România este între primele cinci ţări din UE din punctul de vedere al potenţialului de resurse minerale

România se află între primele cinci ţări din Uniunea Europeană din punctul de vedere al potenţialului resurselor minerale de care dispune, a declarat, joi, Grigore Pop, director general în Agenţia Naţională de Resurse Minerale, în cadrul Forumului Economic Minier, potrivit Agerpres.
Romania TV
10 apr. 2014, 13:55
România este între primele cinci ţări din UE din punctul de vedere al potenţialului de resurse minerale

‘România se află în primele cinci ţări din Uniunea Europeană în privinţa potenţialului de resurse minerale, potrivit datelor pe care le au la dispoziţie autorităţile de profil din fiecare ţară. Din păcate, dacă vorbim de exploatare, suntem mai jos decât atât’, a spus Pop.

El a menţionat că România dispune de aproape tot spectrul de resurse minerale posibile, începând cu hidrocarburi, metale feroase şi neferoase, cărbune, materiale de construcţii, roci de tot felul, precum şi ape minerale.

Anterior, în cadrul aceleiaşi conferinţe, Sorin Găman, director general adjunct al Direcţiei Generale de Resurse Minerale din cadrul Ministerului Economiei, a spus că minele închise în care încă există resurse bogate ar trebui redeschise, ceea ce va fi posibil după aprobarea noii legi a minelor.

Am închis 550 de mine în ultimii ani din cauza ineficienţelor economice şi tehnologiilor învechite, dar tehnologiile au avansat şi există mulţi investitori care vor să investească în acest domeniu. Noua lege a minelor va prevedea şi redeschiderea unor mine. Credem că noua lege trebuie aprobată de urgenţă, pentru că multe resurse ale României sunt în mine închise, halde de steril şi iazuri de decantare’, a subliniat Găman.

El a precizat că noua lege a minelor va ţine cont şi de interesele comunităţilor locale.

Potrivit acestuia, vor fi incluse în noul act normativ şi o serie de rezerve strategice, care vor avea un regim special.

Găman a mai spus că noua lege a mineritului ar putea fi aprobată spre finele acestui an, în a doua sesiune a Parlamentului.

La începutul lunii ianuarie, premierul Victor Ponta declara că legea minelor este una absolut necesară.

‘În mod sigur este o lege necesară pentru că, dincolo de propagandă, se referă la foarte multe resurse naturale şi avem foarte multe situaţii de blocaj. Remin Baia Mare ar fi, să zic, prima care îmi vine în minte, dar sunt şi altele’, a spus Ponta.

DailyBusiness
Finanțare de 300.000 EURO pentru români! Cine poate primi banii
Spynews
Fiica lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli împlinește doi ani. Mesajul emoționant transmis de mămică: „N-am uitat nicio zi”
Bzi.ro
Cu cine a plecat Mario Fresh în Dubai, după despărțirea de Alexia Eram: ”Mă mut aici!”
Fanatik.ro
Program Lidl, Kaufland, Carrefour, Auchan, Profi și Mega Image. Orarul magazinelor pentru sâmbătă și duminică, 12 și 13 octombrie 2024
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Devine interzis de astăzi, 11 Octombrie. A intrat în vigoare
Playtech.ro
ȘOC! Cum arăta Toni Iuruc în tinerețe. Imagine nemaivăzută cu fostul soț al Simonei Halep
DailyBusiness
Parlamentul României aprobă legea! Se majorează pensiile pentru 200.000 de români!
Adevarul
Povestea rețelei de autostrăzi din România. Planurile fanteziste din anii '90 și cei 113 kilometri realizați de regimul Ceaușescu
wowbiz.ro
Andreea Raicu, primele declarații despre nuntă! Vedeta a uimit pe toată lumea vorbind despre fericitul eveniment
Spynews
Ce spune Anamaria Prodan după ce a fost acuzată în instanță că ar fi întreținut relații cu: Gigi Becali, Giovanni Becali, Cristi Borcea, Florin Răducioiu: „Nu mai stăm să ne certăm”
Spynews
Imagini spectaculoase pe cerul României. Aurora Boreală a putut fi văzută din mai multe locuri din țară / FOTO
Evz.ro
Adela Popescu își face casă cu gândul la nurori. „Nu am nicio șansă”
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
kanald.ro
Irinel Columbeanu a mers la fosta vilă de la Izvorani, mistuită de flăcări în urmă cu câțiva ani. Reacția emoționantă a fostului milionar în momentul în care a văzut fotografia fiicei sale printre ruine: „M-a cutremurat”
Cancan.ro
Fosta soție a lui Reghe ar fi intrat peste Dan Alexa și iubita lui, în cameră! Ce i-a putut face ei! Dezvăluiri HALUCINANTE despre ruptura dintre cei doi foști soți
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Amendă de 3.300 de lei. Este obligatoriu să le ai montate pe mașină. Legea e lege!
StirileBZI
Când se dau pensiile pe octombrie 2024: Simona Bucura-Oprescu a făcut anunţul aşteptat de 2,6 milioane de pensionari
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
stirilekanald.ro
Adevăratul motiv al crimei șoferului de ride-sharing! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat înainte de nenorocire
substantial.ro
Statele Unite susțin că Iranul nu a reluat programul de arme nucleare
MediaFlux
ALERTĂ de RĂZBOI! AU FOST UCIȘI pe LOC
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Primul magazin din Bucureşti de tip ATAC Hiper Discount, cu cele mai mici preţuri din reţeaua Auchan, va fi deschis în primul trimestru din 2025