Descoperire ULUITOARE în mai multe CĂMINE DE BĂTRÂNI din Alba Iulia

O serie de nereguli au fost constatate în urma unei acţiuni inopinate realizate, luni, din iniţiativa prefectului de Alba, Gheorghe Feneşer, la mai multe aşezăminte sociale din Alba Iulia patronate de o fundaţie religioasă, cămine de bătrâni care şi în urmă cu cinci ani au făcut obiectul unui amplu control al autorităţilor.
Romania TV
28 apr. 2014, 13:40
Descoperire ULUITOARE în mai multe CĂMINE DE BĂTRÂNI din Alba Iulia

Spaţii murdare şi urât mirositoare, dormitoare neîncălzite, alimente expirate, inexistenţa unui personal specializat în prepararea mesei, medicamente depozitate în condiţii improprii sunt doar câteva dintre constatările făcute la o cantină şi două cămine pentru persoane vârstnice de către reprezentanţi ai Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba.

„Am rămas neplăcut impresionaţi de modul în care se prepară mâncarea şi se păstrează alimentele. Am găsit la un moment dat o masă pe care se afla vesela, iar sub masă era o găleată plină cu scutece murdare”, a declarat prefectul de Alba.

Gheorghe Feneşer a menţionat că, dacă în termen de 30 de zile, deficienţele nu se remediază, vor fi aplicate sancţiunile care se impun, mergând până la închiderea acestor centre.

Potrivit directorului AJPIS Alba, Flaviu Cozuc, mulţi dintre asistaţi nu au dosare şi nici documente privind admiterea în centru, nu există o evidenţă a sumelor de întreţinere plătite de beneficiari sau aparţinători, Congregaţia nu are stabilit un cost lunar pe beneficiar, nu există dosare constituite, ci doar foi volante.

Vezi şi: O îngrijitoare de la un azil de bătrâni, concediată după ce şi-a bătut joc de o pacientă VIDEO

Potrivit Agerpres, de asemenea, nu există registrul de intrări-ieşiri al instituţiei şi niciun document nu este datat şi înregistrat, iar procedurile de lucru, normele interne şi ghidul beneficiarului nu au mai fost revizuite de trei ani.

Prefectul Gheorghe Feneşer a anunţat că a emis luni un ordin de constituire a unor echipe mixte formate din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, AJPIS, DSP, DSVSA, care vor verifica, în următoarea lună, toate căminele de bătrâni de pe raza judeţului.

Cele trei aşezăminte sociale din Alba Iulia patronate de Congregaţia „Sf. Iosif”, unde sunt asistate zeci de persoane vârstnice, au fost verificate şi în 2009, în urma unor sesizări venite din partea unora dintre beneficiari. Şi atunci, au fost descoperite alimente expirate, unele de săptămâni de zile, şi o lipsă a igienei. Unii dintre asistaţi au susţinut la vremea respectivă că sunt agresaţi şi rău întreţinuţi. Aşezămintele nu erau acreditate şi funcţionau fără avizele necesare, dar fundaţia beneficia din partea Primăriei Alba Iulia de scutiri la plata impozitelor pe clădiri şi pe terenurile aferente construcţiilor deoarece imobilele erau utilizate în scop umanitar.

În urma neregulilor constatate, reprezentanţii DSP şi CJPC Alba au propus, în 2009, suspendarea activităţii în aceste aşezăminte, în care locuiesc în jur de 70 de bătrâni, lucru care nu s-a materializat.

Trei cămine de bătrâni, o grădiniţă, o şcoală şi un liceu sunt patronate în Alba Iulia de această Congregaţie.

DailyBusiness
Ploile mătură România! Anunț major al meteorologilor
Spynews
Lambada a născut! Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată din nou
Bzi.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Fanatik.ro
Care este cel mai bun ulei pentru prăjit. Se găsește în orice magazin și nutriționistul Cristian Mărgărit îl recomandă: “Ține foarte bine”
Capital.ro
Anunț pentru cei care stau la bloc. Se verifică de miercuri, 18 septembrie. Este obligaţia asociaţiilor de proprietari
Playtech.ro
Ioana Năstase, apariție spectaculoasă la 50 de ani. Are o siluetă de vis, zici că e o adolescentă
DailyBusiness
Noi locuri de muncă în România. O companie uriașă se mută din Bulgaria în țara noastră
Adevarul
Fost consilier prezidențial la Kremlin: ”Când Putin va pleca, întregul sistem politic va fi distrus și se va ajunge la o situație de haos”
Spynews
Poliția Română cere ajutorul cetățenilor pentru găsirea incendiatorului din Parlament. Cum arată bărbatul / FOTO
Spynews
Ce relație are Mira cu soacra ei. Cântăreața a rămas surprinsă când a văzut cum a așteptat-o mama lui Levi Elekes | VIDEO
Evz.ro
Profesorii l-au dat de gol pe George Simion. Cum a fost ca student
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
„Încă am o viață sexuală foarte bună cu el”. Victoria Beckham dezvăluiri intime incendiare despre David Beckham
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Alex Bodi, a RĂBUFNIT după ce Ema Uta a fost surprinsă, din nou, cu alt bărbat: „Să distrugă…” Mesaj FINAL pentru femeia pe care voia să o ia de soție
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Când vor primi pensionarii restul de bani din pensiile recalculate greșit. Anunțul făcut de Casa Națională de Pensii Publice
Capital.ro
Ungaria e în alertă! Restricții de circulație în zilele următoare. Românii au interzis!
StirileBZI
Gheorghe Mărmureanu a anunțat când va avea loc următorul cutremur devastator în România: „Sunt lucruri curioase cu Vrancea!”
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
stirilekanald.ro
Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor
substantial.ro
Atenționare pentru cetățenii români: Restricții de circulație în Ungaria din cauza inundațiilor
MediaFlux
AU EXPLODAT în BUZUNAR! RĂSTURNARE TOTALĂ în RĂZBOI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...