„Am dat de imagini dintr-o intamplare, mai uitam pe transmisiile satelitului si dintr-o data l-am vazut. I se vedea forma mare sub apa si am sunat un expert care stia mai multe despre monstrul din Loch Ness. Am crezut mereu in existenta acestui monstru, iar pozele sunt dovada ca e real. Din pacate, nu am reusit sa il mai surprindem din nou„, a declarat bărbatul care a făcut imaginile publice, potrivit The Mirror.
Monstrul din Loch Ness a devenit faimos în 1933, după ce un ziar local a publicat un articol faptul că „monstrul” erau de fapt două raţe care se băteau, şi nu un cap şi o cocoaşă de animal. O fotografie faimoasă care arăta capul şi gâtul lui Nessie a fost desfiinţată de experţi, care au decis că era trucată.
Primele poveşti despre monstrul din Loch Ness au apărut în anul 565. Mai mult, există o groază de mituri despre „caii de mare” din lacurile scoţiene, care seamănă cu caii normali, dar sunt magici şi mortali.
Scepticii spun că nu există niciun monstru acolo, dar cei care credeau în existenţa lui nu mai au acum niciun motiv de speranţă, având în vedere că nu a mai fost raportată nicio apariţie în ultimele 18 luni.
Deşi localnicii vorbesc despre Nessie ca fiind un singur monstru, femelă, dacă ar exista aşa ceva, ar trebui să fie mai multe exemplare în lac, cel puţin zeci sau chiar sute, pentru ca specia să poată supravieţui. Dacă ar fi atât de mulţi, ar fi văzuţi mai des, misterul devind astfel şi mai profund.