Putin trece la AMENINŢĂRI: Atacurile armatei în estul Ucrainei VOR AVEA CONSECINŢE

Utilizarea de către autorităţile ucrainene proeuropene a armatei contra populaţiei în estul ţării este o 'crimă gravă', iar aceste acte vor avea consecinţe, a ameninţat mai degrabă, joi, preşedintele rus Vladimir Putin.
Romania TV
24 apr. 2014, 11:24
Putin trece la AMENINŢĂRI: Atacurile armatei în estul Ucrainei VOR AVEA CONSECINŢE

”Dacă regimul actual de la Kiev a început cu adevărat să utilizeze armata contra populaţiei în ţară, este o crimă foarte gravă contra propriului popor. Este o operaţiune de represiune care va avea consecinţe pentru oamenii care iau aceste decizii, în special pentru relaţiile interguvernamentale. Dacă autorităţile actuale de la Kiev au făcut asta, atunci este vorba despre o juntă, despre un tip de bandă criminală”, a spus Putin, potrivit Agerpres.

Liderul rus a făcut aceste comentarii în condiţiile în care armata ucraineană a lansat joi o operaţiune pentru a recontrola oraşul Slaviansk, din estul Ucrainei, ce fusese cucerit de militanţii proruşi.

El a adăugat că sancţiunile afectează economia Rusiei, dar prejudiciul nu este critic. „În general, sancţiunile cauzează prejudiciu pentru că ratingurile (creditelor) sunt revizuite, împrumuturile pot deveni mai scumpe şi aşa mai departe. Dar acestea nu sunt critice”, a mai spus liderul de la Kremlin, referindu-se la sancţiunile impuse Moscovei după anexarea Crimeii.

Vladimir Putin a condamnat folosirea sancţiunilor ca instrument politic între state, spunând că „per ansamblu ele sunt dureroase pentru toţi, distrug economia globală şi sunt dezonorante pentru cei care folosesc acest tip de instrumente„.

Autorităţile de la Kiev trebuie să facă primul pas în soluţionarea conflictului

Autorităţile de la Kiev sunt cele care trebuie să facă primul pas în direcţia soluţionării actualei crize din Ucraina, consideră ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, citat de agenţia Reuters, potrivit Agerpres.

Vorbind la o conferinţă de presă după întâlnirea cu omologul său libanez, Lavrov a cerut Statelor Unite să-şi folosească influenţa pe care o au faţă de guvernul ucrainean pentru a implementa dispoziţiile acordului semnat cu o săptămână în urma la Geneva de şefii diplomaţilor din Rusia, Ucraina, SUA şi UE.

Nu avem nicio îndoială că primii paşi trebuie făcuţi de autorităţile de la Kiev„, este poziţia Rusiei exprimată de ministrul ei de externe, care a acuzat partenerii occidentali ai ţării sale că „prezintă lucrurile ca şi când Kievul ar fi condus de îngeri care nu fac nici o greşeală„, fapt care în opinia Rusiei ‘este greşit’.

UE recunoaşte dreptul Ucrainei de a-şi apăra suveranitatea

UE recunoaşte dreptul Ucrainei de „a-şi apăra suveranitatea” dar face apel la toate părţile să facă tot posibilul pentru dezescaladarea situaţiei, a declarat joi un purtător de cuvânt al şefei diplomaţiei europene, Catherine Ashton.

Recunoaştem dreptul Ucrainei de a acţiona pentru a-şi apăra suveranitatea şi integritatea teritorială„, a declarat Michael Mann, purtătorul de cuvânt al Înaltului Reprezentant UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Catherine Ashton, în cadrul briefingului de presă cotidian.

„Dar, încă o dată, toţi semnatarii Acordului de la Geneva  trebuie să facă tot posibilul pentru o dezescaladare a situaţiei„, a adăugat şefa diplomaţiei europene. „Avem deplină încredere în guvernul ucrainean pentru a aplica acordul”, a spus purtătorul de cuvânt.

Acordul de la Geneva, semnat joia trecută între SUA, Rusia, UE şi Ucraina, era menit să ducă la detensionarea situaţiei din Ucraina, dar violenţele au reînceput şi climatul din ţară este tot mai tensionat.

„Sunt convins că partenerii noştri americani pot şi trebuie să-şi folosească întreaga influenţă pentru a determina autorităţile de la Kiev să-şi recunoască responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă. Noi suntem în favoarea unor paşi imediaţi pentru dezescaladarea situaţiei”, a insistat Lavrov.

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Băutura pe care e bine să o bei pe stomacul gol vara. Lidia Fecioru spune că scade glicemia și face minuni pentru organism
Capital.ro
Vin direct la tine acasă. Interdicție pentru toți românii. Este ilegal în România
Playtech.ro
Anamaria Prodan, cea mai FIERBINTE apariție a verii. Sânii jucăuși NU au vrut să stea cuminţi deloc
DailyBusiness
Vestea cea mare! Guvernul oferă noi zile libere plătite
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
România, chinuită teribil de caniculă. Maximele incredibile la care ajung temperaturile
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom avea în Capitală
Capital.ro
Lege pentru cei care STAU LA CURTE. Interzis între orele 10:00 și 17:00. NU POȚI să...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Edu.ro Rezultate BAC 2024: La ce oră se afișează notele? Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Franța evită primul guvern de extremă dreaptă după Al Doilea Război Mondial: Marine Le Pen și partidul său, pe locul trei
MediaFlux
INTERZIS pentru cei care stau la CASĂ! Nou ordin de la UE. Nici România nu scapă
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!