Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, în luna martie, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat ar fi apelat telefonic mai multe părţi vătămate şi se recomanda ca fiind fiu sau nepot, aducându-le la cunoştinţă că ar fi fost implicat într-un accident rutier şi le solicita diferite sume de bani.
„După ce bărbatul, în vârstă de 33 de ani, inducea în eroare părţile vătămate, cea de-a doua persoană care participa la săvârşirea faptei, o femeie în vârstă de 36 de ani, se întâlnea cu acestea în Bucureşti, pentru a primi sumele de bani solicitate. În urma verificărilor efectuate în acest caz, judiciariştii Capitalei au reuşit identificarea celor două persoane, acestea domiciliind într-o locuinţă din municipiul Timişoara, unde au şi fost depistate”, se arată în comunicat.
În urma percheziţiei efectuate, poliţiştii bucureşteni au descoperit în locuinţa celor doi mai multe telefoane mobile şi cartele SIM, despre care există suspiciunea că ar fi fost utilizate la comiterea infracţiunilor.
Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii martie, cei doi ar fi contactat telefonic cinci părţi vătămate, pe care le-ar fi convins să le dea diverse sume de bani. Prin activitatea infracţională, persoanele bănuite ar fi produs un prejudiciu în sarcina părţilor vătămate de peste 38.000 de lei.
Cercetările sunt continuate de judiciariştii Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune, cu cei în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.
Pentru prevenirea unor astfel de infracţiuni de înşelăciune, Poliţia Capitalei, prin intermediul Poliţiei Sectorului 6, desfăşoară mai multe activităţi cu caracter preventiv în rândul cetăţenilor municipiului Bucureşti.
„În cazul în care sunteţi contactat de persoane ce se recomandă a fi cunoscuţi, însă nu vă apelează de pe un număr ştiut de dumneavoastră, verificaţi veridicitatea informaţiilor prezentate. Poliţia Capitalei vă recomandă să nu comunicaţi telefonic informaţii personale sau confidenţiale, precum codul numeric personal, seria şi numărul cărţii de identitate, conturi bancare sau numere ale cardurilor deţinute şi nici nu daţi curs invitaţiei de a plăti diferite sume de bani prin transferuri bancare sau de a cumpăra cartele preplătite”, se arată în comunicat.
CITEŞTE ŞI: Bătrânii din Capitală învaţă direct de la poliţişti cum să se ferească de escroci