Sfaturi practice pentru un SELFIE PERFECT. Cum să îţi faci singur fotografii INCREDIBILE cu telefonul mobil

Odată cu dezvoltarea tehnologiei, multe telefoanele mobile au ajuns să aibă camere la fel de performante ca dispozitivele dedicate fotografiei. Acesta este şi motivul pentru care "selfie-ul", adică o fotografie pe care ţi-o faci singur, a câştigat popularitate. Cu toate acestea, reţelele de socializare sunt pline de imagini urâte.
Alina Costache
12 apr. 2014, 10:39
Sfaturi practice pentru un SELFIE PERFECT. Cum să îţi faci singur fotografii INCREDIBILE cu telefonul mobil

Pornind de la reţelele de socializare, până la site-urile de matrimoniale sau cu locuri de muncă, o fotografie de profil este necesară pentru fiecare cont. Acesta este şi motivul pentru care numărul pozelor de pe internet a crescut vertiginos în ultimii ani.

Citeşte şi Băbuţele dintr-un sat din Cluj au realizat un SELFIE ca cel al actorilor de la Hollywood FOTO

Cu toate acestea, mulţi oameni nu ştiu să îşi facă singuri fotografii, motiv pentru care Facebook-ul este de multe ori invadat cu poze greu de privit. Cu toate că există posesorii de Nokia Lumia 1020, iPhone 5S, Samsung Galaxy S5 sau HTC One, care se pot mândri cu cele mai performante camere de fotografiat pentru telefoane mobile, asta nu înseamnă că pozele pe care le surprind sunt perfecte, chiar dacă telefoanele respective deţin funcţii care pot înlesni capturarea de imagini. Astfel, există o serie de sfaturi simple de urmat prin care orice persoană poate obţine selfie-uri mai frumoase care vor primi sute de „like-uri”.

1. Uită de „Botul de raţă” sau de limba scoasă

Multe tinere se fotografiază cu buzele extrem de ţuguiate, încercând astfel să atragă atenţia. Cu toate acestea, imaginile de acest tip deranjează ochiul şi posesoarele unor astfel de fotografii pot fi considerate adevărate „piţipoance”. De asemenea, mulţi oameni preferă să scO faţă normală şi un zâmbet pot oferi imagini perfecte pe care prietenii le vor adora.

Citeşte şi 24 de ani, în două minute. Un sfert de secol s-a fotografiat ZILNIC, vezi cum l-a transformat cancerul VIDEO

2 Lumnia, secretul fiecărei fotografii excepţionale

Lumina este principalul lucru care poate face diferenţa între o fotografie bună şi un slabă. Astfel, lumina slabă poate duce la poze mişcate şi neclare, în timp ce lumina puternică oferă pielii o nunaţă ciudată şi umple imaginea de umbre care pot schimba forma feţei. Din meniul telefonului pot fi alese diferite setări pentru fiecare situaţie de lumină. Mai mult, bilitz-ul trebuie folosit doar în situaţii de iluminare slabă. Mai mult, un selfie nu trebuie să fie niciodată surprins cu o sursă de lumină în spatele celui care face fotografia.

3. Fotografiile în baie nu sunt sexy

O fotografie în faţa unui monument istoric sau într-un câmp de flori oferă ochiului plăcere. În acelaşi timp gresia din baie sau o chiuvetă murdară nu sun foarte atrăgătoare. Acesta este şi motivul pentru care selfie-urile în baie nu sunt recomandate, chiar dacă este unul dintre puţinele locuri din casă în care există oglinzi. Fii creativ şi găsesţte alte locuri în care să îţi faci poze.

4. Nu te uita niciodată direct în cameră

Puţine sunt persoanele care pot să arate bine atunci când se uită direct în cameră. Printre acestea se numără actorii, vedetele de televiziune sau artiştii în general. Cea mai recomandată poziţie este cu capul puţin într-o parte, astfel încât în cadru să fie vizibilă o singură ureche. Astfel, faţa pare mai subţire şi obrajii ies în evidenţă. Mai mult, camera nu trebuie ridicată foarte mult, altfel capul va părea mai mare decât restul corpului.

Citeşte şi Un SELFIE MORTAL: Ce a păţit un bărbat care a vrut să se fotografieze singur în TREN

5. Ai grijă la linia maxilarului

Atunci când oamenii fac un selfie ei nu realizează că îşi dau capul pe spate. Din cauza acestei greşeli, linia maxilarului dispare şi se crează un efect de „dublă bărbie”, care arată inestetic în fotografii. Capul trebuie împins puţin în faţă, spre cameră, pentru o expresie perfectă.

Pentru înrăiţii de selfie-uri există o serie de aplicaţii care pot uşura surprinderea unei fotografii perfecte. Cu toate acestea, oricine poate face imagini mai bune dacă urmează sfaturile de mai sus şi păstrează limita bunului simţ în acelaşi timp cu un ton vesel şi un zâmbet frumos. Ulterior, fotografiile pot fi editate cu diferite programe de editare foto.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Oraşul din România unde se construiește o clădire de sute de milioane de euro. Va fi a doua, ca suprafaţă în toată țară, după Casa Poporului
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Un nou atac al urșilor în comuna Rucăr, județul Argeș: un cioban grav rănit
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'