Iohannis, PNL: Nu o să demisionez şi nici nu o să fiu demis din vreo funcţie după europarlamentare

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că nu o să demisioneze şi nu o să fie demis din vreo funcţie politică, dacă rezultatul la alegerile europarlamentare nu va fi cel propus, adică de cel puţin 20%, transmite Agerpres.
Romania TV
03 apr. 2014, 10:07
Iohannis, PNL: Nu o să demisionez şi nici nu o să fiu demis din vreo funcţie după europarlamentare

‘Nici nu o să demisionez, nici nu o să fiu demis din vreo funcţie politică şi nici nu mi se pare o soluţie la ceva. Oricare va fi rezultatul, va fi analizat în conducerea partidului şi, desigur, dacă va fi cazul, se vor lua măsuri’, a explicat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă liberalii şi-au propus între timp un scor mai mare, de 25%, la europarlamentare, Klaus Iohannis a răspuns: ‘Nu cunosc aşa ceva’.

Prim-vicepreşedintele PNL a anunţat că se va fi prezent la mitinguri electorale şi în afişele pentru campania pentru europarlamentare. Iohannis nu se consideră ‘locomotiva’ electorală a PNL şi spune că prezenţa sa în campanie ‘sigur nu strică’, însă rămâne de văzut cât de mult va ajuta pentru obţinerea de mai multe voturi.

Primar al municipiului Sibiu, Klaus Iohannis i-a îndemnat pe sibieni să voteze cu liberalii la europarlamentare.

El speră şi la nivel naţional ca liberalii să obţină un scor bun la europarlamentare, însă nu crede că absenţa PRM de la aceste alegeri va aduce vreun avantaj PNL.

‘Mi-e greu să cred că voturile PRM vor veni spre PNL. Unde se vor duce, vom vedea. E posibil să stea acasă’, a spus Klaus Iohannis.

Prim-vicepreşedintele PNL se aşteaptă la o prezenţă de 30% a românilor la europarlamentare, ceea ce va însemna un ‘absenteism pronunţat’.

‘Eu cred că vom avea un absenteism pronunţat, ceea ce e păcat, pentru că acesta e momentul în care omul simplu poate să facă politică, restul sunt poveşti. În afară de prezidenţiale, alegerile din ultimii ani nu au adus nici măcar 50% din alegători la urne şi proporţia cea mai mică s-a înregistrat la europarlamentarele de data trecută. Aceasta arată că interesul pentru tematică e relativ scăzut şi de aici explicaţia relativ simplă. Oamenii nu înţeleg mare lucru de acolo, deci nu se duc. (…) Eu evaluez la 30% (prezenţa la vot – n.r.)’, a comentat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis apreciază că rezultatul europarlamentarelor va conta în perspectiva alegerilor prezidenţiale, pentru că acesta ‘arată câtă rezonanţă are un partid’.

Vineri va avea loc la Sibiu lansarea candidaţilor liberali pentru europarlamentare, în prezenţa preşedintelui partidului, Crin Antonescu, a prim-vicepreşedintelui Klaus Iohannis. La eveniment vor mai fi prezenţi preşedinţii filialelor PNL din Sibiu, Braşov, Alba, Mureş Harghita şi Covasna, parlamentari şi invitaţi.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Arsenal ilegal descoperit în locuința unui pensionar din Tulcea
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'