Va prezentam reţete sănătoase, care sunt bogate în nutrienţi, sunt usor de facut si chiar de luat la pachet, care au un continut caloric scazut si ajuta la slabit!
1. Salata surpriza cu broccoli
Broccoli se combina cu capsunele in aceasta salata delicioasa, plina de fibre si vitamine.
Combinati intr-un castron 2 cani de buchetele de broccoli proaspat, jumatate de cana de capsune taiate in sferturi, doua linguri de migdale taiate bucatele sau de seminte de in prajite, pentru a adauga 6 grame in plus de fibre, si 30 de grame de branza cedar partial degresata rasa. Preparati sosul intr-un castron mic, amestecand un sfert de cana de maioneza dietetica, o jumatate de lingura de zahar sau indulcitor natura si o lingurita de otet de mere. Turnati peste salata, amestecati bine si serviti-va!
2. Salata de orz si naut
Nu evitati sa cumparati orz doar pentru ca nu stiti cum sa-l preparati. Acesta este chiar usor de folosit in mai multe combinatii alimentare. Salata de orz si naut este si delicioasa, si bogata in fibre, iar prepararea ei este cat se poate de usoara.
Fierbeti 2/3 cana de orz respectand instructiunile de pe pachet si lasati-l sa se raceasca aproximativ o jumatate de ora. Intr-un castron, combinati orzul fiert cu o cutie de 450 de grame de naut scurs si spalat, 10 rosii uscate rehidratate, taiate felii, o cutie de 450 de grame de anghinare in suc propriu, uscate si taiate in jumatati, trei fire de ceapa verde tocate si doi catei de usturoi tocati. Amestecati bine. Adaugati o jumatate de cana de vinegreta dietetica. Puteti servi proaspat sau puteti sa va puneti la pachet 300 de grame de preparat intr-o caserola.
3. Linguine cu spanac si fasole alba
Daca va este pofta de paste, dar va temeti de continutul de carbohidrati pe care il are, acest preparat este ideal. Cumparati paste integrale, pentru ca acestea contin carbohidrati sanatosi, cu eliberare treptata, dar si mai multe fibre. Iar somonul la conserva va furnizeaza proteinele si acizii grasi omega 3 necesari pentru mentinerea sanatatii inimii si a pielii.
Intr-o oala, dati apa in clocot si puneti putina sare. Adaugati o jumatate de kilogram de paste linguine integrale si fierbeti timp de 7 minute (sau al dente, astfel incat pastele sa fie fierte, dar sa ramana usor tari). In acest timp, incingeti intr-o tigaie o lingura de ulei de masline. Caliti in ulei trei catei tocati de usturoi, timp de 30 de secunde. Adaugati doua cani de frunze proaspete de spanac si caliti timp de 1 pana la 2 minute. Incorporati o cana de fasole alba la conserva si o conserva de ton maruntit in suc propriu, deci nu in ulei, cu continut redus de sodiu. Cititi cu atentie eticheta inainte sa-l cumparati. Scurgeti pastele, pastrand o treime din apa in care au fiert. Combinati apa cu spanacul si fasolea. Amestecati sosul astfel obtinut cu pastele si potriviti, dupa gust, cu sare si piper. Recomandat este, insa, sa puneti mai putina sare si sa compensati cu piper.
4. Salata de fasole verde cu usturoi
Desi reteta este pe baza de fasole verde, puteti combina si alte legume cu aroma usturoiului, cum ar fi broccoli, conopida, sparanghelul si ardeiul gras, obtinand astfel un preparat scazut in calorii, dar bogat in nutrienti.
Fierbeti la aburi timp de 5 minute o jumatate de kilogram de fasole verde. Puneti fasolea verde intr-un castron cu apa cu gheata pentru a-i opri fierberea. Scurgeti si dati deoparte. Intr-o oala sau un ceaun de marime medie, incingeti doua lingurite de ulei de masline. Adaugati o ceapa mica taiata felii si trei catei de usturoi tocati si caliti timp de 3 minute. Adaugati o conserva de 425 de grame de rosii in bulion, scurse si taiate bucatele, si fasolea verde. Tineti pe foc inca 2 minute si preparatul este gata.
Citeste continuarea pe Lyla.ro.