BACALAUREAT 2014. Matematica rămâne în continuare cuiul din talpa candidaţilor la bacalaureat, aşa cum se poate vedea şi din rezultatele recentei simulări a examenului de bacalaureat, scrie viata-libera.ro. Conform statisticilor ISJ, mai multe licee n-au avut nici măcar un elev care să fi promovat la această disciplină.
De exemplu, la Liceul din Tg. Bujor şi la cel din Iveşti, niciun elev de clasa a XI-a nu a reuşit să ia un amărât de cinci la simulare. Acelaşi lucru s-a petrecut la Liceul Tehnologic „Sf. Ioan” (clasele de masă de la „Simion Mehedinţi”), dar şi la Liceul Tehnologic „S. Mehedinţi”, unde elevii au totuşi o scuză, fiind de la clase cu nevoi speciale.
Citeşte şi BACALAUREAT 2014 EDU.RO: Modele de subiecte şi bareme la BAC 2014
BACALAUREAT 2014. Tot promovabilitate zero au avut şi elevii de la clasa de matematică-informatică de la Colegiul Tehnic „Radu Negru”, aceştia fiind întrecuţi de colegii de la profil tehnologic care au promovat în proporţie de 11 la sută.
Procente de speriat au obţinut şi elevii de la Liceul din Tudor Vladimirescu şi cei de la „Saligny”, unde numai doi la sută au reuşit să ia măcar 5,00. La Liceul din Cudalbi, promovabilitatea la clasa a XI-a a fost de 3 la sută, iar la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” – de 5 la sută.
Deşi la clasa a XI-a rezultatele au fost mai slabe decât la clasa a XII-a, elevii nefiind motivaţi să-şi acopere golurile din cunoştinţe, la CNVA s-au obţinut procente de promovare peste 93 la sută. Deci se poate.
Tot la „Simion Mehedinţi” şi la „Sf. Ioan” s-a înregistrat promovabilitate zero şi la clasa a XII-a. Aici s-au făcut remarcaţi şi elevii de la Liceul din Bereşti, unde nimeni n-a luat note peste 5,00.
Citeşte şi REZULATE SIMULARE BACALAUREAT 2014: Hunedorenii, mai buni la română
Promovabilitate slabă s-a înregistrat la clasa a XII-a şi la Liceul din Tg. Bujor: doar şapte la sută de la clasa de ştiinţe şi cinci la sută de la tehnologic au reuşit să treacă proba la matematică. La Liceul „Elena Caragiani” (fostul Industrial) din Tecuci promovarea a ajuns abia la cinci procente, iar la Iveşti – la nouă. Liceul de Marină, Colegiul „D. Moţoc” şi Liceul din Cudalbi au „marcat” o promovabilitate de 12 la sută.
La polul opus se situează elevii de la „Cuza”, CNVA şi „C. Negri”, unde promovabilitatea a depăşit 90 la sută.