Vremea se încălzeşte şi în prima zi a săptămânii viitoare, astfel că luni sunt aşteptate maxime termice uşor peste normalul perioadei, respectiv valori de la 12 grade în estul Transilvaniei până la 22 de grade în sudul Olteniei şi al Munteniei.
Soarele va fi din când în când acoperit de nori ce vor lasă ploi slabe, de scurtă durată, pe spaţii restrânse în jumătatea de nord a ţării şi numai izolat în celelate zone. Seară şi noaptea, vremea se pregăteşte să schimbe foaia, cel puţin în regiunile vestice, nordice şi centrale, unde gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere. Sunt aşteptate averse, cu descărcări electrice şi intensificări ale vântului, iar la munte ploile se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare. În plus, se vor strânge cantităţi de apă ce vor depăşi izolat 15 l/mp.
Săptămâna debutează în Capitală cu vreme frumoasă şi din ce în ce mai caldă. Soarele domină cerul, iar vântul îşi face uşor simţită prezenţa. Temperatura maximă va fi de 19-20 de grade.
Marţi, vremea va fi în general instabilă şi se va răci. Temperaturile de peste zi vor scădea în medie cu 5-7 grade faţă de ziua anteriora, astfel că ajungem să vorbim despre o vreme răcoroasă pentru acesta dată în cea mai mare parte a ţării, cu maxime ce vor pleca de la 8-9 grade în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei şi 18-19 grade în sud-estul Munteniei şi în partea continentală a Dobrogei. Cerul va fi parţial acoperit de nori în vest şi nord-vest, unde mai ales după-amiază, pe alocuri cad ploi de scurtă durata.
În restul ţării înnorările vor fi temporar accentuate, iar ploile se vor semnala local ziua, dar vor fi în extindere seară şi noaptea. Vor fi mai ales averse, trecător însoţite de descărcări electrice. La munte, îndeosebi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă. Cantităţile de apă vor fi local mai însemnate. Vântul va fi mai agitat în special în sud şi sud-est.
Cerul va fi variabil şi doar trecător vor fi condiţii să plouă slab. Pe parcursul nopţii norii se adună şi deasupra Capitalei şi se vor semnala averse, posibil însoţite de descărcări electrice, iar vântul se va intensifica. Temperatura maximă, în scădere faţă de intervalul anterior, se va situa în jurul valorii de 16 grade.
Miercuri, în sudul, centrul şi estul ţării vremea va fi în general instabilă şi rece pentru această perioada. Temperaturile vor continua să scadă, cu încă 5-7 grade, în medie şi vor fi cuprinse, în general, între 5-6 grade în estul Transilvaniei şi în Moldova şi 18 grade în sud-est. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse va ploua. Vor fi mai ales averse, posibil însoţite de descărcări electrice, iar la munte şi trecător în Subcarpaţii Moldovei şi în estul Transilvaniei, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Cantităţile de apă vor fi local mai însemnate. În celelate zone înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala pe arii mai restrânse. Vântul va sufla cu putere, îndeosebi în regiunile sudice şi vestice, precum şi în zona montană.
Valorile termice diurne vor continuă să scadă, astfel încât vremea va deveni rece pentru această perioadă. Cerul va fi noros şi temporar va ploua, iar vântul va prezenta intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade.
Începând de joi, temperaturile cresc uşor, dar vremea se va menţine instabilă, cel mai probabil până în prima zi de Paşte. Local şi temporar va plouă în cea mai mare parte a ţării, iar În zona de munte vor continuă precipitaţii mixte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 şi 19 grade.