Penibilul situaţiei este cu atât mai evident cu cât directorul de la Tribuna, filosoful jurist Mircea Arman, se laudă peste tot că a fost coleg de şcoală cu liderul PNL, Crin Antonescu, iar acest lucru s-a văzut acum. Puţinii cititori pe care ziarul fondat de Ioan Slavici îi mai are, au semnalat gravul derapaj spre zona politică, care a fost înregistrată în ediţia 16-30 aprilie, când o pagină întreaga a fost dedicată discursului unui lider politic, fără nicio referire la cultură. În timpul discursului lui Crin Antonescu de la Cluj, liderul PNL a semnalat prezenţa în sala a filozofului jurist Mircea Arman, pe care l-a salutat în mod special.
După ce USL a câştigat alegerile, la Cluj, concursul pentru ocuparea postului de director al bilunarului de cultură Tribuna a fost câştigat de Mircea Arman, în detrimentul lui Ovidiu Pecican, un profesor universitar de la Universitatea Babeş Bolyai.
În timpul mandatului de director al lui Mircea Arman, care a fost judecat de justiţia clujeană pentru că a condus un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice, au existat mai multe scandaluri la revista Tribuna, redactorii fiind nemulţumiţi de modul dictatorial de conducere a colegului lui Crin Antonescu.
Prezenţa lui Arman în fruntea unui ziar de cultură l-a contrariat chiar şi pe Nicolae Manolescu, academician şi critic literar. În revista România Literară, ediată de Uniunea Scriitorilor din România, Manolescu se întreba retoric cine este oare Mircea Arman şi care merite culturale l-au propulsat pe scaunul de redactor şef. Manolescu vorbeşte despre Arman ca fiind un „diletant, veleitar fără operă, băiat de mingi într-un partid politic”