Marea Britanie angajează români şi bulgari, respingând „talente” din India şi Noua Zeelandă, după ce autorităţile din regatul insular căutau cu orice preţ să-i înlăture de pe piaţa muncii pe muncitorii români şi bulgari, de teama ca aceştia să nu ocupe locurile de muncă ale britanicilor, scrie BBC online, citat de Agerpres.
Liderul UKIP promite un „cutremur” în politică
Cu ocazia lansării campaniei formaţiunii sale în vederea alegerilor europarlamentare din mai, Farage a avertizat că, dacă va avea succes în scrutinul respectiv „va avea loc un cutremur în politică” şi a promis un program „direct şi simplu” în materie de imigraţie şi în relaţia Marii Britanii cu Uniunea Europeană.
Sondajele de opinie plasează UKIP pe locul al doilea, după Partidului Laburist, în preferinţele electoratului pentru alegerile programate la 22 mai, devansând Partidul Conservator al premierului David Cameron.
UKIP, de orientare anti-UE, şi-a lansat marţi, la Sheffield, campania pentru alegerile europarlamentare din luna mai, respingând acuzaţiile provenite unor parlamentari rivali potrivit cărora unele dintre afişele sale preelectorale au avut o tentă rasistă. Cu trimitere la unul dintre afişele controversate ale partidului său, cu mesajul „26 de milioane de persoane din Europa îşi caută loc de muncă. Ale cui crezi că sunt aceste locuri de muncă?„, Farage a explicat că acesta reflectă „realitatea dură”, scrie Agerpres.
Şi-a angajat soţia pe post de secretară personală
În context, el a afirmat că şi-a angajat soţia de origine germană pe post de secretară pentru că „nimeni altcineva” nu ar fi putut ocupa această poziţie, foarte solicitantă din punct de vedere al timpului petrecut la serviciu şi remunerată „cu un salariu foarte modest”. Totuşi, un anunţ publicitar fictiv pentru acest post publicat de o agenţie de recrutare a suscitat indignarea a sute de britanici, care s-au simţit jigniţi după ce au aplicat, în van.
„În acest moment, le-am întors spatele talentelor din India şi Noua Zeelandă pentru a deschide uşa României şi Bulgariei. Iar aceasta nu are niciun sens”, a subliniat liderul naţionalist, pledând pentru măsuri care să permită venirea a „30.000 – 50.000 de oameni anual”, angajaţi cu calificări, benefici pentru economia britanică. „Deci vom combate această situaţie cu un manifest simplu şi cu un mesaj adresat cetăţenilor britanici: Acestea sunt cele mai importante alegeri europene desfăşurate în această ţară”, a adăugat el.
UKIP vrea ca Marea Britanie să părăsească UE şi să pună capăt politicii „open door” pentru imigraţie, mai ales în cadrul blocului comunitar cu 28 de membri.