Lumea cinematografiei este în doliu. O mare artistă din România s-a stins din viaţă

Scenografa Miruna Boruzescu s-a stins din viaţă. Înmormântarea va avea loc miercuri, ora 13.00, la Cimitirul Bellu Militari.
Filip Stan
10 apr. 2014, 16:15
Lumea cinematografiei este în doliu. O mare artistă din România s-a stins din viaţă

Scenografa Miruna Boruzescu a realizat costumele actorilor pentru filme de referinţă ale cinematografiei româneşti precum „Felix şi Otilia” (1972), „Cu mâinile curate” (1972), „August în flăcări” (1973), „Duhul aurului” (1974) şi „O vară de neuitat” (1994), potrivit unui comunicat al Uniunii Teatrale din România (UNITER).

Miruna Boruzescu i-a însoţit în drumul lung al creaţiei pe regizorii Liviu Ciulei şi Lucian Pintilie, alături de care a lucrat în ţară şi străinătate. A colaborat cu mai multe instituţii culturale şi festivaluri. În Franţa a lucrat cu Théâtre National de Chaillot, Comédie-Française, Opéra National de Paris şi la Festivalurile de vară de la Aix-en-Provence şi Avignon. În America de Nord cu Metropolitan Opera (New York), Arena Stage Theater (Washington, DC), Lyric Opera (Chicago) şi Vancouver Opera. În Europa Occidentală cu Festivalul Maggio Musicale (Florenţa), Festivalul Spoleto, De Nederlandse Opera (Amsterdam), şi Théâtre Royal de la Monnaie (Bruxelles).

Citeşte şi Doliu pentru teatrul românesc. Lacrimi şi durere la căpătâiul lui Nae Lăzărescu, în ultima sa zi pe pământ

În 1995 a obţinut „Premiul pentru scenografie al Uniunii Cineaştilor din România”, pentru costumele la filmul „O vară de neuitat”. Un an mai târziu este nominalizată pentru „Premiul Helen Hayes” (la secţia „Outstanding Costume Design, Resident Production” cu piesa „Tartuffe”, 1986), iar în 2006 a fost premiată pentru întreaga activitate la Gala Premiilor UNITER pentru scenografie.

În 2010, cu prilejul premierei spectacolului „Salome” de la Opera din Madrid, auzeam din nou de Miruna Boruzescu ca de unul dintre cei mai buni profesionişti din domeniu.

Toate acestea o înscriu în categoria artiştilor renumiţi de care ne vom aduce aminte cu drag, pentru multă vreme de acum înainte.

Pentru cei care doresc să aducă un ultim omagiu, trupul neînsufleţit va fi depus luni, 14 aprilie, la capela Cimitirului Bellu Militari. Înmormântarea va avea loc miercuri, 16 aprilie 2014, ora 13.00, la Cimitirul Bellu Militari.

Citeşte şi Românii alocă doar 90 de minute pe lună pentru spectacole de teatru, cinema şi galerii de artă

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a traversat noaptea Bulgaria pentru a ajunge în vacanță în Turcia. Coșmar la ora 03.00: “Au ieșit două mașini, ne-au urmărit 10 km, ne depășeau și puneau frână bruscă”
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
Playtech.ro
Cum îți dai seama dacă ai luat virusul West Nile după o înțepătură de țânțar
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi detalii în ancheta crimei din Brăila! Dentista Marin Gavril ar fi fost ucisă pentru că nu i-a tratat suspectului măseaua care îl durea
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de apartamente, case și mașini. Toți vor fi verificați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Cetățean german condamnat la moarte în Belarus imploră ajutorul guvernului german
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!