Asadar, iata o serie de dereglari ale organismului, ascunse de pofta de dulce.
Doctorul american Jacob Teitelbaum descrie aceste fenomen in cartea sa “Combate acum dependenta de zahar!”, unde prezinta posibile cauze ale aparitiei poftei de dulce.
Teitelbaum descrie adictia ca un simptom pentru diverse probleme de sanatate nediagnosticate, precum blocajul glandelor renale sau prezenta prea multor bacterii daunatoare in corp.
Medicul american vorbeste despre patru tipuri de dependente de zahar, declansate de diferiti factori, de la schimbari hormonale la infectii in corp.
Situatia porneste deseori de la un surmenaj fizic
Lucrezi peste 40 de ore pe saptamana si te simti obosita aproape tot timpul. Cafeaua de dimineata este nelipsita, iar fara dulciuri nu faci fata zilei in curs. Totodata, simti nevoia sa consumi bauturi carbogazoase. Suferi de diverse tipuri de dureri la nivelul corpului, migrenele facand parte din “agenda zilnica” a organismului tau.
Probleme tiroidiene
Printre cauzele oferite de doctorul Jacob Teitelbaum se numara lipsa de odihna si un regim alimentar necorespunzator, deseori compus din mancaruri tip fast-food si snacks-uri. Acestea ofera energie corpului doar pe moment. Intr-o astfel de situatie, glanda tiroida este deseori responsabila de dependenta de zahar. Suprasolicitata, tiroida necesita un aport zaharos pentru a functiona. Cofeina agraveaza adictia, iar organismul intra intr-un cerc vicios.
Pentru ameliorarea starii generale de sanatate, Teitelbaum propune sa injumatatiti aportului de cofeina pe saptamana, pana ajungeti la o singura ceasca pe zi de cafea. Ulterior, inlocuiti-o cu ceai.
Continuarea pe Lyla.ro.