Insa, tigara electronica nu este un produs pe baza de tutun. Tigara electronica nu contine tutun si este recunoscuta oficial ca fiind un mijloc de renuntare la fumat. Presedintele CNA, Rasvan Popescu, a declarat „Nu mergem pe ideea ca nu se poate face reclama la acest produs, ci ca in modul in care sunt realizate sunt aratate persoane care fumeaza.” Cu toate acestea hotararea a fost de interzicerea totala a reclamelor la tigari electronice.
Este adevarat ca reclamele la tigari din tutun sunt interzise si nu ar trebui sa fie difuzate spoturi TV care sa contina astfel de produse. Insa, daca luam in considerare acest aspect dar si declaratia Presedintelui CNA nu se justifica interzicerea definitiva a spoturilor care fac reclama la tigari electronice. Potrivit declaratiei Domnului Rasvan Popescu ar trebui interzise spoturile in care apar doar tigari din tutun si in care apar persoane fumand, nu si cele care fac reclama doar la tigari electronice.
Dna. Cristina Trepcea, membru CNA a declarat: „Spotul face publicitate la fumat. Maine, poimaine, o sa faca publicitate la iarba, ca nici aia nu e tutun”. Asocierea tigarilor electronice cu „iarba” nu are nici o legatura. Tigara electronica este un dispozitiv dovedit ca fiind mai sanatos decat tigarile din tutun. Tigara electronica functioneaza pe baza unui e-lichid alcatuit dintr-un amestec de apa, glicerina vegetala, nicotina si arome. In plus, medicii confirma ca tigara electronica nu este mai nociva decat cafeaua pe care oamenii o beau in fiecare dimineata.
Utilizatorii de tigari electronice nu sunt de acord cu motivatia oferita de CNA. Aceasta justificare nu ia in calcul scopul crearii tigarilor electronice si modul de functionare al acestora.