TITO VILANOVA a murit de cancer, la 45 de ani. Mesaje din întreaga lume

După o luptă îndelungată contra cancerului, fostul antrenor al echipei spaniole de fotbal FC Barcelona, Tito Vilanova, care a ieşit din umbra prietenului său Pep Guardiola pentru a-i succeda, a decedat vineri, la 45 de ani, provocând un val de emoţii în lumea fotbalului.
Filip Stan
25 apr. 2014, 22:27
TITO VILANOVA a murit de cancer, la 45 de ani. Mesaje din întreaga lume

Trista veste a venit printr-un comunicat al Barcelonei: ‘FC Barcelona are tristeţea să informeze că Francesco ‘Tito’ Vilanova Bayo a decedat astăzi la vârsta de 45 de ani.

Vilanova, care lupta de 2 ani contra unui cancer la glanda parotidă (salivară) şi a fost operat la New York, a părăsit postul de antrenor în iulie anul trecut. ‘Clubul doreşte să-şi exprime sincerele sale condoleanţe familiei. Împărtăşim cu ea acest moment dureros, ca şi alături de membrii clubului, suporterii şi întreaga lume a fotbalului şi a sportului’, a adăugat Barca, care va deschide un spaţiu în stadionul Camp Nou pentru cei care vor voi să aducă un omagiu în următoarele zile.

Lionel Messi, atacantul argentinian şi vedetă a clubului blaugrana, a postat pe contul său de Facebook un mesaj sub o fotografie unde se vede Tito Vilanova punând mâna pe capul jucătorului, într-un gest tandru. ‘O persoană greu de uitat. Nu te vom uita niciodată. Întreaga mea compasiune familiei lui Tito.

Unul dintre mesajele de condoleanţe cele mai penetrante a venit, probabil, de la Eric Abidal, internaţionalul francez şi fost jucător al Barcei, care a luptat el însuşi contra cancerului în acelaşi timp cu Vilanova. ‘Pentru tot ce am trăit împreună, nu te voi uita niciodată, prietenul meu. Odihneşte-te în pace. Mulţumesc pentru lupta, trandreţea şi susţinerea mea prietenilor lui’, a scris jucătorul pe contul de Twitter, adăugând o fotografie, în care cei doi bărbaţi ridică împreună trofeul de campioană a Spaniei pentru Barcelona, din 2013.

‘Tito Vilanova a fost o persoană minunată, pe care Barcelona nu o va uita niciodată. Mulţumesc pentru tot ce ne-ai învăţat, odihneşte-te în pace’, a scris preşedintele clubului catalan, Josep Maria Bartomeu.

Mesaje de susţinere au venit, de asemenea, de la jucătorii marii rivale, Real Madrid, cum sunt Iker Casillas sau Sergio Ramos. De asemenea, fostul antrenor al clubului madrilen, Jose Mourinho, devenit tehnician la Chelsea, care a avut dispute aprinse cu Tito Vilanova la marginea terenului în 2011 şi-a exprimat tristeţea: ‘din partea tuturor celor de la Chelsea Football Club, trimit cele mai profunde condoleanţe în aceste momente extrem de dificile’.

Michel Platini, preşedintele Uniunii europene de fotbal, a mărturisit, la rândul lui, ‘profunda tristeţe’ într-un comunicat.

Vilanova, fost mijlocaş format la FC Barcelona, nu a jucat niciodată la cel mai înalt nivel, evoluând la mai multe cluburi spaniole, înainte de a reveni la Barca, pentru formarea tinerilor. Devenind în 2007 secundul lui Pep Guardiola, pe atunci antrenor la echipa B, în liga a treia, el l-a urmat în fruntea primei echipe în 2008.

Operat prima oară în noiembrie 2011, el i-a succedat lui Guardiola, bunul său prieten, la Barca din aprilie 2012. ‘Poate că în comparaţie cu prin ceea ce am trecut, a antrena Barca va fi un joc de copii’, a ironizat el pe atunci, referindu-se la lupta cu teribila boală. În 2013, după încă o operaţie, în decembrie 2012, a cucerit titlul spaniol, primind şi titlul de cel mai bun antrenor spaniol al sezonului.

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Vacanța i s-a transformat într-un coșmar. Ce a pățit o româncă într-un hotel din cea mai cunoscută stațiune din Bulgaria. “Se auzeau 2-3 voci. Am așteptat dimineața să pot ieși din cameră”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Decizie pentru toți proprietarii de case și apartamente
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Din iulie, ne așteaptă scumpiri MARI. Care sunt produsele pentru care vei plăti MAI MULT
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Un desert fabulos cu ciocolată. E gata în câteva minute
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată se întoarce canicula în România
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum a reacționat mama suspectului crimei din Brăila, după ce anchetatorii au găsit în casa ei o posibilă armă a crimei: „Un briceag cu care îşi tăia..”
Capital.ro
Interzis total pentru românii de la bloc. Ordin Raed Arafat. Nu mai faceți asta noaptea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Bugetarii vor avea o nouă minivacanță de patru zile în august
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!