O afecţiune BIZARĂ i-a distrus viaţa.De 14 ani miroase a PEŞTE şi OUĂ STRICATE şi îndură UMILINŢE de nedescris

Ellie James a trăit un adevărat coşmar în ultimii 14 ani, din cauza unei afecţiuni bizare, căreia niciun medic nu i-a găsit leac.
Romania TV
07 apr. 2014, 09:20
O afecţiune BIZARĂ i-a distrus viaţa.De 14 ani miroase a PEŞTE şi OUĂ STRICATE şi îndură UMILINŢE de nedescris

De 14 ani, o problemă medicală a făcut-o să miroasă numai a peşte şi, uneori, a ouă stricate, ceea ce a făcut-o să fie marginalizată de toţi cunoscuţii şi umilită în repetate rânduri de colegii de muncă.

Ellie James are 44 de ani şi este una din puţinele persoane din lume diagnosticate cu Trimetilaminurie, boală din cauza căreia a primit în „dar” zeci de săpunuri şi parfumuri de la „binevoitorii” care credeau că miroase în asemenea hal din cauza unei igiene precare. Nu o dată Ellie s-a simţit umilită de cadourile sugestive pe care le-a primit, iar boala de care suferă, cunoscută şi sub numele de sindromul mirosului de peşte, a avut un impact devastator asupra vieţii sale.

Ellie a fost numită „Împuţita” de mulţi oameni care nu înţelegeau cauza felului în care ea mirosea şi nu o dată aceştia i-au lăsat în cutia poştală deodorante şi alte produse similare.

Afecţiunea i-a fost depistată când avea 30 de ani şi se manifestă prin faptul că organismul ei nu tolerează anumite alimente, cum ar fi carnea, lactatele, cafeaua şi peştele, iar atunci eliberează trimetilamina, care o face să miroasă a peşte putrezit sau a ouă stricate.

Mai mult, chiar dacă evită alimentele despre care ştie că îi fac rău, uneori mirosul nu poate fi împiedicat să apară şi nu o dată a fost abuzată pe stradă sau în mijloacele de transport, ceea ce a făcut-o să cadă în depresie, timp în care se îmbăia şi de cinci ori pe zi şi îşi freca pielea cu buretele de vase şi cu detergent, în speranţa că va reuşi să scape de mirosul care i-a distrus viaţa.

„La început nu am înţeles ce se întâmpla. Mereu am avut o igienă impecabilă, iar mirosul era un mister. M-am gândit că pisica a adus un şoarece în casă şi l-a lăsat să putrezească. Încet, încet am realizat însă că eu eram sursa mirosului, când am văzut că oamenii se holbau la mine şi se ţineau de nas. Toţi şuşoteau pe la spatele meu la birou, iar seara când ajungeam acasă plângeam fără oprire. A început să «plouă» cu parfumuri primite cadou, iar de Crăciun am primit un săpun, ceea ce a fost foarte umilitor.

Chiar şi vizita la medic a fost o umilinţă în plus, acesta vorbindu-i despre igiena personală şi încercând să o înveţe cum să se spele. După această experienţă, nu a mai mers la alt medic timp de un an, iar atunci, împreună cu acesta au descoperit un forum al oamenilor cu probleme similare şi a aflat care este afecţiunea de care suferă. „A fost greu de digerat, dar măcar întrebările mele aveau din acel moment un răspuns”, spune Ellie, care ulterior a mers la un endocrinolog care i-a prescris un tratament cu antibiotic şi o dietă. În plus, Ellie a început să folosească un săpun special, cu PH echilibrat, după ce a aflat că săpunul obişnuit, de fapt, înrăutăţea lucrurile.

Chiar dacă nu a scăpat de boală, întrucât nu există un tratament, Ellie a învăţat să trăiască cu afecţiunea sa şi, mai mult, să nu se mai simtă umilită de reacţiile celor din jur, care habar nu au ce i se întâmplă, ci reacţionează doar la mirosul urât pe care îl emană.

Spynews
Laura Cosoi, primul interviu după ce a devenit mamă pentru a patra oară. Frumoasa prezentatoare TV s-a întors deja pe platourile de filmare / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Țara cu cel mai vechi steag din lume. Drapelul are în spate o poveste incredibilă
Capital.ro
Elena Udrea A SCĂPAT! Decizia la care nu se aștepta nimeni
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! Are un posterior prea obraznic, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
Marcel Boloș, anunț MAJOR pentru 5 milioane de pensionari
Adevarul
Viața în „orașul fantomă” din mijlocul Dunării. Porțile de Fier 2, mega-șantierul din ultimii ani ai regimului Ceaușescu VIDEO
Spynews
Cine este și cum arată soția lui Adrian Nartea, Alina Ferinceac. Imagini de colecție cu cei doi
Spynews
Împăcați, dar pe ascuns! Cum au încercat Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău să fenteze paparazzii! I-am prins la întoarcerea din escapada secretă /VIDEO SAVUROS
Evz.ro
Plăcinte la tigaie, fără drojdie. Ingredientele vedetă din rețetă
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Imagini dureroase cu Nicu Covaci în sicriu. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la Filarmonica din Timișoara
Cancan.ro
BREAKING! Se întâmplă din nou! Un cioban a fost atacat de urs. L-a muşcat de picioare şi...
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Câte grame de aur conține, de fapt, o medalie de aur de la JO 2024! Elementul care i-ar putea ridica valoarea, în timp, este o bucată din Turnul Eiffel
Capital.ro
Obligatoriu peste tot în România. Legea a intrat în vigoare. S-a dat ordin de la UE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cum au murit, de fapt, Alexandra și Alin! Sfâșietor ce a filmat camera de bord
substantial.ro
Defecțiuni de propulsie la capsula Boeing Starliner: NASA amână misiuni importante
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în RĂZBOI! RUSIA a făcut OFERTA de PACE UCRAINEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!