Războiul dintre Gabriela Firea şi Traian Băsescu se mută la Curtea Constituţională

Lucian Bolcaş, avocatul Gabrielei Firea, va depune plângere împotriva deciziei Parchetului prin care Traian Băsescu nu va fi urmărit penal pentru şantaj şi ameninţare din cauza imunităţii pe care o are ca preşedinte. Între timp, au fost deja depuse în instanţă 11 cereri de anulare ale titlurilor de proprietate ale mai multor parcele din terenul lui Băsescu de la Nana.
Filip Stan
23 apr. 2014, 07:27
Războiul dintre Gabriela Firea şi Traian Băsescu se mută la Curtea Constituţională

Lucian Bolcaş intenţionează să trimită joi o solicitare Curţii Constituţionale pentru ca judecătorii acesteia să emită un punct de vedere asupra limitele imunităţii şefului statului.

Bolcaş a luat această decizie după ce Parchetul a anunţat că nu va începe cercetările în cazul plîngerii Gabrielei Firea împotriva lui Traian Băsescu pentru şantaj şi ameninţare decât după ce mandatul de preşedinte al lui Băsescu se va încheia.

Parchetul ICCJ a dispus, pe 18 aprilie, urmărirea penală pentru şantaj în urma plângerii formulate de senatorul PSD Gabriela Firea împotriva lui Traian Băsescu, la care a fost conexată şi sesizarea parlamentarilor. Procurorii au suspendat punerea în mişcare a acţiunii penale, întrucât Traian Băsescu are imunitate până la finalul mandatului de preşedinte.

Senatorul PSD Gabriela Firea a depus plângere penală pe numele lui Traian Basescu, acuzându-l pe preşedinte i-a terfelit pe toţi cei apropiaţi ei. Firea a mers la Parchetul ICCJ, însoţită de avocatul ei, Lucian Bolcaş, şi îl acuză pe Traian Băsescu de amenintare si santaj.

„Pentru ca, printre puncte punctele si suspensiile presedintelui, cu privire la faptul ca toti barbatii care au fost sprijiniti de mine in viata mea au sfarsit-o prost, el s-a gandit si la tatal lui, la primul meu sot, care, intr-adevar, a sfarsit-o prost, si anume a decedat, dupa cinci ani de suferinta, de boala, dar nu din cauza senatorului Firea, care face parte din comisia de ancheta Nana. Si vreau sa ii spun lui Traian Basescu mesajul din partea fiului meu cel mare, ca el ma iubeste, ca ma sustine si ca nu ii este rusine cu mine, si nu se considera ghinionist ca sunt femeia principala din viata lui”, a spus Gabriela Firea vizibil emotionata.

Ea a adaugat ca Traian Basescu ca i-a terfelit pe toti cei apropiati ei si i-a mai ramas sa se razboiasca doar cu mortii, cu fostul ei sot.

„Pentru ca i-a terfelit pe toti cei apropiati, a rezolvat-o prin jigniri si cu fostii mei sefi Dan Voiculescu si Mugur Isarescu, l-a amenintat cu arestul pe sotul meu actual, primarul orasului Voluntari, Florentin Costel Pandele, nu i-a mai ramas nimic domnului Traian Basescu decat sa se razboiasca cu mortii, cu fostul meu sot, intinandu-i memoria. Ma astept ca in ziua in care raportul Comisiei Nana va fi prezentat in plenul Parlamentului, Traian Basescu, tot de la tribuna Palatului Cotroceni, si tot cu steagurile in spate, sa vina sa faca dezvaluiri in legatura cu fiul meu, de un an si zece luni”, a mai spus Firea.

Senatorul a mai spus ca l-a iertat pe presedinte, in calitate de om, pentru ca este Saptamana Mare, dar are datoria sa apere onoare Parlamentului Romaniei.

Plângerea penală împotriva lui Traian Băsescu a fost depusă după ce, în cadrul unei emisiuni, şeful statului i-a transmis fostei jurnaliste Gabriela Firea, membru în Comisia Nana, să fie foarte atentă la soţul ei, Florentin Pandele, că s-ar putea să nu mai ajungă într-o zi acasă.

Marţi, preşedintele Traian Băsescu a revenit cu un nou atac la adresa senatorului PSD Gabriela Firea şi a soţului acesteai, primarul oraşului Voluntari Florentin Pandele. Şeful statului a spus că Gabriela Firea este „o şantajistă de profesie” şi l-a sfătuit pe premierul Ponta să nu o ia purtător de cuvânt deoarece „poartă ghinion oricărui bărbat pe care spune că îl spirjină”, făcând referire la activitatea ei în guvernul Isărescu, în anul 2000.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Țeapa luată de o româncă pe litoralul românesc. A făcut rezervare la un hotel care nici nu exista, iar ce a urmat a fost complet neașteptat
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Secretele unui somn eficient. Cum te pui pe picioare peste noapte
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
George Simion promite apartamente ieftine: contract semnat de zeci de persoane
MediaFlux
O ALTĂ DEMISIE în SUA! După BIDEN, a PLECAT și EA
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!