PLOI, fulgere, TUNETE şi rafale de VÂNT în minivacanţa de 1 Mai. Vezi PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE

PROGNOZA METEO. Vremea se schimbă din nou. Luni încă ne mai putem aştepta la soare şi nori puţini, dar pe înserat, cerul se va încărca din nou, ploile revin, cu fulere, cu tunete şi cu rafale de vânt. Marţi, ploile vor prefera vestul şi sudul ţării din nou, ca şi zonele de munte, unde, aşa cum se întâmplă vara mai ales, precipitaţiile se arată mai ales în partea a doua a zilei. Miercuri, avem toate şansele să mai lăsăm umbrelele la uscat mai ales dacă locuim în afara arcului carpatic. Pentru că în regiunile intracarpatice, tot ploile dictează. Dar, când să ne bucurăm că vremea s-a îndreptat, tocmai de 1 Mai avem parte de încă o revenire a ploilor, cu toată paleta de fenomene asociate: vânt şi descărcări electrice.
Romania TV
27 apr. 2014, 12:29
PLOI, fulgere, TUNETE şi rafale de VÂNT în minivacanţa de 1 Mai. Vezi PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE

PROGNOZA METEO. Luni vremea e destul de prietenoasa in prima parte a zilei in majoritatea regiunilor, cu soare si nori ce impart cerul. Dupa amiaza insa si luni noapte instabilitatea atmosferica isi spune cuvantul, cerul se innoreaza temporar in vest, in nord-vest dar si in sud si la munte, unde isi fac aparitia ploi locale. Vor fi mai ales averse slabe cantitativ, insotite de descarcari electrice. Vantul sufla mai turbulent in sudul Banatului si pe crestele muntilor, dar pentru scurt timp vor fi intensificari in timpul averselor si in alte zone. Meteorologii prognozeaza temperaturi maxime de la 15 grade pe litoral si 24 grade in Maramures si in nordul Crisanei.

În Capitala, in prima parte a zilei vremea e placuta, cu cerul variabil si vant agreabil. Spre seara si mai ales maine nopate norii se aduna si cresc sansele pentru o repriza scurta de ploaie. Pana dupa amiaza mercurul urca in termometre pana la maxime de 19, poate chiar 20 grade Celsius.

Marti in sudul si in vestul tarii dar si in zonele de munte norii acopera treptat cerul si mai ales dupa amiaza si noaptea aduc averse insotite de fulgere, tunete si scurte rabufniri ale vantului. Izolat ploile sunt mai insemnate cantitativ si vor fi chiar conditii de grindina. In celelalte regiuni norii sunt mai putini iar iar ploile si desc electrice se manifesta doar pe arii restranse. Maximele termice se vor situa in general intre 15 grade in sudul litoralului si in zone Deltei Dunarii si 23 grade, cel mai probabil in vestul si in nord-vestul tarii.

Bucurestenii nu ar trebui sa uite umbrelele acasa marti dimineata, chiar vremea va fi mai placuta in primele ore. Dupa amiaza si noaptea insa norii acopera cerul mai multe ore si lasa averse insotite de fulgere, tunete iar vantul se va intensifica pentru scurt timp. Temperatura maxime va fi de 20, cel mult 21 grade Celsius.

Miercuri in regiunile din interiorul arcului carpatic, dar si in Oltenia si bineinteles la munte norii cu mare dezvoltare verticala revin si aduc averse, fulgere si tunete. In celelalte regiuni doar temporar se innoreaza iar. Ploile de scurta durata si fenomenele electrice sunt mai putine, cu precadere dupa amiaza si noaptea. Vantul doar izolat e mai alert in timpul ploilor iar maximele pleaca de la 16, 17 grade in zona litoralului si ajung la 24 grade in sudul Munteniei.

Miercuri vremea se amelioreaza usor si pentru locuitorii capitalei. Cerul va fi variabil, cu innorari dupa amiaza si la inceputul noptii , dar sansele de ploaie sunt mai mici. Vantul nu e deloc suparator iar temperaturile dupa miaza sunt placute, contam pe maxime de 22, 23 grade.

Ziua de 1 mai cu vreme in general instabila, ceea ce inseamna innorari temporare si pe arii relativ extinse ploi, mai ales averse insotite de descarcari electrice si intensificazri de scurta durata ale vantului. Maximele vor fi in general intre 16 si 24 grade. Din pacate, desi ne dorim ca minivacanta de 1 Mai sa continue cu vreme insorita si calda in toata tara, de aceasta data vom avea parte, cel mai probabil, de multi nori si temporar ploi pe parcursul weekendului in majoritatea regiunilor, motiv pentru care temperaturile scad usor si sunt apropiate de cele normale pentru inceputul lunii mai.

DailyBusiness
Ratele românilor, în pericol să crească iar? Anunțul BNR
Spynews
Lambada a născut! Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată din nou
Bzi.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Fanatik.ro
Planta pe care e bine să o plantezi la final de septembrie. Vei avea flori colorate întreaga vară, dar și o grădină mai frumoasă
Capital.ro
Noua super funcție a lui Klaus Iohannis. Postul pe care îl poate ocupa din 2025
Playtech.ro
Ioana Năstase, apariție spectaculoasă la 50 de ani. Are o siluetă de vis, zici că e o adolescentă
DailyBusiness
Ploile mătură România! Anunț major al meteorologilor
Adevarul
Fost consilier prezidențial la Kremlin: ”Când Putin va pleca, întregul sistem politic va fi distrus și se va ajunge la o situație de haos”
Spynews
Poliția Română cere ajutorul cetățenilor pentru găsirea incendiatorului din Parlament. Cum arată bărbatul / FOTO
Spynews
Ce relație are Mira cu soacra ei. Cântăreața a rămas surprinsă când a văzut cum a așteptat-o mama lui Levi Elekes | VIDEO
Evz.ro
De ce a dat-o Pepe în judecată pe Raluca Pastramă
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Nelson Mondialu ZGUDUIE showbizul! A rupt tăcerea despre Liana, după nunta lui Livian: „E fata mea adoptată”
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Cod galben de ploi torențiale și vijelii până joi, 19 septembrie. Sunt vizate 9 județe
Capital.ro
Stare de alertă în capitala Ungariei! Dunărea a ieșit din matcă la Budapesta
StirileBZI
Se dau 500 de lei în plus la al 13-lea salariu! Banii intră în cont în decembrie 2024, de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă voleibalistă din lume, în costum de baie
stirilekanald.ro
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
substantial.ro
Explozie majoră la un depozit de rachete în regiunea Tver, Rusia
MediaFlux
DISPARE ORA de IARNĂ! S-A VOTAT în UE!
Shtiu.ro
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!