Află ce buget au românii pentru Sărbătorile de Paşte

Bugetul mediu alocat sărbătoririi Paştelui în acest an nu a crescut comparativ cu 2013, suma medie alocată situându-se în jurul valorii de 359 de lei în 2014, faţă de 358 lei de persoană în 2013, reiese dintr-un studiu realizat de MEDNET Marketing Research Center.
Filip Stan
14 apr. 2014, 15:03
Află ce buget au românii pentru Sărbătorile de Paşte

„În acest an, persoanele active pe piaţa muncii nu se vor mai bucura de o minivacanţă similară celei din anul 2013, dovadă fiind şi procentul simţitor mai mic, faţă de anul precedent, al celor care vor avea zile libere suplimentare (5,2% în 2014 faţă de 16,7% în 2013). De asemenea, comparativ cu anul 2013, angajatorii rămân, în general, la fel de reţinuţi în a acorda beneficii suplimentare cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Cu toate acestea, 15,2% dintre persoanele intervievate, care sunt angajate, vor primi totuşi primă de Paşti în bani, în timp ce 11,2% dintre aceştia vor beneficia de tichete cadou şi 4,9% de produse cadou”, se subliniază în studiul citat.

Aproape 85% dintre persoanele intervievate din mediul urban sunt hotărâte să îşi petreacă zilele libere de Paşte cu membrii familiei, fie în localitatea de domiciliu, fie la rude, prieteni sau ieşind la iarbă verde.

CITEŞTE ŞI Cum să ne decorăm masa de Paşte: Cele mai frumoase idei pentru o petrecere inedită GALERIE FOTO

Tradiţia vopsirii ouălor în casă încă se păstrează în familiile orăşenilor, 64,8% respectând această tradiţie. Cu toate acestea, oferta retailerilor vine în sprijinul a 17,2% dintre respondenţi care preferă să cumpere ouăle roşii din magazin fără a mai depune efortul de a le vopsi în casă, mai reiese din studiu.

‘Dar, atunci când vorbim despre cozonac, tendinţa se schimbă, în sensul că acesta este cumpărat de aproape 50% dintre persoanele cuprinse în eşantion, numai 33,6% depunând efortul de a-l pregăti în casă. În schimb, 34% dintre consumatorii de pască şi 42,8% din consumatorii de drob pregătesc aceste preparate în casă’, se mai arată în documentul citat.

La polul opus se situează vinul, care este cumpărat de aproape 50% dintre orăşenii intervievaţi.

‘Şi pentru că tradiţia de Paşte presupune consumul de carne de miel sau ied, aproape jumătate (49%) dintre respondenţi intenţionează să cumpere acest tip de carne pentru a sărbători Învierea Domnului. Mai mult de atât, numărul consumatorilor de carne de miel sau ied creşte dacă îi luăm în calcul şi pe cei 7,1% care primesc acest tip de carne de la familie/prieteni, dar şi pe cei 2% care cresc iezi sau miei în propria gospodărie. Există totuşi şi orăşeni (5,3%) care nu îşi permit din punct de vedere financiar să achiziţioneze carnea tradiţională de Paşte’, conform studiului MEDNET.

Pe lângă bucate tradiţionale, Paştele vine şi cu cadouri pentru cei dragi.

‘Cu ocazia Paştelui, aproape 70% dintre persoanele intervievate, din mediul urban, au declarat că intenţionează să cumpere cadouri celor dragi. Principalul beneficiar al acestor cadouri este persoana iubită (soţul/soţia sau iubitul/iubita), peste 60% dintre respondenţi oferind ‘perechii lor’ daruri de Paşte. De asemenea, mai mult de jumătate dintre aceştia au declarat că vor oferi cadouri atât părinţilor (58,4%), cât şi copiilor/nepoţilor (57,7%)’, se subliniază în document.

Studiul a fost realizat online, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional – urban, în perioada 4 – 8 aprilie 2014. Au fost intervievate 663 de persoane cu vârsta cuprinsă în intervalul 18 – 55 ani. Marja de eroare a studiului este de ± 3,81%.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Castelul din România care a ajuns o ruină. A apărut într-un film celebru, a fost cumpărat de un lanț hotelier și de ani de zile așteaptă să fie renovat
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Procedura de deficit excesiv rămâne deschisă pentru România, anunță Consiliul Uniunii Europene
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!