Căutarea avionului malaezian DISPĂRUT poate fi cea mai COSTISITOARE operaţiune din istoria aviaţiei

La o lună după dispariţia avionului companiei Malaysian Airlines, căutarea zborului MH370 este pe cale să devină cea mai scumpă din istoria aviaţiei, cu 26 de ţări care au pus la dispoziţie avioane, nave şi sateliţi în acest mare efort internaţional.
Romania TV
10 apr. 2014, 09:55
Căutarea avionului malaezian DISPĂRUT poate fi cea mai COSTISITOARE operaţiune din istoria aviaţiei

O mare parte din ţările implicate în operaţiunile de salvare au refuzat să dezvăluie costurile acestor operaţiuni, având în vedere că, potrivit responsabililor implicaţi în căutare, ar fi o lipsă de sensibilitate să se vorbească de bani în timp ce un avion comercial şi cei 239 de pasageri aflaţi la bord sunt daţi dispăruţi.

Totuşi potrivit estimărilor unor agenţii de presă, Australia, China, SUA şi Vietnam au cheltuit deja cel puţin 31,9 milioane de euro prin desfăşurarea de nave şi avioane militare în Oceanul Indian şi în Marea Chinei Meridionale. Această cifră se bazează pe statistici de apărare privind costurile pe oră a diferitelor efective, estimări ale unor experţi în apărare şi cifre ale Pentagonului.

Suma cheltuită în prima lună de căutare egalează deja cifra oficială de 32 de milioane de euro cheltuiţi pentru găsirea epavei zborului AF447 al Air France, prăbuşit în mijlocul oceanului Atlantic, în 2009, şi a cărui căutare a durat mai multe luni împărţite pe parcursul a doi ani.

În ultimele săptămâni, după schimbarea zonei de căutare a avionului dispărut în Oceanul Indian, greul operaţiei a fost asumat de o coaliţie de şapte ţări: Australia, China, Japonia, Malaezia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi SUA. Aceste ţări au contribuit cu cel puţin 10 nave de război, o navă de alimentare, 14 avioane militare şi 5 avioane civile, potrivit informaţiilor obţinute de ziarul The New York Times. Marea Britanie s-a alăturat în ultimele zile cu un crucişător de investigaţie navală şi un submarin nuclear.

Citeşte şi Informaţii HALUCINANTE despre avionul Malaysian Airlines: Este posibil să EXISTE SUPRAVIEŢUITORI

Cifrele nu cuprind însă şi operaţiunile realizate în perioada când căutările au oscilat între Marea Chinei de Sud şi Strâmtoarea Malacca, la care au contribuit mai multe ţări cu zeci de avioane şi bărci. Încă departe de a soluţia această dramă şi cu un cost final care încă nu se cunoaşte, căutarea riscă să devină operaţiunea de salvare cea mai scumpă din istoria aviaţiei.

Autorităţile au anunţat însă că resturile zborului MH370 dispărut în urmă cu o lună ar putea fi găsite în ‘câteva zile’, graţie semnalelor acustice detectate în sudul Oceanului Indian şi care ar putea proveni de la cutiile negre. Australia, responsabilă cu coordonarea investigaţiei, a anunţat miercuri că nava sa Ocean Shield a detectat şi alte sunete, pe lângă cele auzite la sfârşitul săptămânii, în aceeaşi zonă de frecvenţă de emisie a cutiilor negre.

Citeşte şi Un ROMÂN a imortalizat AVIONUL companiei Malaysian Airlines înainte de dispariţie GALERIE FOTO

Primul semnal a fost captat marţi timp de cinci minute şi 32 de secunde, iar celălalt miercuri timp de 7 minute. Cele patru detectări au avut loc la peste 2.000 kilometri nord-est de Perth, pe traiectoria estimată a aparatului Boeing 777, dispărut la 8 martie cu 239 de persoane la bord.

DailyBusiness
O nouă GRATUITATE pentru românii cu venituri sub 3000 de lei. Este vestea care va bucura milioane de oameni
Spynews
Larisa Uță ar fi fost lovită de Alin Oprea! Fosta lui soție, declarații în lacrimi despre unul dintre cele mai dificile momente: ”Era foarte beat”
Bzi.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Fanatik.ro
Ce a putut să găsească un bărbat într-o cameră ascunsă din podul casei. ”Erau acolo din anii ’60”
Capital.ro
Ungurii au fost pedepsiți. Comisia Europeană i-a dat lovitura finală Ungariei
Playtech.ro
Ioana Năstase, apariție spectaculoasă la 50 de ani. Are o siluetă de vis, zici că e o adolescentă
DailyBusiness
Inedit! Primești 200.000 de euro în cele mai grele vremuri, doar dacă depui dosarul cu actele necesare
Adevarul
Fost consilier prezidențial la Kremlin: ”Când Putin va pleca, întregul sistem politic va fi distrus și se va ajunge la o situație de haos”
Spynews
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
Spynews
Larisa Uță demontează declarațiile lui Alin Oprea, confom cărora ar fi aflat din interceptările DNA că este înșelat: ”Singurul urmărit era el”
Evz.ro
Imagini rare cu fiul lui Șerban Ionescu și al Magdei Catone. Este de nerecunoscut
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Trupul neînsuflețit al Anei Maria Vasiliu, adus în țară! Soția lui Gabriel de la Puterea Dragostei, înmormântată lângă o artistă celebră
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Un nou cutremur a lovit România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit
Capital.ro
Noua super funcție a lui Klaus Iohannis. Postul pe care îl poate ocupa din 2025
StirileBZI
Se dau 500 de lei în plus la al 13-lea salariu! Banii intră în cont în decembrie 2024, de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă voleibalistă din lume, în costum de baie
stirilekanald.ro
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
substantial.ro
Prințesa Kate își reia angajamentele oficiale după finalizarea tratamentului medical
MediaFlux
DOLIU IMENS în fotbal. Toată lumea îl CUNOAȘTE pe ”Salvatore della patria”
Shtiu.ro
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!