Exercitiile fizice din timpul sarcinii iti vor mentine corpul sanatos si tonifiat. Secretul este sa iti fixezi telurile realiste – nu e momentul sa pierzi multe kilograme sau centimetri la talie si burta! Daca ai facut sport inainte de a ramane insarcinata, poti continua cu antrenamentele (la o intensitate ceva mai redusa), cu conditia ca ai si acordul unui medic specialist. Daca nu faci exercitii fizice in mod normal, e important sa mentii lucrurile la un nivel de baza. „Primul lucru pe care li-l recomand femeilor insarcinate este sa fii atente, deoarece nu este vremea pentru a incepe un nou program de exercitii fizice”, afirma dr. Robert Atlas, medic la Mercy Medical Center, in Baltimore, Maryland (SUA).
In functie de intensitatea antrenamentelor pe care le practicai anterior si de stadiul de avansare a sarcinii, exercitiile prenatale pot varia. Daca esti o alergatoare, poti continua sa alergi intr-un ritm care ti se potriveste. Corpul tau va determina daca trebuie sa alergi, de exemplu, vreme de 45 de minute sau mai putin. Daca nu alergai inainte de sarcina, nu e bine sa te apuci acum de acest lucru.
Ce ar trebui sa eviti
Aparatul cardio ce imita urcatul scarilor n-ar trebui sa fie prima ta alegere, potrivit dr. Atlas. Acesta sustine ca femeile insarcinate devin mai neindemanatice. Barbara Dehn, preparator fizic si autoare a volumului „Your Personal Guide to Pregnancy”, prefera ca toate clientele ei sa evite acest aparat, explicand ca ar putea aparea dureri la ligamente daca femeile insarcinate lucreaza la el. Dehn mai spune ca ar trebui evitate complet genuflexiunile, deoarece greutatea uterului si gravitatia pot afecta muschii pelvieni.
Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro
Citeşte şi Vrei să devii mamă? Când e momentul să ai un copil