bun venit pe lume”.
Formularele precompletate cu datele de identificare ale organizaţiei pot fi descărcate de pe site-ul oficial http://www.salvaticopiii.ro/?id2=00040006.
Acestea trebuie completate cu datele personale, semnate şi depuse personal la administraţiile financiare sau trimise prin poştă cu confirmare de primire, până la data de 25 mai 2014. Suma nu trebuie menţionată în formular, urmând să fie completată de administraţia financiară.
Despre Organizaţia Salvaţi Copiii
Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.
Programele organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 24 de ani de activitate, peste 950.000 de copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de organizaţie.
Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.
Citeşte şi: ÎNGRIJORĂTOR! Peste 700 de copii au fost părăsiţi în maternităţi în primele şase luni ale anului