Sebastian Ghiţă: Victor Ponta nu e fricos şi e altruist. Nu va părăsi lupta!

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă a declarat, într-un interviu acordat pentru "Evenimentul Zilei", că premierul Victor Ponta va conduce lupta pentru alegerile prezidenţiale.
Romania TV
06 apr. 2014, 15:39
Sebastian Ghiţă: Victor Ponta nu e fricos şi e altruist. Nu va părăsi lupta!

Invitat să comenteze recenta postare pe Facebook a preşedintelui PSD, Victor Ponta, prin care sugerează că ar putea să se retragă din politică după alegerile prezidenţiale, Sebastian Ghiţă a declarat: „Victor Ponta a spus foarte clar că va conduce lupta din noiembrie, care să ne aducă sfârșitul regimului Băsescu. Își va alege singur calea. Va depinde mult de ceea ce simte în mijlocul oamenilor. Va face ce îi vor cere românii. Victor Ponta nu e fricos și e altruist. Nu va părăsi lupta! Și nu va trăda românii! Va alege cea mai bună soluție, sunt sigur.”

Pe de altă parte, Ghiţă are temeri că procesul electoral din acest an ar putea fi influenţat de factori din afara jocului politic. „Şi Victor Ponta şi eu iubim baschetul. Acolo, arbitrii au un rol foarte important. Uneori arbitrii judecă diferit aceeaşi fază, funcţie de echipa care se află în apărare. Pe unii îi tratează mai lejer, iar pe alţii îi vanează la orice fază. Arbitrii spun că sunt corecţi. Dar toţi jucătorii şi toţi spectatorii ştiu. Se numeşte dublu standard. Justiţia din România nu-şi mai permite asta”, a spus deputatul.

Acesta a precizat că în România sunt cinci milioane de cetăţeni implicaţi în dosare penale. „Nu vom închide ochii de frică atunci când vedem abuzuri și porcării și ilegalitați. Noi, cei din partide, răspundem în fața oamenilor. Alegerile nu sunt între PICCJ, DNA, DIICOT, SRI, SIE, STS și alte entități cu 3-4 litere. Nu i-am văzut pe afișe. Oamenii își pun încrederea în primar, președinte, deputat, senator etc. Și, din patru în patru ani, pe ei îi sancționează prin vot. Așa funcționează democrația! Justiția aplică legea, nu o face! Nu stabilește priorități în societate! Prioritățile sunt stabilite de oameni, prin vot”, a declarat social-democratul.

El susţine că alegerile prezidenţiale vor arăta că românii vor vota pentru siguranţă şi pentru un politician tânăr cu contacte solide la nivel internaţional. „Sigur nu vor dori un cunoscător de „limba gimnastică” sau vreun Mihai fără de partid. Iar de alegeri libere și corecte cred că toată lumea știe că România este capabilă deja de mulți ani”, crede Sebastian Ghiţă.

Deşi nu a spus explicit, deputatul a lăsat să se înţeleagă că Ponta va fi persoana pe care PSD o va susţine pentru postul de şef al statului în următorii 5 ani. „Sunt convins că Victor Ponta va conduce această luptă pentru adevăr, în noiembrie. Pentru România și pentru români. E singura speranță care a mai rămas nemăsluită. Victor Ponta spune clar că nu va fi păpuşa Sistemului. Este singurul care transmite Sistemului că îi cere să evolueze, să devină mai european, mai aplecat spre prevenție, spre drepturi și libertăți, spre curmarea abuzurilor.  Victor Ponta spune clar că acum avem instituții puternice. Acum justiția funcționează. „There are ways and means”. Iar aceasta, cu mâna lui Victor Ponta și cu acceptul PSD. PSD a stat în spatele lui Victor Ponta la toate deciziile pe Justiție și servicii. Dar trebuie să fie drept cu toți. Nu mai poate fi pentru unii mumă și pentru alții ciumă. Se va decredibiliza dacă se afundă în jocul politic”, a conchis Sebastian Ghiţă.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Acesta este cel mai nou teritoriu al României. Oamenii nu au voie să pună piciorul aici
Capital.ro
Mașinile care sunt interzise. Restricția intră în vigoare începând cu 20 august
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Șeful Casei de Pensii face un anunț IMPORTANT. Promisiunile încep să curgă de anul viitor!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Deliciu dulce pentru o cină reușită. Tort cu nuci, mascarpone și smochine
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Adevărul despre greutatea Oanei Roman. Câte kilograme are acum, de fapt
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii cu buletin. Este regulă pentru cei care au carte de identitate
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
EVERESTUL: DORINȚA DE ASCENSIUNE AFLATĂ ÎN UMBRA MORȚII ȘI A PERICOLELOR LA EXTREM
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...