Decizia instanţei nu este însă definitivă.
La tribunal a fost depusă o contestaţie şi din partea PRM – aripa Corneliu Vadim Tudor, însă judecarea acesteia a fost amânată pentru sâmbătă.
BEC a respins cererea de înregistrare a candidaturilor PRM depusă prin Gheorghe Funar observând că potrivit menţiunilor din Registrul Partidelor Politice valabile pe 26 martie preşedintele PRM e Corneliu Vadim Tudor.
BEC a avut în vedere prevederi din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European potrivit cărora listele de candidaţi se semnează de conducerea partidului politic, organizaţiei cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, a alianţei politice sau electorale ori de persoanele împuternicite în mod expres pentru a le semna.
Pe 15 iunie 2013, un Consiliu Extraordinar al PRM, reunit la Bucureşti, a decis demiterea întregii conduceri a partidului şi convocarea unui congres extraordinar.
La acel consiliu au fost numite noi foruri de conducere, interimare, mai puţin preşedintele interimar, preşedintele executiv şi secretarul general. Totodată, Dumitru Badea (PRM Neamţ), Gheorghe Funar (PRM Cluj) şi Ioan Bîldea (PRM Bucureşti) au fost desemnaţi să se ocupe de coordonarea şi pregătirea Congresului Naţional al PRM, din 27 iulie 2013 de la Alba Iulia.
Congresul de la Alba Iulia, la care au participat în jur de 700 de delegaţi, a hotărât excluderea din partid a lui Corneliu Vadim Tudor şi alegerea lui Gheorghe Funar în funcţia de preşedinte.
Corneliu Vadim Tudor a atacat în instanţă hotărârea Congresului de la Alba Iulia şi a avut câştig de cauză, astfel încât el a rămas preşedinte al PRM.